Kud puklo da puklo

0

Kud puklo da puklo“ je hrvatska domaća televizijska serija, koja je sa snimanjem počela u junu 2014. godine, a čija poslednja epizoda je završena sa snimanjem 15-og marta ove godine. Autori ove serije su Vlado Bulić i Mirna Miličić. „Kud puklo da puklo“ je TV serija dramskog žanra sa elementima humora, koja je dobila titulu najgledanije serije u Hrvatskoj u 2014. godini, a nastavila je da obara rekorde gledanosti početkom ove godine.

U Hrvatskoj serija se prikazuje na TV Novoj, dok u Srbiji gledaoci mogu pratiti ovu seriju na TV Prvoj. Na TV Prvoj u martu 2015. godine upravo ova serija je bila najgledanija emisija zabavnog karaktera. Serija broji 160 epizoda koje traju oko 45 minuta. Snimana je na više lokacija, a pretežno na Žumberičkoj gori. Muzičku temu za ovu seriju koja nosi naziv „Odo’ ja“ otpevala je javnosti dobro poznata izuzetna hrvatska pevačica Jelena Rozga.

Glumci i uloge

Goran Rukavina, kreativni producent ove serije okupio je sjajnu glumačku ekipu sa prostora bivše Jugoslavije. Glavna ženska uloga pripala je sjajnoj Mirni Medaković, koju smo imali prilike da gledamo kao Esmu u seriji „Larin izbor“. Ona ovde glumi Katarinu – pametnu, tvroglavu, neposlušnu i duhovitu doktorku, sa kojom kako kaže i sama ima dosta sličnosti.

Glavna muška uloga pripala je talentovanom crnogorcu Momčilu Otaševiću, koji je zahvaljujući ovoj seriji stekao veliku popularnost kod publike, a posebno kod ženskog dela. On tumači Damira, spretnog, zabavnog, tradicionalno odgajenog momka koji se brine o nacionalnom parku u selu. Jedan od glavnih glumaca je i Milan Štrljić, fantastični hrvatski glumac koji je gledaocima poznat iz serija „Ruže vjetrova“ i „Larin izbor“. On glumi Mila, smrtno ozbiljnog čoveka koji se retko smeje, ali to ga ne čini lošim čovekom, već naprotiv on pomaže drugima pa čak i kada oni to ne žele.

Sporedne uloge tumače: Vesna Tominac Matačić, Željko Pervan, Suzana Nikolić, Sanja Veinović, Janko Popović Volarić, Ivan Herceg i mnogi drugi sjajni glumci sa prostora bivše Jugoslavije.

Radnja serije

„Kud puklo da puklo“ je serija koja nam donosi veliku raznolikost likova, njihovih navika, isplaniranih nauma, raznih zgoda i nezgoda, i veoma velikog nadmetanja koje će vam izazvati smeh na licu.

Kud puklo da puklo serija

Radnja serije započinje sa smrti deda Đure (Mate Gulin), čoveka koji je većinu svog života proveo kao samotnjak, a koji milion eura ostavlja svojim unucima pod uslovom da provedu godinu dana u njegovoj kući na imanju u Oštrovcu. U slučaju da oni ne uspeju u tome, novac ostaje meštanima sela. Zato se meštani sela trude da otežaju život unucima.

U dedinu kuću dolaze da žive njegovi unuci: Tomislav (Kurspahić Milan), Kreši (Janko Popović Volarić) i doktorka Katarina (Mirna Medaković). Međutim kako je selo na rubu propasti, a sve više mladih odlazi meštani iz sela uradiće sve kako bi dedine unuke što pre oterali iz sela i zadržali te pare za razvoj sela.

Ubrzo u središte priče dolazi ljubav između Damira (Momčilo Otašević), čuvara nacionalnog parka i Katarine. Damir je jedini član sela koji dedinoj unuci pomaže i pokušava da joj olakša život na selu. Zbog toga dolazi u sukob sa svojim ocem Milom (Milan Štriljić), koji se nalazi na čelu mesnog odbora, ali i sa drugim meštanima sela, koji nipošto neće prihvatiti da novac ode u druge ruke.

Share.

Comments are closed.