Bojana Ordinačev – glumica anđeoskog lica

0

Bojana Ordinačev je srpska glumica. Važi za jednu od najlepših glumica sa domaće scene, ali i u regionu.

Rođena je 14. avgusta 1980. godine. Njeni roditelji su iz Novog Sada i bave se proizvodnjom kožne galanterije. Na internetu se može pronaći podatak o tome da je Bojana poreklom makedonka, što je ona svojevremeno denatovala, rekavši da je njena porodica iz Vojvodine.

Ljubav prema glumi se razvila još u detinjstvu, jer je često išla u pozorište.

Nakon osmog razreda upisuje ,,Srednju umetničku školu”, a posle srednje, poželela je da upiše glumu na Akademiji u Novom Sadu. Prvi put su joj na prijemnom rekli „A zašto vi ne biste pokušali da se bavite menekenstvom?”, što je glumicu jako uvredilo. Probala je još jednom, međutim stigla je samo do užeg kruga.

Pošto nije uspela, rešila je da sreću okuša u Beogradu, na ,,BK Akademiji”, kod Anite Mančić i Nikite Milivojević. Naime, njena tadašnja cimerka Marija Veljković ( koja je danas poznata voditeljka i glumica ), rekla joj je da se na ,,BK univerzitetu” otvara odsek gluma.

Bojanini roditelji su iz Vojvodine.

Foto: Portal

Obe su otišle na prijemni i prošle. Tako Bojana prelazi da živi u Beograd, sa namerom da se nakon studija vrati u Novi Sad. Međutim, sticajem okolnosti, ostaje u Beogradu do daljnjeg. Danas živi na Bežanijskoj kosi.

Nakon studija dobija jednu od uloga u popularnoj seriji ,,Mješoviti brak”, gde su se pojavili mnogi, tada mladi glumci, među kojima je bila i Sloboda Mićalović Ćetković.

Godinu dana kasnije, odnosno 2004. Bojana dobija glavnu ulogu u prvoj srpskoj sapunici ,,Jelena”, gde tumači Helenu Despotović.

Tokom karijere, dosta je glumila u sapunicama, kako srpskim, tako i hrvatskim. Među njima su Vila Marija, Ne daj se Nina ( hrvatska verzija ,,Ružne Beti” ), Zakon ljubavi … Ipak pozorište je ostalo njen prioritet.

Danas Bojana ima stalni anganžman u pozorištu ,,Boško Buha”. Baš kao i većina njenih kolega, smatra da je sa decom najteže raditi, jer su njihove reakcije uvek iskrene, oni nikada ne tapšu ako im se nešto nije dopalo i slično.

Još neke predstave u kojima se pojavljuje su: Ljubavnici, Majstori majstori, Princeza i žabac, Iza kulisa, Veštičija papazjanija, Svojta, Ukroćena goropad, Snežna kraljica…

Iza sebe ima veliki broj uloga u filmovima, ali i predstava u pozorištu.

Foto: Story

Bojana je izjavila da važi za osobu koja voli da istera svoje. Obožava motore, tenis, jedrenje, rafting… Uvek pleni svojom lepotom, a godine se ne poznaju na njenom licu. Ako uporedite njene fotografije danas i fotografije od pre desetak godina, videćete da se uopšte nije mnogo promenila. Nije skandal majstor, zbog čega je smatraju devojkom za primer. Voli grupu Crvena jabuka i njihovu pesmu ,,Anđeli”.

Učestvuje u aktivnostima van glume. Izdvojićemo ,,Belgrade Wedding & Gold” , 2015. godine u ,,Kraun plaza” hotelu, gde je prošetala modnom pistom reklamirajući venčanice. Bila je deo ženskog treninga koji je organizovala kompanija ,,Nike”, u sportskom centru ,,Olimp”. Jedna je od javnih ličnosti koje su bile deo kampanje ,,Jana, voda sa porukom”, a koja je ujedno bila i humanitarnog karaktera.

U jednom kratkom periodu se bavila i dizajnom torbi, ali ,,za svoju dušu”.

Sa kim je u vezi?

Foto: svet plus

Sa kim je u vezi? Andrija Milošević i Ivan Ivannović

Što se tiče ljubavnog života, Bojana Ordinačev uglavnom drži privatnost za sebe, ali ne krije da je u srećnoj, dugogodišnjoj vezi. Novinarima je otkrila samo jedan mali detalj, a to je da njen izabranik nije glumac.

Kako je u pitanju jedna od najlepših domaćih glumica, Bojanu su ćesto dovodili u vezu sa poznatim muškarcima.

Jedan od njih je Sergerj Trifunović, glumac, sa kojim je Bojana navodno bila u vezi tokom 2006.

Spajali su je i sa Andrijom Milošević, nakon što su ih uslikali kako zagrljeni šetaju centrom Beograda. Andrija je popularni glumac, koji važi za jednog od poželjnijih, pa je njihov zagrljaj napunio stranice žute štampe. Andrija i Bojana su često sarađivali poslovno, između ostalog na predstavi ,,Majstori, majstori”, u serijama: Pare ili život, Mješoviti brak, Ne daj se Nina …

Pažnju je privukla i kada su ona i Ivan Ivanović objavili fotografije na Instragramu. Voditelj i glumica bili su u prirodi, a uz fotografije su objavili i statuse ,,Muž i žena mačka pečena” i ,,Igrali se mame i tate”.

Mediji su je povezivali sa kolegom Andrijom Miloševićem

Foto: Svet plus

Uloge u filmovima i serijama

Bojana Ordinačev se pojavljuje u sledećim filmovima i serijama:

Mješoviti brak – kao Ljiljana
Jelena – kao Helena
Karavađo – kao Ana
Ne daj se Nina – kao Patricija
Zakon ljubavi – kao Iris
Pare ili život – kao Anita
Pevaj brate – kao Lela
Urgentni centar – kao Anđela

Intervjui

Moj otac poreklom je iz Vojvodine, tačnije iz Novog Sada. Pre nekoliko godina, jedan Makedonac rekao mi je kako u Skoplju postoji nekoliko porodica Ordinačev. Onda sam razgovarala s tatom i ustanovila da su nam ti ljudi možda neki dalji rod. Ali generalno, nemam nikakve realne dokaze da potičem odatle. Volim da odlazim u Makedoniju, prija mi njihov jezik i temperament, ali ja sam Vojvođanka.

( ,,Story” )

Uvek sam zaljubljena. Ako ne u druge, onda u sebe, jer taj osećaj je nešto najlepše što postoji, pa ga stalno izazivam.

( ,,Cosmopolitan” )

Kad sam izašla na prijemni u Novom Sadu, kod Petra Banićevića, on me je, čim je video fotografije koje sam donela uz prijavu, pitao: „A zašto vi ne biste pokušali da se bavite menekenstvom?”. „Molim?”, odgovorila sam, “Videćete vi! Doviđenja!”, i samo izašla napolje. Tako je prošao moj prvi izlazak na prijemni.

( ,,Blic” )

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!