Policajac sa Petlovog brda

0

„Policajac sa petlovog brda“ je domaća TV serija snimana 1992. i 1993. godine. Ovo je jugoslovenska akciona komedija, koju je režirao srpski režiser Mihailo Vukobratović poznat po režiji „Porodičnog blaga“, dok je scenario napisao Predrag Perišić. Serija ukupno ima dvanaest epizoda podeljenih u dve sezone od po šest epizoda. Prosečna dužina trajanja svake epizode je oko pedeset minuta, dok je lokacija snimanja serije glavni grad Srbije – Beograd. Premijerno je emitovana na prvom programu „Radio-televizije Srbije- RTS 1“ 7. februara 1993. godine, dok je poslednja epizoda gledaocima prikazana 4. decembra 1994. godine.

Glumci i njihove uloge

Srpski glumac i režiser Ljubiša Samardžić, dobitnik brojnih nagrada uključujući i „Nagradu Pavle Vuisić“ za životno delo, kao i „Nagradu akademije Ivo Andrić“ za životno delo, u ovoj TV seriji tumači lik glavnog junaka serije Boška Simića, beogradskog policajca koji zbog svoje predanosti i veštine sa kojom obavlja svoj posao, strah i trepet za svakog kriminalca.

On ima čak četiri bivše žene koje se sve zajedno druže a i same su potpuno istih karaktera, emancipovane, uglađene, stavljajući karijeru ispred porodice, pa tako sjajna srpska glumica Milena Dravić glumi Veru, Svetlana Bojković glumi Radmilu, veličanstvena Neda Arnelić glumi Nataliju, a Maji Sabljić je pripala uloga Ane.

Policajac-s-Petlovog-brda-4

Sjajna srpska glumica Branka Katić, kojoj je uloga u ovom projetku pomogla da dobije ulogu u čuvenoj komediji „Mi nismo anđeli“ tumači lik Boškove najstarije kćerke Jasne Simić. Njegovu srednju kćerku Tanju tumači Tijana Vukotić, a njihovu sestru Sonju Simić Katarina Radivojević. Ulogu simptičnog Davida Simića je dobio Marko Stoijljković.

Ostale uloge tumače: Goran Sultanović, Zoran Cvijanović, Nikola Milić, Nikola Kojo, Jelica Sretenović, Milutin Karadžić, Slobodan Ninković, Branka Pujić, Ivana Žigon, Nataša Lučanin i drugi.

Radnja serije

Radnja serije prati policajca Boška Simića, koji ima četiri bivše žena sa kojima ima petoro dece koja žive sa njim. Tako je Boško primoran da svojoj deci bude i otac i majka. Sve njegove bivše žene su zauzete, vrlo uspešne poslovne žene, pa im karijere ne ostavljaju ni malo vremena za porodični život i brigu o deci, tako da je sve spalo na Boška. On sa svojom decom živi u kući na Petlovom brdu. Biti policajac i imati petoro dece koja imaju svoje svakodnevne probleme: ljubavne, školske, zdravsteve, novčane, nije ni malo jednostavna stvar. Pa ako Boško ima pune ruke posla stalno kasni i izostaje sa posla. U početku mu šef gleda kroz prste, ali vremenom šef ne želi da toleriše stalna Boškova izostanjanja za posla. Boškov život, kao i životi svih koji ga okružuju su puni komičnih situacija i različitih nezgoda iz kojih oni uspevaju da pronađu najbolji izlaz.

Da li ste znali da…

Serija nosi ime „Policajac sa Pelovog brda“ jer naš glavni junak živi u kući koja se u seriji nalazi na delu Beograda koji nosi naziv Petlovo brdo, međutim u stvarnosti kuća gde naš glavni protagonista živi se nalazi na Voždovcu u Vitanovačkoj ulici.

Policajac s Petlovog brda

Autori serije su ovu seriju napravili kao aluziju na popularni američki film „Policajac sa Beveri Hilsa“ (engl. Beverly Hills Cop) sa Edi Marfijem u glavnoj ulozi.

Uporedo sa serijom sniman je i film „Policajac sa Petlovog brda“, a kraj filma se razliku od kraja serije. Razlog za to je što film predstavlja kombinaciju prve dve epizode serije, kao i što je serija dobila drugu sezonu gde su autori proširili priču.

Krajem 2008. godine, „Policajac sa Petlovog brda“ je prikazan i u Kini. Naime, Ljubiša Samardžić je u ime svoje produkcijske kuće „Cinema Design“ ostvario saradnju sa najvećom kineskom televizijskom mrežom „CCTV“ o emitovanju jedne od najpopularnijih domaćih serija sa kraja deveteset godina i na njihovoj televiziji.

Našoj sada već proslavljenoj glumici Katarini Radivojević prvi sustret sa kamerom je upravo bila uloga Sonje u ovoj komediji, gde je Katarina izjavila da joj je saradnja sa velikanima jugoslovenske kinematografije poput Ljubiše Samardžića, Nede Arnerić i Milene Dravić, pomogla da odluči da gluma ostane njen životni poziv.

Click Here To Join Native Media
6.4 Ocena

Ovo je porodična serija namenjena gledaocima svi uzrasta. Serija predstavlja veliko osveženje kada je sama radnja u pitanju i obećava stopostotnu zabavu svim gledaocima. Posebno bih pohvalila majstorskog Ljubišu Samardžića koji je blistao i u ovoj ulozi.

  • Scenografija 4.4
  • Režija 7
  • Glavni glumci 9
  • Sporedni glumci 6.2
  • Humor 8.1
  • Razrađenost priče 6.2
  • Dijalozi 6.1
  • Zvuk 4.2
  • User Ratings (1 Votes) 8.4
Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!