Andrija Kuzmanović – biografija

0

Andrija Kuzmanović je srpski glumac, mlađe generacije, poznat po ulogama u ostvarenjima Montevideo, Ubice moga oca, Senke nad Balkanom, Jutro će promeniti sve…

Rođen je 5. juna 1984. godine u Beogradu. Detinjstvo je proveo sa roditeljima i sestrama.

Poput mnogih dečaka, Andrija je u detinjstvu zavoleo fudbal. Igrao je na poziciji golmana u FK ,,Radnički” iz Beograda. Ovo iskustvo je za mladog Andriju bilo veoma korisno, s obzirom da će, nekoliko godina kasnije, dobiti ulogu golmana Milovana Jakšića u filmu ,,Montevideo”.

Ipak, životni put je odveo Andriju u glumačke vode. Kao dečak, voleo je da gleda filmove, pa se iz ovog hobija javila i ljubav prema glumi.

Andrija Kuzmanović imao je želju da upiše glumu u klasi Dragana Petrovića Peleta. Međutim, nije imao sreće u prvom pokušaju. U intervjuu za magazn ,,Elle”, Andrija je izjavio da je Draganu zahvalan ta tome, jer ga je ovaj neuspeh motivisao da glumi pristupi mnogo ozbiljnije. Upisao je ,,Fakultet dramskih umetnosti” iz drugog puta, i upao u klasu Nebojiše Bradića.

Glumac Andrija Kuzmanović, zvezda serija: Ubice moga oca, Montevideo, Jutro će promeniti sve… Foto: Gloosy

Karijera

Na predlog jednog prijatelja, otišao je na audiciju kod Dragana Bjelogrlića i dobio svoju prvu filmsku ulogu. U pitanju je ostvarenje ,,Montevideo, Bog te video”. Bjelogrliću se dopao, pa je zaigrao u ovom filmu kao Milovan Jakšić – Jakša, golman prve jugoslovenske reprezentacije.

Usledilo je nekoliko televizijskih uloga ( Žene sa Dedinja, Jagodići: oproštajni valcer, Sumnjiva lica … ), sve dok Andrija nije zaigrao u veoma popularnoj seriji ,,Senke nad Balkanom”. Andriji se ovog puta malo i posrećilo. Uloga inspektora Stanka Pletikosića bila je namenjena kolegi Milošu Bikoviću, koji je morao da je odbije zbog glumačkih obaveza u Rusiji. Umesto Miloša, ulogu dobija Andrija.

Zapaženu ulogu imao je i u seriji ,,Ubice moga oca”, a trenutno ga možemo gledati u seriji ,,Jutro će promeniti sve”.

Andrija privatno voli životinje. Foto: Gloosy

Privatni život

Uloga Stanka Pletikosića, Andriji donosi veliku popularnost i on postaje jedan od omiljenih domaćih glumaca mlađe generacije. Samim tim, pojačalo se interesovanje i za njegov ljubavni život.

Mediji su ga povezivali sa koleginicom Anđelom Jovanović, ali je Andrija demantovao ove tračeve.

Andrija je do sada uspešno čuvao privatnost za sebe. Zna se da voli da provodi vreme sa porodicom, ponekad sa prijateljima posećuje kafane, a zna se i da voli životinje.

Redovno vežba, pa se može pohvatili i odličnom figurom. Među njegovim omiljenim filmovima su domaća ostvarenja ,,Balkanski špijun” i ,,Nacionalna klasa”, kao i serija ,,Vruć vetar”.

Među njegovim prijateljima je i kolega Viktor Savić, takođe poznati glumac.

Među njegovim prijateljima je i Viktor Savić. Foto: Glossy

Uloge u serijama, filmovima , predstavama…

Andrija Kuzmanović igrao je u sledećim ostvarenjima:

  • Montevideo Bog te video, Na putu za Montevideo, Montevideo vidimo se – kao Milovan Jakšić Jakša
  • Jagodići: oproštajni valcer – kao Jocika
  • Mio&Drag – kao Džoni
  • Sumnjiva lica – kao Velja
  • Dojč kafe – kao Ramko
  • Pobednik ostaje pobednik – kao Morg
  • Senke nad Balkanom – kao inspektor Stanko Pletikosić
  • Ubice moga oca – kao Bata
  • Jutro će promeniti sve – kao Ljuba

Što se tiče predstava u kojima je glumio, pomenućemo: Hotel 88, Zojkin stan, Anđeli čuvari, Čovek zver i vrlina, Sveti Georgije ubiva aždahu, Tri klase i gospođa Nušić…

Uloga Stanka Pletikosića u ,,Senkama nad Balkanom” donela mu je veliku popularnost. Foto antrfile.com

Intervjui

Želeo bih da oformim porodicu, ali ne sa bilo kim. Dete možete uvek da napravite, ali morate da birate s kim. Priželjkujem sebi porodicu, živu i zdravu, a videćemo koliko će nas biti.

Glossy

Možda sam imao tremu baš kada sam bio klinac, sa nekih šest godina. Sećam se živo jedne scene kad me je tetka odvela u njenu firmu, nikoga nisam hteo da upoznam. Sve vreme sakrivao sam joj se u suknji. I dan-danas kada se čuje sa kolegama iz tog preduzeća, niko od njih ne može da veruje da sam postao glumac.

Elle

Moj Bole je divan pas. Ugledao sam ga u blizini mog autoelektričara na Zvezdari, i na prvi pogled mi se dopao. Svi ostali psi na ulici su dotrčali do mene, a on nije. I nije to ona standardna priča – svi su mi prišli, on jedini nije i zato sam baš njega uzeo. Nego je totalno bio u svom fazonu i bio mi je gotivan, jer nije napadan.

Pet magazine

Kao i svi mladi u Srbiji nadaju se boljem sutra. Svesni su gde žive, ne maštaju o mnogo novca, ali veruju da će jednog dana izroditi decu koja će živeti bolje. Ipak, imaju prijatelje koje mogu da pozovu kad god im zatreba pomoć. Klincima iz mog komšiluka često kažem da sve mogu da im uzmu, ali ne smeju da dozvole da im oduzmu duh. Samo duh može da vas podigne, da krenete iz početka ka nečemu boljem.

Glorija

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!