Aleksandar Radojičić, zvezda serijala ,,Montevideo”

0

Aleksandar Radojčić, mlada nada srpskog glumišta, rođen je u Beogradu, 24. oktobra 1987. godine.

Ceo život proveo je u svom rodnom gradu. Porodica je često letovala u Crnoj Gori, a zimi su odmarali na Kopaoniku. U Beogradu, u svom komšiluku, Aleksandar je pronašao prijatelje sa kojima se druži i dan danas. Od detinjstva je bio avanturista.

Sa sedam godina krenuo je na časove glume, koji su odredili njegov dalji životni tok. Pored glume, voleo je i sport, što mu je takođe koristilo, s obzirom da se proslavio u filmovima sa sportskom tematikom.

U početku nije planirao da se bavi striktno glumom u životu. Pošto, kao osnovac, nije precizno znao čime bi se bavio, upisao je ,,Gimnaziju”. Nakon velike mature, dvoumio se između ,,Pravnog ” i ,,Fakulteta dramskih umetnosti”. Polagao je prijemni ispit na oba mesta. Na pravima je konkurencija bila velika i Aleksandar je primljen na samofinansiranje, dok je na glumi zauzeo prvo mesto na rang listi. Roditelji su ga bodrili da se odluči za ,,FDU”, i tako je Aleksandar postao student glume.

Aleksandar Radojčić - biografija mladog glumca

Aleksandar Radojčić – biografija mladog glumca

Foto: Gloria

Nije se nadao nekoj većoj ulozi na samom početku karijere. Krenuo je lagano sa manjim rolama, a onda je dobio anganžman na projektu ,,Montevideo”, gde je pojavio u ulozi fudbalera simpatičnog nadimka – Balerina. Poput kolega koji su radili na istom filmu, Alekandar je brzo osvojio publiku svojim šarmom, talentom, ali i fizičkim izgledom.

Učestvovao je u nekoliko velikih projekata, a nakon ,,Montevidea”, usledio je film ( kasnije i serija ) ,,Šešir profesora Koste Vujića” gde je imao zapaženiju ulogu, kao i još jedan filmsko – sportski spektakl ,, Bićemo prvaci sveta”. Tumačio je pretežno istorijske likove: u ,,Montevideu” je bio prvi jugoslovenski reprezentativac Milorad Arsenijević, u ,,Šeširu provesora Koste Vujića” tumačio je pesnika Milorada Mitrovića, a u filmu ,,Bićemo prvacu sveta” glumio je legendu jugoslovenske košarke Boru Stankovića.

Član je pozorišta ,,Boško Buha”. Bio je voditelj takmičarskog šou programa ,,Iks faktor Adrija”. Voli ekstremne sportove, a od kolega glumaca druži se, između ostalog, sa Viktorom Savićem.

Proslavili su ga filmovi: Montevideo, Bićemo prvaci sveta, Šešir profesora Koste Vujića

Proslavili su ga filmovi: Montevideo, Bićemo prvaci sveta, Šešir profesora Koste Vujića

Foto: Puls

Da li je oženjen?

Aleksandar Radojčić nije oženjen, ali je živeo u vanbraćnoj zajednici sa Jelenom Melezović. Živeli su zajedno tri godine, tokom kojih su dobili i ćerku Aju.

Razišli su se 2014. godine, i tako dospeli u stranice žute štampe. Spekulisalo se da se Jelena i Aleksandar sude za starateljstvo nad ćerkicom, da se Jelena vratila kod roditelja u Zaječar, i da je odnos bivšeg momka i devojke poprilično zategnut.

Par je demantovao ovu vest, oglasila se i sama Jelena koja je rekla da su se ona i Aleksandar razišli iz ličnih razloga i da nisu u svađi. Aleksandra je opisala kao divnog oca, koji redovno posećuje Aju, brine o njoj i pomaže im finansijski.

Aleksandar je dosta vezan za svoju ćerku, navodi da ga je Ajino rođenje navelo da se uozbilji i da je veoma odgovoran prema njoj.

Aleksandar Radojčić ima ćerku Aju.

Aleksandar Radojčić ima ćerku Aju.

Foto: nadlanu

Filmovi, predstave, uloge …

Mladog glumca za sada možete gledati u sledećim ostvarenjima:

  • Montevideo Bog te video, Na putu za Montevideo, Montevideo vidimo se ( kao Milorad Arsenijević – Balerina )
  • Vojna akademija 2 ( kao Nenad )
  • Pare ili život ( kao Nebojša )
  • Plavi voz ( kao Dok )
  • Šešir profesora Koste Vujića ( kao Milorad Mitrović )
  • Bićemo prvaci sveta ( kao Bora Stanković )

Pomenućemo i nekoliko predstava u kojima je glumio: Ana Karenjina, Crvenkapa, Sumnjivo lice, Zločin i kazna …

Intervjui

Plašila me je pomisao da ću postati otac. Ipak, to je fenomenalno iskustvo i mogu da kažem ljudima ,,Pravite decu, vodite ljubav, a ne rat”.
Telegraf

Šmeker je šmeker ne samo kad ima neku korist od toga. On se tako ponaša otkako ustane pa sve dok ne legne da spava. Ne mogu za sebe da kažem da jedan od njih, to dame treba da procene.
Gloria

Samo da je svetska. Ako neku izdvojim, druge će se možda naljutiti. Šalim se, ali ako baš neku moram da izdvojim, neka to bude Šarliz Teron.
Kurir ( Aleksandar odgovara na pitanje sa kojom glumicom bi snimio erotske scene )

Share.

Comments are closed.