Andjela Jovanović, glumica, muzičarka, model

0

Anđela Jovanović je poznata glumica mlađe generacije, koja je već u svojim dvadesetim, uspela da ostvari nekoliko značajnih uloga. Najpoznatija je po ulozi Cece u seriji ,,Vojna akademija”, kao i po predstavi ,,Hotel 88″, gde je zamenila Jelisavetu Orašanin.

Ali, krenimo iz početka!

Rođena je u Beogradu 21. septembra 1992. godine. Javnost ju je upoznala veoma rano, jer su njeni roditelji poznati domaći glumci: Branka Pujić i Dragan Jovanović. 

Anđelini roditelji, pogotovo otac, nisu imali želju da ćerka krene njihovim stopama. Dragan se nadao da će se Anđela baviti muzikom, jer je talentovana za sviranje i pevanje. 

Biografija Anđele Jovanović. Foto: GM Consultin & Production

Nakon osovne škole, Anđela kreće u muzičku gimnaziju ,,Stanković”.  Danas svira klavir i kontrabas. 

Počinje da se bavi i nekim drugim zanimanjima. Od četrnaeste godine postaje i model, zahvaljujući vitkoj figuri i lepoti, koju je nasledila od majke. Od oca je nasledila visinu, što je takođe presudno za ovo zanimanje. Bila je zaštitno lice ,,Oriflame youth” kolekcije. 

U ovom periodu počinje i njeno ozbiljnije interesovanje za glumu, jer Anđela dobija manju ulogu u seriji ,,Moj rođak sa sela”. Tada je odlučila da gluma bude posao kojim će se baviti, kada za to dođe vreme.

Pre upisa na fakultet imala je još jednu ulogu, i to u domaćoj, tinejdžrskoj seriji ,,Totalno novi talas” ili TNT, koja je imala zabavni i edukativni karakter. U seriji glumi sa glumcima mlađe generacije, koji su već tada bili poznati, među njima su Mirka Vasiljević, Jelisaveta Orašanin, Nikola Rakočević … 

Sa Đorđem Stojkovićem u seriji ,,Vojna akademija”. Foto: MojTV.net

Pred prijemni ispit se uozbiljila, vratila je svoju prirodnu boju kose i izvadila pirsing. FDU je upisala iz prve, upada u klasu profesora Dragana Petrovića Peleta. Sa njom su studirali Đorše Stojković danas njen najbolji prijatelj, kao i Vučić Perović. 

Sa Stojkovićem i Perovićem, Anđela dobija ulogu u trećoj, dugo očekivanoj, sezoni popularne serije za mlade ,,Vojna akademija”. Iako je imala uloge i pre ove serije, ,,Vojna akademija” ju je učinila veoma popularnom. Njen lik, Ceca, jedan je od glavnih likova, a s obzirom da se radi o veoma specifičnoj i komičnoj ličnosti, publika je lako zapamtila Anđelinu ulogu. 

Usledile su i druge uloge, ne samo na televiziji, već i u pozorištu. Predstava ,,Hotel 88″ veoma brzo je postala popularna. Nakon što se jedna od glumica iz predstave, Jelisaveta Orašanin, udala i otišla u Ameriku, njen lik je preuzela Anđela. Sa predstavom je gostovala, ne samo po Srbiji, već i u inostranstvu. 

Dobila je ulogu u seriji ,,Urgentni centar”, gde joj je partner Miodrag Dragičević. 

Pored glume, Anđela se bavi modelingom i muzikom. Foto: Legend WW

Uloge

Pored ,,Hotela 88″, Anđela je ostvarila uloge u još nekoliko pozorišnih predstava: Ćelava pevačica, Šaka, Kad su cvetale tikve, I ostali, Hotel ,,Slobodan promet”, Dobrodošli u Srbiju, i mnoge druge.

Na filmu i televiziji je možete gledati u sledećim ulogama:

  • Zauvek mlad – kao poslanikova ćerka
  • Moj rođak sa sela – kao Violeta
  • Totalno novi talas, Zduhač znači avantura – kao Ivana
  • Vojna akademjia – kao Ceca
  • Doba Dunđerskih – kao Lenka Dunđerski
  • Život po Moskriju – kao Darinka
  • Urgentni centar – kao Eva
  • Lud zbunjen normanal – kao Nikolina
Zapaženu ulogu imala je u predstavi ,,Hotel 88″. Foto: Južne vesti

Intervjui

,, … Ja se osećam super u svemu što radim. Ako bi trebalo da se odlučim šta više volim pozorište ili film, ne bih mogla da se odlučim. Podjednako ih volim. To su različiti mediji, a zapravo je sve to isto. Gluma je gluma … “

Kurir

,, … Lepo mi je i kad sam ušuškana u svom stanu, dok čitam knjigu ili slušam džez… “

Gloria

,, … Volela bih da odigram Nastasju Filipovnu ili Aglaju Ivanovnu iz “Idiota” od Dostojevskog, koji mi je omiljeni pisac. To su veoma kompleksni i psihološki dobro napisani likovi, odgovaraju mom senzibilitetu, sa njima mogu da se poistovetim i uđem u njih celim bićem. Želja mi je i da se oprobam u nekom noar filmu kao što je ,,Sin siti”, ili saj-faj žanru poput ,,Ratova zvezda”. Važno mi je samo da su mi uloge koje dobijam što raznovrsnije… “

Novosti

Share.

Comments are closed.