Komšije, humoristička serija Milana Karadžića

0

,,Komšije” su humoristička serija, iza koje stoji produkcijska kuća ,,MM”. Tvorci serije, kao i vlasnici ,,MM” produkcijske kuće su braća Karadžić, odnosno Mima i Milan Karadžić. 

Serija je prvi put prikazana 25. oktobra 2015. godine i trajala je do 30. maja 2018. Ukupno je imala 114 epizoda, raspoređenih u četiri sezone. Sve spizode bile su emitovane na RTS-u.

Serija je imala interesantnu muziku, s obzirom da su neki likovi muzičari, a kao najpopularnija, izdvojila se numera ,,Kada volim”, koja je bila deo novogodišnjeg specijala serije ,,Komšije”.

Uloge

Milutin Mima Karadžić, čak ima i jednu od glavnih uloga u seriji ( tumači lik Mašana ), a uz njega, se pojavljuju i sledeći glumci:

  • Nebojša Ilić – kao Ivan 
  • Milica Mihajlović – kao Milica
  • Anja Mit – kao Anđelija ili Anči, Mašanova ćerka
  • Miloš Samolov – kao Sima
  • Nataša Marković – kao Nada
  • Milena Dravić – kao Branislava, Ivanova majka
  • Uroš Jovičić – kao Milanče
  • Olivera Bacić – kao Jela konobarica

U seriji se pojavljuje još nekoliko sporednih, a podjednako zanimljjivih likova: poštar Mile ( Nemanja Oliverić ), Čombe ( Petar Benčina ), Goca ( Hristina Popović ), Kornelije ( Milorad Mandić – Manda ), starac Sava ( Tanasije Uzunović ), Nedeljko ( Andrija Milošević ), Jasmina ( Maja Šarenac ), biblioekarka Andrijana ( Isidora Građanin ),  Dragoslava ( Milica Tomašević ), i mnogi drugi.

Glavne uloge: Mima Karadžić, Anja Mit, Milica Mihajlović, Nebojša Ilić… Foto: Youtube

Lokacija za snimanje

Serija ,,Komšije” je, prema nekim navodima, trebala da se snima u Crnoj Gori, međutim lokacija je premeštena na prelepu obalu Dunava, tačnije u Starie Banovce. 

Vojvođanska ravnica, sa prelepim pogledom na Dunav delovala je kao idealan ambijent u kojem bi umetnici poput Ivana i Milice potražili mir za svoj život i rad.

Okolina Beograda, pogotovo onaj deo ka Vojvodini, postao je veoma popularan za filmadžije poslednjih godina, naročito nakon emitovanja serija ,,Vratiće se rode” i ,,Jagodići”. 

Mima Karadžić se u jednom intervjuu pohvalio da uživa u ribljim specijalitetima sa Dunava, kao što su smuđ ili kečiga.

Foto: Vesti.rs

Radnja serije ( pažnja! spojleri! )

1 sezona

Priča počinje kada umetnici, Ivan i Milica Zdravković, napuštaju svoje urbano okruženje u Beogradu, i sele se na periferiju Beograda u potrazi za mirnijim životom. Međutim, ubrzo otkrivaju da njihov novi život neće biti tako miran, i to sve zahvaljujući novim komšijama.

Njihov novi sused je i Mašan bučan autoprevoznik, ali i njegova ćerka Anči, čiji je životni cilj da postane poznata ličnost. 

Tu je još i porodica Jovanović, koja je totalna suprotnost Milici i Ivanu. Dok Milica i Ivan žive lagodno, ali bezspešno pokušavaju da dobiju potomstvo, Sima i Nada imaju troje dece i jedva sastavljaju kraj sa krajem. Sima je dobroćudni, ali smotani čovečuljak, dok se njegova Nada svim silama bori da zaradi koji dinar, baveći se raznim poslovima, uključujući gatanje i šverc. 

Foto: Antrfile

U prvoj sezoni pratimo ljubavni trougao Milanče – Anči – Čombe. Milanče i Anči su naizgled zajedno, ali pojavljuje se zgoni Čombe, koji je za Anči interesantniji: on vozi motor i obećava joj karijeru pevačice. Mašan, kao patrijahalni otac, bi više voleo Milančeta, uzornog studenta, za zeta. 

Mir porodice Zdravković remeti Ivanova majka. Ona dolazi sa svojom prijateljicom, koju smatra boljom prilikom za Ivana. 

