Vatre ivanjske

0

Vatre ivanjske” je hrvatska tv serija. Ova serija je telenovela koja broji 140 epizoda, od kojih svaka okvirno traje od 45 do 50 minuta. Tvorac ove serije je maestralna Dijana Pečkaj Vuković, čije su predhodne serije rušile gledanost, a seriju je režirao odličan tim režisera, koga čine: Ivan Šarić, Aldo Tarodozi, Dario Pleić, Tomislav Rukavina i Mladen Dizar. Distributer ove telenovele je “RTL televizija”, koja je uradila i produkciju ove serije zajedno sa “Fremantle Media Hrvatska”. “Vatre ivanjske” su snimane na više lokacija u Hrvatskoj, prvenstveno okolini Zagreba. Neke od tih lokacija su raskošni dvorac Lužnica u Zaprešiću, Stari Mlin i njenovi vinogradi, imanje Kezele u blizini Ivanić-grada, kao i studio Jadran filma, u kojem je na 1500 m2 izgrađeno 12 potpuno novih setova za potrebe snimanja ove serije. Serija je sa snimanjem počela 2-og juna 2014. godine, a poslednja epizoda je snimljena 13-og februara 2015. godine.

“Vatre ivanjske” su oduševile publiku u Hrvatskoj, a na RTL-u koji je premijerno prikazivao ovu telenovelu, bile su najgledanija serija u proteklih godinu dana.

Glumci i uloge

Kao glumci u ovom izuzetnom dramskom projektu, našla su se najpopularnija hrvatska glumača imena. Zanimljivo je da je ovo prvi put da su se glumci sa konkurentskih televizija spojili i da zajedno glume u jednoj TV seriji.

Glavne uloge tumače sjajna srpska glumica Nevena Ristić i izuzetni hrvatski glumac Slaven Španović. Pored njih posebno se ističu i fenomenalni hrvatski glumac Filip Juričić i bosanska glumica Ornela Vištica.

Sporedne uloge tumače: Ksenija Pajić, Aleksandar Cvejtković, Frane Perišin, Linda Begonja, Doris Pinčić Rogoznica, Lea Margitić, Tamara Garbajs, Ana Begić, Barbara Nola i drugi.

Vatre ivanjske serija

Radnja serije

Radnja serije prati mladu doktorku Anu Kolar (Nevena Ristić), koja nakon smrti pomajke dolazi u pitorensko mesto Ivanje želeći da tamo pronađe odgovore na pitanja o pomajcinom tajnovitom životu i da otkrije istinu o imanju i vinogradu koje je nasledila nakog smrti pomajke. Odmah po dolasku Ana upoznaje Viktora Magdića (Slaven Španović), udovca i oca devojčice. Njih dvoje se odmah zaljubljuju i pokušavaju da se izbore za svoju ljubav. Naime, u njihovu vezu se upliće Elena (Ksenija Pajić) i njena ljubomorna kćerka Klara (Ornela Vištica), koja želi Viktora za sebe. Pored ljubavnog Ana ima još jedan problem, a to je problem sa Božom (Frane Perišin), ocem od Viktora, koji je zadužen za vođenje imanja i koji misli da bi imanje trebalo da pripadne njemu, a ne Ani.

U isto vreme pratimo i priču drugih likova, odnosno dveju sestara, Elene i Dinke (Linda Bekonja), koje se sreću ponovo nakon mnogo godina razdvojenosti. Zajedno sreću i zajedničku ljubav iz mladosti, Petra Kolara (Aleksandar Cvejtković). Elena će pokušati da konačno osvoji Petra, ali problem će joj praviti njena sestra, koja iako je udata želi Petra samo za sebe.

Pored svih problema koje će snaći Anu u Ivanju, ona duboko u sebi oseća da je sudbinski povezana sa ovim mestom, ali i sa stenom koja je dobila ime po veštici iz čuvene legende koju je pomajka pričala Ani kada je bila mala.

Priča Ane i Viktora prepliće se sa životnom pričom dveju sestara, naime njihove sudbine su međusobno isprepletane pod teretom različitih izazova: ljubavi, intrige, osvete, ljubomore, kajanja…

Share.

Comments are closed.