Nebojša Ilić Cile – veoma talentovan i zanimljiv domaći glumac

0

Biografija Nebojše Ilića

Nebojša Ilić zvani Cile je talentovani srpski glumac. Imao je uloge kako u pozorištu, tako i u filmovima i serijama.

Gluma i njeni počeci

Rodjen je 25. juna 1973. godine u Beogradu. Diplomirao je glumu u Beogradu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Milenka Maričića. Dok mu pozorište nije postalo kako on kaže i drugi dom maštao je da bude u Ateljeu 121, on mu je bio simbol pozorišta. Ta želja mu se ostvarila i 1998. godine postaje stalni član Ateljea 212 , a takodje igra i u Narodnom pozorištu i pozorištu Boško Buha. Uloge po kojima ga publika najviše pamti je štreber Bogoljub Marić iz “Lajanja na zvezde”, Dunster u “Motevideo Bog te video” i Manulać u filmu “Zona Zamfirova”.

nebojsa ilic 2

U poslednjem ostvarenju Dragana Bjelogrlića i sam navodi da je glumački sazreo na najbolji mogući način. To mu je bila najdraža i najkompleksnija uloga koju je imao. Naravno i ostali filmovi u kojima je glumio su podjednako značajni za njegovu karijeru, ali on sam izdvaja ulogu Dunstera kao nešto najleše što mu se profesionalno desilo.

Porodica i miran život

Nebojša Ilić važi za mirnog i porodičnog čoveka. Oženjen je, otac troje dece. Trudi se da svoju decu usmerava na pravi put, da im većinu stvari predstavlja delima kroz život, jer smatra da su reči danas postale šuplje i prazne.

nebojsa ilic 1

Filmografija Nebojše Ilića

  • Očevi i oci, 1996. godine – gde mu je uloga bila Džon
  • Lepa sela lepo gore, 1996. godine – u kome glumi Veljinog brata
  • Gore dole, 1996. godine – ovde je imao ulogu lažnog bolničara
  • Kupi mi Eliota, 1998. godine – gde tumači lik Dukija
  • Lajanje na zvezde, 1998. godine – u kome ga pamtimo kao Bogoljuba Marića
  • Džandrljivi muž, 1998. godine – gde je glumio Svetozara
  • Kneginja iz Foli Beržera, 1998. godine – uloga Berezin
  • Nebeska udica, 1999. godine – u kojoj igra Dekija
  • Ona voli Zvezdu, 2001. godine – gde je bio vlasnik kafića
  • Zona Zamfirova, 2002. godine – cuveni Manulać
  • Lisice, 2002. godine – u kojima ima ulogu Srđana
  • Kordon, 2002. godine – sa ulogom coveka na portirnici
  • Kazneni prostor 2, 2003. godine – gde glumi Miku
  • Siroti mali hrčki 2010, 2003. godine – u kome igra zapisničara
  • Naša mala redakcija, 2003. godine – u kojoj tumači lik Milančeta
  • Mali svet, 2003. godine – gde igra policajca okrenutog leđima
  • Crni Gruja 2, 2004. godine – sa ulogom Aga Aganlija
  • Lift, 2004. godine – u kome glumi Jecinog bivšeg momka
  • Peline đakonije, 2005. godine
  • Sutra ujutru, 2006. godine – gde je bio taksista
  • Crni Gruja i kamen mudrosti, 2007. godine – gde ima ulogu Mladena Milovanovića
  • Klopka, 2007. godine – u kojoj ima ulogu službenika u banci
  • Ono naše što nekad bejaše, 2007. godine – sa ulogom Tase
  • Kraljevina Srbija, 2008. godine – u kojoj glumi kralja Aleksandra Obrenovića
  • Drug Crni u NOB-u, 2009. godine – gde mu je uloga bila Kekec Kardelj
  • Jesen stiže dunjo moja (TV serija), 2009. godine – u kojoj igra kuvara
  • Montevide, Bog te video! 2010. godine – gde je maestralno odigrao ulogu Boška Simonovića Dunstera
  • Bela lađa (TV serija), 2006. – 2012. godine – u kojoj je igrao Miroslava Stankovića
  • Montevideo, Bog te video! (TV serija) – Boško Simonović Dunster
  • Motevideo, vidimo se! 2013. godine – gde opet naravno igra Dunstera
  • Montevideo, vidimo se! (TV serija) – takođe Boško Simonović Dunster
  • Tri policajca, 2015. godine – gde je imao ulogu Marijana
  • Komšije (TV serija), 2015. godine – u kojoj glumi Ivana Zdravkovića

Nagrade i priznanja Nebojše Ilića

Nebojša Ilić dobio je Sterijinu nagradu za ulogu u predstavi “Čekaonica”. Takođe ovaj talentovani srpski glumac nagrađen je za najbolju epizodnu ulogu za tumačenje lika Žarkića u predstavi “Pazarni dan” Ateljea 2012.

Zanimljivosti

Nebojša Ilić 2015. godine bio je jedan od najangažovanijih glumaca Ateljea 212. Igrao je čak 6 predstava. Kaže da su mu uvek bili bliži striji glumci koji su ga uvodili u posao, među kojima je pokojni Petar Kralj, Vlastimir Đuza Stoiljković i jos drugih velikana ovog pozorišta. Mlađim kolegama i ljudima generalno poručuje da neguju kulturnu stranu svoje ličnosti.


PREPORUČENI POSTOVI

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!