Greh njene majke

0

Nakon velikog uspeha serije „Ranjeni orao“, koji je rađen po knjizi srpske književnice Milice Janković, poznatije kao Mir-Jam, 2009. godine dobijamo još jedno ostvarenje rađeno po motivima iz Milicinog romana, a ovog puta u pitanju je najintrigantiji roman srpske autorke pod nazivom „Greh njene majke“.

“Greh njene majke” je domaća serija koja je prikazivana na RTS-u od 20-og novembra 2009. godine, a poslednja epizoda je premijerno prikazana 12-og marta 2010. godine.

Produkcija, režija i lokacija snimanja serije

Radio televizija Srbije (RTS) u produkciji sa jednom od naših najvećih izdavačkih kuća „Košutnjak film“ 2009. godine snimila je dramsku tv seriju, čiji je producent bio Zoran Janković. Režiju za ovu tv seriju uradio je Zdravko Šotra koji je već režirao jedno ostvarenje od autorke Mir-Jam, a to je već spomenuti „Ranjeni orao“. Kako je se pokazao kao umešan reditelj, tako je Šotri poverena i ova serija na režiranje i dopunu scenaria. Serija koja je produkcijski premašila prethodnu, a snimana je u Sremskim Karlovcima i šumadijskim, sremskim i bačkim selima, na Paliću, kod Loznice i u Beogradu. Serija je snimljena za 88 dana i ima 18 epizoda.

Greh njene majke (3)

Za scenografiju pobrinuo je se Dejan Anđelković, dok je kostime radila sjajna Ivanka Krstović. Muziku za seriju komponovao je jedan od naših najvećih kompozitora, čovek koji je više puta učestvovao na „Evroviziji“ – kao pevač, ali i kao kompozitor i autor – Željko Joksimović.

Ivana Jovanović i Ivan Bosiljčić kao glumački par godine

Za tumačenje likova u ovoj seriji angažovano je oko što glumaca, a mi ćemo spomenuti samo najvažnije. Glavna ženska uloga pripala je mladoj srpskoj glumici Ivani Jovanović koja je svoju popularnost stekla upravo sa ovom ulogom, a u filmu glumi Nedu – prelepu devojku koja će morati da ispašta kako sam naziv serije kaže, zbog greha koji je uradila njena majka. Neda je naivna, ali pametna devojka koja prolazi kroz dosta prepreka da bi u ovom svetu u kom živi našla svoje mesto i svoju sreću.

Glavna muška uloga pripala je fenomenalnom Ivanu Bosiljčiću, koji u ovoj domaćoj seriji tumači lik Bojana – siromašnog, ali dobrodušnog dečka, koji svoju porodicu i njihove interese stavlja iznad sebe. Ovaj sjajni dvojac je na filmskim sustretima održanim u Nišu 2010. godine dobio nagradu za „Najbolji glumački par godine“ po izboru čitalaca „TV novosti“.

Greh njene majke (2)Sporedne uloge tumače: Marija Vicković (kao Ranka), Siniša Ubović (kao Dušan), Miloš Đurišić (kao Svetislav), Vesna Stanojević (Vuka Perić), Marija Krulj (Meri), Slaviša Čurović (Džon), Marinko Madžkalj (Kosta) i mnogi drugi.

Opis radnje serije

Radnja serije smeštena je u vreme pred Drugi svetski rat u Srbiji i prati Nedu,  devojku koja je na tragičan način izgubila roditelje. Nakon smrti njenih roditelja ona će ispaštati zbog majčinog „greha“. Naime njena majka Ranka dok je bila mlada ostavila je svoju pravu ljubav da bi se udala za bogatog i lepog bankara. Ne znajući da se upušta u brak sa običnim ženskarošem i prevarantom, ona mu rađa malu devojčicu Nedu. U međuvremenu, njen bivši dečko, njena prava ljubav, pokušavajući da se „osveti“ Ranci, na najlepši način u svom testamentu stavlja sestrića Bojana kao naslednika celog bogatstva ali pod uslovom da oženi Nedu. Nakon njegove smrti , Bojan ostaje sam sa svojim sestrama i bez ičega. Na pamet mu pada jedna ideja, a to je da pokuša da zaprosi Nedu i tako dobije imanje. Problem nastaje kada Nedin otac to odbija jer smatra da on nije dovoljno bogat za nju. Posle nekoliko godina Nedin otac bankrotira i izvršava samoubistvo, što navodi Nedu i njenu majku da se presele u kuću koju je Neda dobila nakon smrti svog dede. Ne bi li se izvukao iz situacije i pružio sestrama bolji život, Bojan kindapuje Nedu i u tajnosti se venčava sa njom…

[review position="bottom"]
Share.

Comments are closed.