Brankica Sebastijanović, biografija mlade glumice

0

Brankica Sebastijanović, mlada glumica, rođena je u Sarajevu, 8. avgusta 1990. godine. Nešto kasnije, sa roditeljjima i bratom se seli u Staru Pazovu.

Njenu porodicu čine majka Radmila, po zanimanju profesor, otac Neno, ekonomista i brat Neven. Neven je po profesiji pravnik. Majka je odlučila kako će se Brankica zvati, pošto joj je to ime oduvek bilo simpatično.

Detinjstvo joj se nije mnogo razlikovalo od ostale dece, tj ostalih devojčica. Najviše vremena je provodila sa drugaricama, bila je odličan đak. Trenirala je i odbojku.

Iako je rođena u Sarajevu, veći deo detinjstva provodi u Staroj Pazovi, gde se i školovala. Ljubav prema glumi se javila još u ranom uzrastu, pa Brankica kreće u ,,Dadov” školu glume za mlade. Tamo je upoznala Miloša Bikovića, kasnije svog dugogodišnjeg dečka. Ipak rešila je da upiše istoriju umetnosti nakon srednje škole, jer nije imala hrabrosti da ode na prijemni ispit za glumu.

Na istoriji umetnosti je ostala samo godinu dana. Iako je uredno dala sve ispite, uporedo se pripremala za glumu, jer je shvatila da želi da se bavi tim pozivom. Upisuje ,,Fakultet dramskih umetnosti”, u klasi Vlade Jevtovića, koji je na put izveo mnoge poznate glumce.

Glumicu Brankicu Sebastijanović znamo iz serija Samac u braku i Sinđelići

Foto: Svet plus

Njena diplomska predstava bila je ,,Art”. Diplomirala je 2014. godine, a već tada bila je poznata glumica.

Privatno, Brankica važi za skromnu i kulturnu devojku. Navija za FK ,,Crvena zvezda”. Bavi se sportom i fizička aktivnost je veoma bitna za nju, a ujedno to je i tajna njene vitke linije. Bavi se i plesom, a želja joj je da dobije posao u kojem će moći da spoji ples i glumu.

,,Sinđelići” sa Vučićem Perovićem. ,,Samac u braku” sa Milošem Bikovićem

Prvu televizijsku ulogu Brankica dobija u seriji ,,Sinđelići”, srpskoj verziji ,,Seranovih”. U ,,Sinđelićima” tumači Evu, a partner joj je mladi glumac Vučić Perović.

Vučić i Brankica ubrzo postaju jedan od omiljenih televizijskih parova, naročito među tinejdžerima.

Narednu ulogu Brankica dobija u filmu ,,Kad ljubav zakasni” ( kasnije je film pretočen u seriju ,,Samac u braku” ), adaptaciji romana Mir Jam. Ova uloga bila je nešto ozbiljnija od Eve, ali je pomogla Brankici da nastavi sa karijerom i izađe iz kože zaljubljene tinejdžerke koju je glumila u ,,Sinđelićima”. U filmu ,,Kad ljubav zakasni” Brankica glumi rame uz rame sa svojim tadašnjim dečkom, Milošem Bikovićem, pa je film stekao dodatnu popularnost.

Brankica sa ekipom serije ,,Sinđelići”

Foto: Prva

U ,,Vrati se Zone” glumi sa Milanom Vasićem

Nakon više od deset godina, reditelj Jug Radivojević snimio je nastavak kultnog domaćeg filma ,,Zona Zamfirova” iz 2002. godine. U glavnoj ulozi našli su se Milan Vasić kao Mane i Brankica Sebastijanović kao Zona.

Nastavak je dobio naziv ,,Vrati se Zone” i Brankica se ponovo našla u žiži javnosti, jer je film postao popularan gotovo kao i prvi deo, premda je pokupio nešto lošije kritike.

Sa Milanom Vasićem u filmu ,,Zona Zamfirova”

Foto: telegraf

Raskid sa Milošem Bikovićem i novi dečko

Početak Brankičine karijere obeležila je njena ljubavna veza sa Milošem Bikovićem. Mladi par je još na studijama počeo da se zabavlja, ali se za njihivu vezu saznalo tek kada je izašao film ,,Kad ljubav zakasani”, odnosno serija ,,Samac u braku”.

Brankica nije želela da karijeru započne kao devojka Miloša Bikovića, već da dobija uloge na osnovu svog talenta. Međutim, žutoj štampi je njihov odnos svakako bio zanimljiviji, a veza sa Milošem bila je i dobar marketinški trik za film, jer su njih dvoje bili skladan i simpatičan par.

Par je raskinuo 2014. godine. Nekoliko meseci kasnije, Miloš počinje da se zabavlja sa ruskom manekenkom Sašom Lus, a Brankica je pronašla novu ljubav sa producentom Manetom Šijanom.

Sredinom 2016. godine u žutoj štampi se pojavila vest da su se Mane i Brankica verili. Krajem iste godine, mediji su objavili fotografije sa Brankičinog ,,venčanja”, ali ispostavilo se da je reč o fotografijama sa snimanja nove sezone ,,Sinđelića”, koje je glumica podelila na društvenim mrežama.

Spekulisalo se i o navodnoj vezi sa Milanom Vasićem, kolegom i partnerom iz filma ,,Vrati se Zone”, ali se samo par nedelja kasnije saznalo da je Brankica u srećnoj vezi sa Manetom Šijanom. Ipak, ovaj trač bio je dobar marketinški trik, koji je pojačao gledanost filma ,,Vrati se Zone”.

Nakon raskida sa Milošem Bikovićem, počela je da se zabavlja sa Manetom Šijanom

Foto: HELLO

Uloge

Brankica Sebastijanović je glumila u sledećim filmovima i serijama:

Sinđelići – kao Eva
Kad ljubav zakasni / Samac u braku – kao Ljiljana
Vrati se Zone – kao Zona Zamfirova

Glumila je i u predstavama: Šta je sobar video, Art, Ne oklevaj improvizuj …

Intervjui

Mnogo bih toga učinila za ljubav, na prvom mestu zato što mi je ona izuzetno značajna. Preduslov za moju sreću jeste da mi taj deo života bude ispunjen. Ne mogu da se radujem samo svojim uspesima, već želim da zajedno s nekim uživam u svemu što mi se događa. Mislim da sam borac za ljubav, spremna sam da se dajem i nastojim da je sačuvam.

( ,,STORY” )

Mojoj mami se od malena sviđalo to ime, toliko da je čak kada je dobila sestru pokušala da ga „podmetne“ roditeljima. Oni su moju tetku ipak nazvali Branka, tako da je sačekalo mene.

( ,,LEPA I SREĆNA” )

Princip rada na FDU zasniva se na stalnom usavršavanju sopstvene ličnosti. Moramo da kopamo po svojim fiokama i upoznajemo sebe. Šalili smo se kako imamo utisak da smo u rijalitiju. Najteže u svemu tome bilo mi je to što sam morala da se pomirim sa činjenicom da se bezbrižno vreme više neće vratiti.

( ,,GLORIA” )

Imam trenutke kada sam nesigurna, jer svi mi stalno preispitujemo sebe i dovodimo u pitanje mnoge stvari koje radimo. Samopouzdanje crpim iz porodice koja mi uliva veru i pomaže mi da razrešim dileme koje imam.

( ,,HELLO” )

Share.

Comments are closed.