U posetu Zdravkovićima dolazi i Goca, Miličina prijateljica i spisateljica romantičnih knjiga. Milica i Goca odlaze u lokalnu kafanu, gde ih primećuje poštar Mile. On se udvara Goci, što se nikako ne dopada Jasnimi, vlasnici kafane, koja je u vezi sa Miletom.

Foto: Svet plus

Sezona 2

Druga sezona serije ,,Komšije” nosi sa sobom dozu misterije zbog čega je gledaocima postala još interesantnija.

Spisateljica Goca je sada u drugom stanju. Predlaže Zdravkovićima da usvoje njenu bebu. Ivan se protivi, dok bi Milica možda i pristala. U isto vreme im stiže obaveštenje da su se nelegalno uslelili u kuću i da moraju da se isele, što ih navodi da potraže podatke o perthodnom vlasniku. 

Dalja istraga ih vodi u podrum njihove kuće, koji krije tajne prolaze. Milica i Goca su uverene da u podrumu ima duhova, jer se dešavaju čudne i neobjašnjive stvari. U međuvremenu, Simina i Nadina deca na obali reke pronalaze misterioznog Savu, za koga meštani veruju da odavno nije živ. 

Foto: TVInemania

I Jela, konobarica bi da postane poznata. Milanče joj predlaže da se udvara Čombetu, koji bi možda mogao da joj pomogne u tome, kao što je pomogao Anči. Anči je sada uspešna pevačica, ali se pojavljuje nova devojka koja preti da postane popularnija od nje. Da bi dobila na popularnosti, Anči želi da se fotografiše obnažena za muški magazin, što njen otac Mašan pokušava da spreči. 

Anči nije jedina Mašanova briga. On se u međuvremenu zaljubljuje u Gocu i spreman je da preuzme brigu i o njoj i o njenom detetu. Saznaje se i da ima vanbračnu ćerku: Jelu konobaricu, sa čijom majkom Jasminom je nekada imao ljubavnu vezu. 

Sezona 3

U trećoj sezoni, Anči je raskinula sa Čombetom, dok je i sa ocem u lošim odnosima, zbog njegove veze sa Jasminom i saznanja da ima polusestru. To je prilika i za Milančeta, koji se nada da će se pomiriti sa Anči, međutim ona će pronaći novog dečka.

Foto: Svet plus

Goca se porodila i dobila sina. Poštar Mile, koji je otac deteta, se potajno raduje. On želi da preuzme ulogu roditelja, dok ga Goca odvraća od te ideje.

Svanulo je i porodici Jovanović. Nakon niza komičnih situacija, porodica dobija pismo u kojem ih obaveštavaju da je preminula Simina tetka iz Beča i ostavila im nasledstvo. Međutim pismo će misteriozno nestati, što će doneti novi niz komičnih situacija. Nedugo potpom, Sima planira da otvori fabriku za proizvodnju plastike, mada nije siguran da li će biti dobar preduzetnik.

Sa druge strane, Zdravkovići imaju problem. Ivanu se sviđa Anči, dok Goca savetuje Milicu, da se udvara Viktoru, čiji akt treba da naslika. 

Foto Youtube

Njihova kuća uskoro će postati scenografija za snimanje filma, i ekipa zadužena za snimanje dolazi da upozna teren. Skoro svi likovi se nadaju nekoj glavnoj ulozi u filmu. 

Sezona 4

I četvrta sezona nosi sa sobom dozu misterije. U živote naših junaka ulazi grof, čiji je lik obavijen velom tajne. Žene ga vole, dok su muškarci sumnjičavi prema njemu. 

Poštar Mile je u prethodnoj sezoni verio Jasminu, a sada se u njegov život vraća devojka Slađana sa informacijom da je trudna. Mile je u problemu. Kako Jasmina ne bi nešto posumnjala, zapošljava Slađanu kao pomoćnicu u kući bračnog para Zdravković.

Foto: Svet plus

Nadina i Simina deca su sada odrasli tinejdžeri, pa i oni imaju svoje ljubavne probleme. 

Zdravkoviće ponovo posećuje Ivanova majka koja dovodi svoju prijateljicu Viktoriju. Ivan se zaljubljuje u nju i njegov brak sa Milicom upada u krizu.

I Anči je u ljubavnim problemima. Grof, odnosno Momčilo, voljan je da je odvede u Nemačku, ali Čombe i dalje gaji osećanja prema njoj. Sa druge strane, u Momčila je zaljubljena njegova pomoćnica Elza.

U četvrtoj sezoni se kao specijalni gost pojavljuje pevač Saša Matić.

Share.

Comments are closed.