Bojan Perić, voditelj i glumac – biografija

0

Bojan Perić, domaći glumac, jedan je od najpopularnijih umetnika mlađe generacije.

Rođen je 15. oktobra 1985. u Beogradu. Nije imao braće i sestara, njegovu porodicu, pored roditelja, činila je i baka po majci. Bojan je imao običaj da govori u pozitivnom kontekstu o braku njegovih roditelja, koji su zajedno preko četrdeset godina.

Danas važi za kulturnog i vaspitanog momka, a za to je, izgleda, najzaslužnija njegova mama. Kako je izjavio za magazin ,,Story”, da nije takav, majka bi ga i danas tukla.

Deo svog detinjstva proveo je u Solunu, tačnije jedanaest godina. Naime otac je u Solunu dobio posao, kao predstavnik jedne kompanije i čitava porodica odlazi tamo da živi. Bojan je samo prvi razred osnovne škole završio u Beogradu. Nakon odlaska u Grčku bila su dovoljna tri meseca da savlada grčki i engleski jezik. Danas ga prijateljji iz detinjstva zovu Grk.

Glumac Bojan Perić, zvezda serije ,,Vojna akademija”.

Foto: ALO

Pohađao je ,,Pinewood International School of Thessaloniki”, malu školu u kojoj je vladala porodična atmosfera. Ovde je počeo da se bavi glumom, odnosno pohađao je glumačku sekciju.

U početku mu ovaj poziv nije bio interesantan, Bojan je tada bio član debatno-retoričkog kluba. U glumačkoj sekciji je zafalio jedan član i Boki je bio pozvan da im se priključi. Posle niza uspeha, Bojan je zavoleo glumu, koja će, nekoliko godina kasnije postati njegova profesija.

2004. godine se vraća u Srbiju i ta promena mu nije lako pala. Već je bilo vreme da se upiše fakultet. Razmišljao je o medicini, ali je odustao. I ,,Fakultet dramskih umetnosti” je bio opcija, ali mu se nije dopala atmosfera koja je vladala tamo, jer je navikao na drugačiji školski sistem. Na kraju je upisao ,,Megatrend” i posle par meseci odustao.

Sledeće godine, upisuje glumu na ,,BK akademiji” u klasi čuvenog glumca Nebojše Dugalić. Sa njim je studirala Tijana Pečenčić, sa kojom je zaigrao kasnije u ,,Vojnoj akademiji”.

Kao Danijel Stošić u ,,Vojnoj akademiji”

Bojan je imao nekoliko manjih uloga pre nego što je zaigrao simpatičnog buntovnika, Danijela Stošića, u veoma popularnoj seriji ,,Vojna akademija”. Kako su loši momci uvek popularni, Bojan je veoma brzo osvojio srca publike. Serija se nastavila u tri sezone, a Bojan je kao jedan od glavnih likova, bio zastupljen od prve do poslednje epizode.

,,Vojna akademija” je Bojanu prirasla za srce, ne samo jer je to serija koja ga je proslavila, već i zbog toga što smatra da likovi iz serije mogu poslužiti kao dobar uzor mladima.

Uvek pozitivno govori o braku svojih roditelja, koji su zajedno preko četrdeset godina.

Foto HELLO

Kako je stekao status srcelomca, dodeljena mu je uloga zgodnog Dubravka, u adaptaciji romana Mir Jam, odnosno seriji ,,Jedne letnje noći”. Iste godine, učestvuje u snimanju serije ,,Urgentni centar”, gde takođe ima jednu od glavnih uloga. Ta 2016. godina bila je veoma naporna za Bojana, jer je neprekidno radio, što ga je koštalo zdravlja, pa se dugo oporavljao zbog problema sa srcem i plućnom maramicom.

Perić je do sada ostvario značajne uloge na filmu i televiziji, kako stoje stvari, velike role ga tek očekuju. Želja mu je ipak da se malo više angažuje na pozorištu. Zapažena je njegova predstava ,,Od A do Da”, u kojoj glumi sa Marijanom Mićić.

Angažmani van glume

Bojan je voditelj, izuzetno gledane muzičke emisije ,,Tri boje zvuka”, koja okuplja najkvalitetnije izvođače iz zemlje i regiona. Pošto voli muziku, radom na ovom prjektu, spojio je posao i zadovoljstvo.

Zahvaljujući dobrom izgledu, imao je priliku da se otisne u manekene. Reklamirao je brend ,,Fratteli”, odnosno njihove kožne jakne.

Bojan je vatreni navijač FK ,,Partizan”, što javno iskazuje.

Anđela Pavlović i Nevena Božović

Popularnog glumca su dugo povezivali sa Nevenom Božović, mladom pevačicom i finalistkinjom takmičarskog šou programa ,,Prvi glas Srbije”. Bojan je još tada preko društvenih mreža izrazio divljenje prema Neveni, što su tabloidi razumeli kao udvaranje.

Nevenu i Bojana su u par navrata, kasnije viđali zajedno, ali nikada nisu javno priznali da su u vezi.

Danas je u srećnoj vezi sa Anđelom Pavlović, studentkinjom sociologije. Upoznali su se tokom snimanja serije ,,Jedne letnje noći”. Boki Perić nikada nije krio svoju zaljubljenost, sa Anđelom se često pojavljuje u javnosti. Najviše mu se dopala jer je kulturna i vaspitana, sa usađenim moralnim vrednostima, koje i sam poseduje.

Bojan sa devojkom

Foto: ALO

Uloge u filmovima i serijama

Bokija Perića možete gledati u sledećim ostvarenjima:

Turneja – kao glumac
Totalno novi talas – kao Dule
Vojna akademija 1, 2, 3 – kao Danijel Stošić
Jedne letnje noći – kao Dubravko
Urgentni centar – kao Nikola Ristić
Cimerke – kao Đorđe

Od studija pa do danas, pojavio se u preko dvadeset studentskih filmova. Ovo su projekti u kojima rado glumi, jer smatra da jedan glumac može najviše da nauči, glumeći u studentskim filmovima.

Intervjui

Kao dete sam hteo da budem đubretar. Iako ne volim narandžastu boju, bio sam fasciniran šljaštećom garderobom koju nose i činjenicom da rade nešto dobro za naš grad. A onda sam odrastao…

( ,,Novosti” )


Foto: esquire.rs

Svestan sam u kom grmu leži zec, ali nemam nameru da se sa njim trkam kroz šumu….

( ,,Hello! magazin” )

Da sam ministar kulture trudio bih se da napravim drugačiji plan zapošljavanja u kulturnim ustanovama. Neki glumci ne igraju godinama u pozorištima, ali primaju platu iz tih pozorišta bez obzira na to. Samim tim zauzimaju mesta drugim glumcima. Potrebom predstave se uzima spoljni saradnik koji to pozorište košta više. Iako su mi to kolege, smatram da je to veliki bezobrazluk.

( ,,Prestizz” )

U opisu ovog posla je da svakog jutra kada ustanete mislite da niste dovoljno dobri i da sve može mnogo bolje. Osim što sam sebe umem da iskritikujem, to često rade i moji roditelji i devojka. Oni su najiskreniji i kod njih nema lažnog tapšanja po ramenu.

( ,,Novosti” )

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!