Igor Pervić – Zbog njega su žene ludele

0

Biografija: Igor Pervić

Igor Pervić je srpski glumac. Nekada mnogo poznat, vredan i perspektivan, ranijih decenija bio je idol mladih ljudi zbog kojeg su se redovi pravili ispred bioskopa.

Igor Pervić rođen je 29. Oktobra 1967. godine u Beogradu od oca Muharema Pervića, scenariste i pozorištnog kritičara i majke balerine Lidije Pilipenko.

Igor Pervić imao je uloge u preko 30 filmova

Asocijacija na Igora Pervića uvek su nam filmovi u kojima glumi mangupa i zavodnika. On je glumac koji ima skoro četrdesetogodišnju karijeru. S obzirom da je dete poznatih roditelja i sam je rano počeo da se bavi umetnošću.

IGOR PERVIC

Kada je imao samo sedam godina pojavio se prvi put na malom ekranu, u tv drami “Porodični orkestar”, Mire Trailović, gde su mu društvo pravili Petar Božović, Rahela Ferari i Oliver Marković. Veoma je bio popularan među zenskom populacijom, maestralno predstavljajući se u kultnoj seriji “Sivi dom”, kao i filmovima “Lajanje na zvezde”, “Crni bombarder” i drugim filmovima.

Porodica

Nekadašnji zavodnik Igor Pervić kratko je bio oženjen Jelenom Tinskom, našom balerinom, koja je najviše poznata po tome što je bila u “Lokicama”. Njegova bivša supruga bila je starija od njega 15 godina, te s toga njegovi roditelji nisu podržavali taj brak. To potvrdjuje i podatak da njegova majka Lidija nije prisustvovala vencanju. Nakon tog braka, bio je dugo godina u vezi sa Jovanom Petrović, Čkaljinom unukom.

igor pervic 3

Njegova ljubav pored glume takođe je i muzika

Kada je bio gimnazijalac , pre 30 godina, sa još nekoliko njih osnovao je bend “Duh Nibor”, tj. s desna na levo Robin Hud. Grupa je proglašena za jednu od najvećih nada domaće scene 1984. godine. Međutim I pored toga grupa se ugasila naredne godine, jer su četiri člana grupe morala da služe vojni rok. Nisu uspeli da snime ni jedan album, al zato je Igor Pervić 2004. godine izdao solo album pod nazivom “Ludog vetra zvuk”. Na tom albumu sam je napisao sve tekstove pesama kao i muziku. Na drugom albumu još uvek radi, kako on navodi polako ne žuri, jer je gluma njegov poziv, a muzika njegova prva ljubav.

Zanimljivosti

Momak, zbog kog su devojke satima cekale da bi ga gledale na velikom platnu, nije odoleo čarima najgoreg mogućeg čovekovog neprijatelja – heroina. Vodio je bitku zajedno sa svojim roditeljima kako bi se izvukao iz kandži velikog zla, narkomanije.

Zanimljivost koju moramo pomenuti iz ove nemile etape njegovog života je upravo ta da je on skupio hrabrosti da javno priča o svom problemu. Igor Pervić je objasnio da je otputovao u London na detoksikaciju i za 24 sata su mu promenili krv i blokirali centre u mozgu, kako ne bi mogao da oseti opet potrebu za drogom. Nakon toga okrenuo je novu stranicu svog života i teške dane ostavio iza sebe. Preselio se iz Beograda u Baćevac sa tadašnjom devojkom Jovanom Petrović i otpočeo jedan mirniji život.

Danas smatra da ta njegova iskrenost nije bila najpametnija i da možda čak i žali što je o svemu tome pričao javno.

Igor Pervić se sa sela u grad i sada živi na kako sam navodi njegovom Dorćolu.
Igor Pervic 1

Filmografija Igora Pervića

  • Porodični orkestar (TV), 1974. godine
  • Antička Dumaš (TV), 1977. Godine
  • Formula 1 (serija), 1984. – 1986. godine
  • Crna Marija, 1986. godine – gde tumači Gagija
  • Sivi dom, 1986. Godine – gde ga pamtimo kao Raleta
  • Vuk Karadžić (serija), 1988. godine
  • Ranjenik (serija), 1989. godine – u kojoj tumači lik Nikole
  • Drugarica ministarka (serija), 1989. godine – u kojoj ima ulogu Čede
  • Iza vrata 3 (Italijansko-američki film), 1989. godine
  • Jastuk groba mog (mini serija), 1990. godine – u kojoj glumi Jeremiju Gagić
  • Sveto mesto, 1990. Godine – sa ulogom Marko Bogoslov
  • Noć u kući moje majke, 1991. godine – u kome ima ulogu Borka
  • Moj brat Aleksa, 1991. godine – gde igra Osmana Đikića
  • Crni bombarder, 1992. godine, gde se predstavio publici kao Kira
  • Velika frka, 1992. godine – u kome glumi Bebinog prijatelja
  • Aleksa Šantić (TV serija), 1992. godine – u kojoj tumači Osmana Đikića
  • Suza i njene sestre (TV), 1993. – ovde je imao ulogu Dejana
  • Devojka iz kabrioleta (kratak film), 1995. godine
  • Kraj dinsastije Obrenović (serija), 1995. godine – u kojoj mu je uloga bila poručnik Velimir Vemić
  • Lajanje na zvezde, 1998. godine – gde ga posebno pamti zenski rod kao Mihajlovog brata
  • Bure baruta, 1998. godine – igrao je momka koji donosi burek
  • Proleće u Limasolu (TV), 1999. godine – u kome je imao ulogu Vanjinog muža
  • A sad adio (TV), 2000. godine – kao gost u kafani
  • Sve je za ljude, 2001. godine – gde je bio Vijor
  • Lisice (serija), 2003. godine – u kojoj tumači lik zubara
  • Tragom Karađorđa (serija), 2004. godine – gde glumi Vasu Čarapića
  • Vratiće se rode (serija), 2007. godine – u kojoj smo ga gledali kao Lepog
  • Ljubav i drugi zločini, 2008. godine – uloga bivšeg dečka
  • Seljaci (serija), 2006. – 2008. godine – u kojoj se publici predstavio Vijor
  • Gorki plodovi (serija), 2008. godine – gde glumi kuma na svadbi
  • Neki čudni ljudi (serija), 2009. godine – ovde je tumačio lika Miloša Protića
  • Moj rođak sa sela (serija), 2009. – 2010. godine – uloga Boris
  • Cvet lipe na balkanu (TV serija), 2011. godine – u kojoj se pojavljuje kao sudija
  • Kad svane dan, 2012. godine
  • Doba Dunđerskih , 2013. godine
  • Kad ljubav zakasni, 2014. godine
  • Samac u braku (TV serija), 2014. godine – gde je tumačio lik Ljiljaninog oca
  • Zvezdara (TV serija), 2013. – 2015. godine – u kojoj glumi Anđinog brata Tolu

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!