Anja Mit, biografija

0

Anja Mit je mlada glumica, poznata prvenstveno po seriji ,,Komšije”, koja se prikazuje na RTS-u. Rođena je 1992. godine.

Njeni roditelji su takođe umetnici, s tim što se bave muzikom. Majka Jelena je članica hora u ,,Pozorištu na Terazijama”, dok je otac Ivica saksofonista. S obzirom da joj je otac često bio odsutan zbog posla, Anja je sa majkom odlazila u pozorište, jer nije imao ko da je čuva.

U pozorištu se upoznala sa još jednom devojčicom, Katarinom Borisavljević, koja je danas dramaturg. Devojčice su se zajedno igrale i pratile rad drugih ljudi u pozorištu, maštajući kako će Anja jednog dana igrati u Kaćinim komadima. Želja im se vremenom ostvarila.

Bilo kako bilo, Anja je zavolela glumu tokom svojih izleta u pozoriše, pa je nakon srednje škole upisala ,,Akademiju umetnosti” u Beogradu. Bila je prva na rang listi.

Upala je u klasu profesora Ivana Bekjareva, a završila kod Olivere Viktorović. I Goran Jevtić je jedan od profesora sa ,,Akademije”, koji je na Anju ostavio pozitivan utisak.

Biografija Anje Mit

Foto Novosti

Prve uloge i serija ,,Komšije”

Anja je imala veliku sreću da dobije odlične uloge još pre nego što se u njenim rukama našla diploma sa ,,Akademije”.

2010. godine zaigrala je u izuzetno popularnoj seriji za tinejdžere ,,Priđi bliže”. Serija govori o grupi srednjoškolaca, koje muče svakodnevni adolescentski problemi, kao što su ljubav, škola, učenje, kako biti ,,kul” … Anja je glumila Jovanu, štreberku iz prve klupe.

Učestvovala je i u seriji ,,Glavom kroz zid”, koju je pokrenuo glumac i stend ap komičar Srđan Jovanović, sa ciljem da ismeje trenutno stanje u zemlji i regionu, naravno na humoristički način.

Publika je najbolje upoznala Anju Mit kroz seriju ,,Komšije”, koju je režirao Milan Karadžić. Anja tumači lik Anđelije, devojke koja pokušava da postane estradna umetnica. Njen dečko u seriji je Petar Benčina, jedan od najzgodnijih mladih glumaca sa ovih prostora, a u ,,Komšijama” glumi i Olivera Bacić, koja je takođe imala ulogu u seriji ,,Priđi bliže”.

,,Komšije” nisu jedini projekat u kojem je Anja sarađivala sa Milanom Karadžićem. On je takođe režirao i pozorišnu predstavu ,,Majstori, majstori”, gde Anja Mit glumi sekretaricu Bosu.

Imala je ulogu i u seriji ,,Daleko je Holivud”, a serija govori o sudbini glumaca iz utrašnjosti.

Glumi u seriji ,,Komšije”

Fto: Blic

Intervjui

Na snimanju nam je mnogo zanimljivo i Mima je jako duhovit. Bitno je da partneri budu opušteni i veruju jedno drugom. Imam osećaj da mi je ovo sa Mimom pedeseti projekat. Svaki dan me zasmejava i onda se reditelj Milan Karadžić ljuti na mene što se smejem, a ne vidi šta on iza radi.

( Anja o snimanju serije ,,Komšije”, ,,Blic” )

U pozorištu je sa mnom često boravila i Katarina Borisavljević, moja drugarica, danas uspešna dramaturškinja. Zvali su nas “mapetovci” jer smo sedele na balkonu i zapisivale kad neko pogrešno izgovori tekst. Nismo znale šta je improvizacija pa smo hvatale “greške” u replikama i zbog toga bile preponosne. Maštale smo kako će jednog dana ona pisati uloge za mene. To se i ostvarilo, a mi još nismo svesne toga.

( ,,Gloria” )

I ja se borim za ono što volim da radim. To što Anđeliji nedostaje obrazovanje, druga je priča. Njoj je samo važno da dobro izgleda i da je poznata, a ja se trudim da što više čitam, idem redovno u pozorište i gledam dobre filmove.

( Anja o Anđeliji, koju tumači u ,,Komšijama”, ,,Novosti” )


Foto: Blic

Share.

Comments are closed.