Anja Alač, poznata glumica iz poznate porodice

0

Biografija: porodica, datum rođenja…

Glumica Aleksandra Alač, odnosno Anja Alač rođena je 29. septembra 1988. godine, u Beogradu.

Ćerka je poznatih roditelja, takođe glumaca. Otac Aleksandar Alač, čije ime nosi, rođeni je Splićanin. Majka Vesna Čipčić, koja je verovatno najpoznatija u porodici, važila je svojevremeno za ,,najlepši osmeh Jugoslavije”. Pored brojnih uloga, publika je najradije pamti kao Šurdinu ženu iz serije ,,Vruć vetar”. Glumački par, pored ćerke Anje, ima i sina Ivana, koji je šest godina mlađi od svoje sestre.

Anja se, kao devojčica bavila raznim aktivnostima, pre svega muzikom i sportom. Pohađala je muzičku školu, trenirala košarku i plivanje. Uporedo, išla je i u školu glume Mike Aleksića, koju su inače u detinjstvu pohađali mnogi poznati glumci.

Glumica Aleksandra Anja Alač. Foto City magazine

Da nije glumica, verovatno bi postala advokat, ili je bar tako planirala dok je bila devojčica.

Ipak, kreće putem svojih roditelja. Upisuje ,,Fakultet dramskih umetnosti” u Beogradu. Upada u čuvenu klasu Dragana Petrovića Peleta, u kojoj je studirala sa drugim poznatim glumcima: Jelisavetom Orašanin, Milošem Bikovićem, Ivanom Mihajlovićem, Ninom Janković, Tamarom Dragičević…

Na studijama sreće prijatelje za ceo život. Ne samo Anja, mnogi glumci sa ove klase, ponekad bi u intervjuima pričali o divnom druženju tokom studiranja. Anja je i dan danas dobra drugarica sa Ninom i Tamarom, pričalo je da je bila u vezi sa Milošem Bikovićem.

Ćerka je poznatih glumaca, Vesne Čipčić i Aleksandra Alača. Foto: Glossy

Karijera

Poput većine svojih klasića, Anja je jednu od prvih uloga ostvarila u filmu ,,Montevideo”. Međutim za razliku od Miloša, Tamare i Nine, njena uloga je bila manja.

Široj javnosti postaje poznata po ulozi Ines u seriji ,,Ruža vjetrova”. U pitanju je hrvatska sapunica, koja je bila veoma popularna, ne samo u Hrvatskoj već i u regionu. Anja je dobro usvojila hrvatski naglasak, s obzirom da joj je otac Dalmatinac, pa joj nije trebalo dugo da savlada jezičku barijeru.

Uporedno sa snimanjem serija, Anja je glumila i u pozorištu. Pozorišna publika imala je priliku da je gleda u: Narodnom pozorištu, pozorištu Boško Buha, pozorištu Dadov… Danas je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Njena najpoznatija uloga je u hrvatskoj seriji ,,Ruža vjetrova”. Foto: Blic

Anja privatno

Imala je dugogodišnju vezu sa kolegom Radovanom Vujovićem, poznatim po ulogama u serijama Vojna akademija, Koreni, itd. Njihova veza se završila 2015. godine.

Voli da kuva i čita knjige. I dalje se bavi sportom, najviše trčanjem, jogom i šetnjom. Talentovana je za muziku, peva, svira gitaru, klavir…

Anja Alač važi za jednu od najlepših mladih glumica sa ovih prostora, svoj osmeh svakako je nasledila od majke.

Bila je u vezi sa Radovanom Vujovićem, zvezdom serije ,,Vojna akademija”. Foto: Twitter

Uloge

Neke od predstava u kojima je glumila Anja su: Ples sa bogovima ( partner u predstavi joj je Ivan Tomić, sa kojim je više puta sarađivala ), Petar Pan, Moj sin samo malo sporije hoda, Kad su cvetale tikve, Zaštita prije svega, Anđeli čuvari, Harold i Mod, Drekavac, Poziv na pogubljenje, Terorizam, Pomorandže za zbogom, Iz života insekata, itd.

Što se tiče televizije i filma, Anju je publika mogla da gleda u nekoliko ostvarenja:

  • Montevideo Bog te video – kao Brankica
  • Miris kiše na Balkanu – kao Didi
  • Ruža vjetrova – kao Ines
  • Ubice moga oca – kao Teodora

Foto: Story

Intervjui

,, …Ljubav se uvek dogodi kada to najmanje očekujete. Važno je da ste suštinski slični, da imate slične poglede na život, bliske predstave o ljubavi i partnerskom odnosu. Najvažniji su poverenje i podrška, a pre svega emotivna…”

Hello

,, …Oduvek sam se bavila nekim sportom, najduže košarkom, koju sam trenirala šest godina. Fizička aktivnost je nešto što je neophodno mom organizmu kako bi optimalno funkcionisao. Pre dve godine, preko prijateljice koja je držala časove, upoznala sam se s hata jogom i počela da je praktikujem… “

Gloria

,, …Kada putujem, volim da probam različita piva. S obzirom na to da sam ljubitelj ovog pića i u Rimu sam ga probala i na jednom divnom mestu, u Trastevereu pronašla fantastično mesto za sve one koji vole pivo kao ja… “

Na dlanu

Share.

Comments are closed.