Bogoljub Mitić, poznatiji kao Đoša

0

Glumac Bogoljub Mitić, poznatiji je javnosti pod nadimkom Đoša.

Iako je njegov nadimak zapravo Boge Miza, nakon specifične uloge u popularnoj seriji ,,Porodično blago”, gde je tumačio lik priprostog gospodina iz sela Stajkovce, dobio je nadimak bata Đoša, jer se tako zvao i njegov lik iz pomenute serije.

Bogoljub Mitić je iz Vlasotinaca u Jablaničkom okrugu, gde je rođen 12. januara 1968. godine.

Obrazovanje

Mitić je završio osnovnu školu ,,Siniša Janić” u Vlasotincu. Na zvaničnom sajtu škole, čelnici su istakli Mitića kao jednog od poznatih ličnosti, koji su pohađali ovu ustanovu, što govori o tome koliko su stanovnici Vlasotinaca ponosni na svog zemljaka.

Nakon srednje škole nije upisao glumu, već se danas vodi kao glumac amater. Mnoge kolege ga osuđuju zbog toga, ali Đoša ističe da voli glumu i da je oguglao na takve komentare.

Biografija glumca Bogoljuba Mitića

Foto: Story

Bogoljub Mitić i Predrag Smiljković kao Đoša i Tika Špic

Reditelj Siniša Pavić bio je najzaslužiji za uspon Mitićeve karijere. Naime,on je izabrao Mitića za ulogu bata Đoše u njegovoj čuvenoj seriji ,,Porodično blago”, koja se prikazivala na RTS-u.

Ovo je bila prva Mitićeva televizijska uloga. Mitić i njegov kolega Predrag Smiljković, tumačili su dva brata, poljoprivrednika, koji dolaze iz sela Stajkovce u Beograd kako bi završili određene poslove. Dok Tika pokušava da bude poslovni čovek, koji će zaraditi što više novca, Đoša je pijanac, kojeg interesuje samo Duda Piroćanka, žena u koju je zaljubljen.

Tika Špic i Bata Đoša postaju jedan od omiljenih televizijskih parova, rame uz rame sa čuvenim Pajom i Jaretom iz ,,Kamiondžija”. Glumce su tada i u privatnom životu prozvali Tika i Đoša, a pod ovim nadimcima su poznati i dan danas.

Bogoljub Mitić i Predrag Smiljković družili su se i privatno, čak su se i okumili. Predrag je takođe iz Vlasotinaca i njihovo prijateljstvo trajalo je godinama.

Đoša i Tika Špic

Foto: Crveni tepih

Ostale uloge i kontraverze

Đoša je najveći broj pozorišnih uloga ostvario u ,,Leskovačkom pozorištu”.

Što se tiče ostalih uloga na filmu i televiziji, glumio je i u serijama: Agencija za SIS, Seljaci, Crni Gruja, itd.

Sredinom 2016. godine, u medijima je odjeknula vest da je Đoša uhvaćen sa 50g kokaina. Navodno je optužen da je jedan deo nameravao da konzumira sam, a drugi deo da preprodaje ostalim kolegama. Glumac je ove tvrdnje demantovao, a tom prilikom se našao u veoma neprijatnoj situaciji, zbog lažnih optužbi.

Živi životom običnog čoveka. Često se vozi gradskim prevozom. Takođe sredinom 2016. godine, uslikan je u jednom autobusu kako spava. Kao i većina njegovih postupaka, i ova je izazvala lavinu smeha.

Po tabloidima kruži priča da je u svađi sa svojim kumom Predragom Smiljkovićem. Popularni glumci tvrde da nisu u zavadi, već samo da nemaju odnos kao što su ga imali nekad.

Učestvovao je u šou programu ,,Tvoje lice zvuči poznato”, gde je bio jedan od omiljenih takmičara.

Foto: ALO

Angažmani van glume

Poput većine svojih kolega, Bata Đoša se oprobao i u voditeljskom poslu. Vodio je muzičke emisije produkcijske kuće ,,Grand”.

Učestvovao je u popularnom šou programu ,,Tvoje lice zvuči poznato”, gde je bio jedan od omiljenih takmičara. Bio je učesnik treće sezone, a imao je zadatak da imitira, između ostalog i: Đorđa Balaševića, Severinu, Džeja, Draganu Mirković, Luisa.. . Oživeo je scene iz mjuzikla Matilda, Monti Pajton i Mulen ruž.

Predstavivši publici scenu iz mjuzikla ,,Matilda”, Đoša je odneo pobedu u jednoj od emisija, osvojivši hiljadu evra, a novac je donirao fondaciji ,,Produži život” i bolesnim mališanima kojima ova fondacija pomaže.

Jedno vreme se bavio i politikom, ali je odustao, tvrdeći da političari samo obećavaju, a ništa ne ispunjavaju.

Đošinu porodicu čine supruga i ćerke

Bogoljub Mitić danas živi na relaciji Beograd – Lekovac. Vodi miran porodični život sa svojom suprugom i dve ćerke.

O njegovoj porodici se ne zna puno. Mitićeve ćerke su ga posećivale na snimanju šou programa ,,Tvoje lice zvuči poznato” i to je jedna od retkih prilika kada su se članovi Đošine porodice pojavili u javnosti.

Mitić se u jednom intervjuu našalio kako mu je žena staromodna, jer mu ne dozvoljava da ima ljubavnicu.

Uloge, filmovi, serije, predstave …

Foto: Prva

Uloge

Bogoljub Mitić Đoša se pojavljuje u sledećim ostvarenjima:

  • Porodično blago, Porodično blago 2, Tajna porodičnog blaga, A sad adio, Lele bate – kao Đorđe Stojković – Đoša
  • Seljaci, Sve je za ljude – kao Mačak
  • Agencija za SIS, Kafanica blizu SIS-a – kao Mulja
  • Crni Gruja i kamen mudrosti – kao Dragić

Intervjui

Ja sam, što bi se reklo, višestranačka ličnost jer sam bio u više stranaka. Ali, dojadilo mi je, jer od politike nema nikakve koristi. U politici su sve sami prevaranti. Kad se samo setim šta su mi političari sve obećavali, trebalo je, u najmanju ruku, da budem ministar kulture. Obećavaju kule i gradove, a posle njihovih praznih obećanja, čovek može samo za uši da se uhvati.

( ,,Svet” )

Niti sam ‘apšen, niti šmrčem, evo me sedim sa društvom u kafani. Belo vino pijem, i to je jedino belo što konzumiram.

( Đoša o optužbama da je uhvaćen sa 50g kokaina, ,,Blic” )

Ona ne razume da ja treba da imam ljubavnicu. Ništa ne razume i sve mi brani. Kako moje kolege sve to mogu? Mnogo mi je staromodna žena

( Đoša o svojoj supruzi, emisija ,,Snaga oktana” )

Share.

Comments are closed.