Berguzar Korel, biografija

0

Berguzar Korel je turska glumica rodjena 27. avgusta 1982. godine u Istambulu, glavnom gradu Turske.

Turska glumica – Srpska miljenica

Berguzar Korel je u Istambulu provela svoje detinjstvo. Pohadjala je Nilufer Hatun Ilkogretim Okulu i Star College. Vrlo je volela odbojku, koju je dugo trenirala i bila je članica mnogih profesionalnih klubova. Tokom školovanja, igrala je u mnogim kratkim filmovima. Berguzar Koler učestvuje i u društveno odgovornim projektima kao što su Yapi Kredi i TEGV i u organizaciji dečjeg uličnog pozorišta.

U slobodno vreme bavi se odbojkom, klizanjem, jedrenjem i plesom.

Berguzar Koler je  srpsku publiku osvojila ulogom u seriji Hiljadu i jedna noć. Zvezda turskih serija, pozorišnih predstava i filmova, odrasla je u glumačkoj porodici što je dosta uticalo na njen izbor da zavoli daske koje život znače. Njeni roditelji Tanja Korel i Hilie Dwarcen su Berguzar naučili da slobodno bira svoje životne puteve i da se bori sa njima. Njen otac umro je i to je na Berguzar Koler ostavilo traga. Mlada umetnica shvatila je da život nije bajka.

Berguzar Korel 1

Za sebe tvrdi da je neiskvarena osoba, kojoj su najbliži prijatelji često okretali ledja u najtežim životnim situacijama. Berguzar Koler bira srcem, odlučuje pod vodjstvom emocija, pa je posle duge veze poneta bujicom emocija ostavila dečka i svoje srce poklonila partneru iz serije Hiljadu i jedna noć, Sulejmanu, Halitu Ergencu. Srpski mediji prenosili su ljubavnu priču ovog para jer je gledaoce serije neizmerno zanimalo šta se dešava na tom polju. Bili su fascinirani turskim glumcima i samom serijom, koja je kroz istoriju prožimala ljubavnu priču koja je ostavljala bez daha, izazivala je jake emocije, izazivala je tugu, radost i suze. Njihova ljubavna započela je na snimanju serije iako su oboje bili u ozbiljnim vezama i romansama.  Svoju ljubav krunisali su brakom, a nedugo zatim dobili su sina i posvetili se roditeljstvu. Za sina Alija oboje tvrde kako liči na mamu, Berguzar Koler.

Halit Ergenc stariji je od Berguzar Koler dvanaest godina, i kako ona tvrdi, godine joj nikada nisu predstavljale prepreku za ostvarenje ljubavi. U suprugu je pronašla svog andjela čuvara, podršku i sigurnost kakvu je oduvek tražila. Oslonac koji joj pruža uticao je da promeni svoj život iz korena. Najbolji prijatelj i savetnik za sve životne probleme joj je upravo on, čovek u koga se neizmerno zaljubila na snimanju popularne serije. I on sam tvrdi kako se promenio od kad je s njom i kako je zbog porodice postao drugačiji čovek.

Berguzar Koler ne krije kako jedva čeka da po drugi postane majka i da dobije ćerkicu kojoj će biti majka i najbolja drugarica. Priznaje takodje da se plaši suvišnih kilograma u narednoj trudnoći. Lepa glumica Berguzar Koler kaže kako su joj zvezde trenutno naklonjene i kako konačno život o kome je oduvek maštala. Njene želje su ostvarene, a mi se vraćamo njenom poslovnom aspektu.

Berguzar Korel 2

„Veoma mi prija popularnost koju sam stekla u seriji Hiljadu i jedna noć jer sam sada potpuno izašla iz anonimnosti. Ljudi me prepoznaju gde god da odem, i izvan granica moje zemlje i to je jako lep osećaj. S ovom serijom ostavila sam krupan trag u svojoj karijeri ali takodje i u svom ljubavnom životu. Šeherezada, lik koji sam glumila je jaka žena, koja se neprestano bori. Ona je sve žrtvovala za svog sina, a otkako sam i sama postala majka, shvatila sam da bih i ja za svoje dete sve uradila, tako da nas dve imamo mnogo sličnosti. „ kaže za jedan intervju Berguzar Koler.

Zanimljivo je to što je Berguzar Koler dobila i prihvatila ponudu Ajkuta Gurela da snimi album. Tom projektu se maksimalno posvetila, a suprug joj je od velike pomoći jer je svojevremeno diplomirao na muzičkoj akademiji, kako prenosi turski mediji. Njene glasovne mogućnosti talenat koji su primetili mnogi muzički producenti, mogli smo da ispratimo u seriji Nedovršena pesma, u kojoj je tumačila zanosnu kafansku pevačicu i u svakoj epizodi snimila je po jednu pesmu. Zapevala je i u seriji Karadaji. Posle toga bila je zatrpana ponudama da snimi album.

„Berguzar ima divan glas, i sasvim posebnu boju. Mi ne želimo da je odvedemo u muzičke vode. Biće to jedan veoma stilizovan album, a najveći deo prihoda biće doniran u humanitarne svrhe. Radimo i dalje na izboru pesama, a za sada smo napravili nekoliko demo snimaka.“ otkriva detalje Gurel.

Možemo je gledati u: Maslinovoj grančici, Beli šou, Dolina vukova, Ne pitaj, Beskrajna pesma, Magnificent.

Share.

Comments are closed.