Dragana Dabović – biografija

0

Glumica Dragana Dabović, udata Čukvas, jedna je od zvezda serije ,,Vojna akademija”.

Plavokosa Dragana je rođena u Kotoru, 30. septembra 1987, ali je veći deo detinjstva provela u Herceg Novom. Bila je živahno dete i nije prihvatala ,,ne” kao odgovor. Odrasla je uz dve starije sestre, Ivanu i Maju, i roditelje, Ljerku i Dragana.

Imala je divno detinjstvo, možemo slobodno reći, kao iz bajke. Odrasla je kraj mora, volela je da se igra sa sestrama na plaži. Kako je bila najmlađe dete u porodici, Dragana je imala i određenu dozu slobode.

Interesovanje za pozorište se, kao i kod njenih kolega, javilo još u ranom detinjstvu. Ljerka je odlučila da odvede svoju najmlađu ćerku na audiciju za glumu, jer je volela da imitira, a svakako je imala višak energije koji je morala negde da potroši. Kako je Dragana izjavila u jednom intervjuu, majka je od sramote izašla sa audicije, ali je uprkos svemu, sedmogodišnja Dragana primljena u školicu. Do odlaska na fakultet, odigraće nekoliko predstava u amaterskom pozorištu u Herceg Novom.

Nakon srednje škole, Dragana odlučuje da upiše glumu i odlazi u Novi Sad, gde je postala student ,,Akademije umetnosti” u klasi Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov. Njena diplomska predstava je ,,Višnjik” gde je tumačila Šarlotu.

Biografija Dragane Dabović

Foto: vijesti.me

Pošto je diplomirala, dobila je svoju prvu, zapaženiju ulogu. U pitanju je serija ,,Na terapiji”, gde glumi uz poznate glumce kao što su Miki Manojlović, Sergej Trifunović, Nenad Jezdić, Svetozar Cvetković …

Prvi film u kojem je glumila jeste ,,S/kidanje”, u režiji Koste Đorđević, pa je i ova uloga obeležila Draganinu karijeru na jedan pozitivan način.

Osim glumom, Dragana se bavi i pedagoškim radom. Drži veoma uspešnu školicu glume u Herceg Novom, zajedno sa kolegom Goranom Slavnićem.

Vojna akademija sa Ivanom Mihailovićem i Tijanom Pečenčić

Pravi ,,bum” na televiziji napravila je serija ,,Vojna akademija” u kojoj Dragana igra jednu od glavnih uloga. Njen lik je Šaša, devojka iz Vojvodine koja dolazi na ,,Vojnu akademiju” sa namerom da jednog dana postane pilot.

Kako u seriji ima dosta parova, tako se i lepa Šaša zaljubljuje u Mirka Klisuru, svog kolegu sa Akademije, kojeg glumi Ivan Mihailović. Ivan i Dragana postaju jedan od omiljenih televizijskih parova među mlaadima.

Dragana je ostala sve tri sezone u seriji. Bilo je sumnje u njene mogućnosti, pošto je krhe građe, a snimanje serije je zahtevalo određene fizičke sposobnosti, naročito u prva dva serijala. Tokom snimanja treće sezone, Dragana je čak bila drugom stanju, ali je ispunila svoje obaveze kao pravi profesionalac.

Sa Ivanom Mihailovićem, u seriji ,,Vojna akademija”.

Foto: Gloria

Tokom snimanja Vojne akademije, Dragana se sprijateljila sa Tijanom Pečnčić, koleginicom iz serije, koja glumi kadetkinju Zimče. Devojke su neko vreme bile i cimerke. O prijateljstvu sa Tijanom, Dragana je izjavila sledeće za časopis ,,Hello”: ,,Tijana je postala važan deo mog života. Ne mogu da verujem da smo se upoznale pre godinu i po dana, imam utisak kao da je znam odmalena. Ona mi mnogo znači. Nas dve smo sušta suprotnost, različiti su nam karakteri kao i temperamenti, ali smo se opet prepoznale i ostvarile blizak odnos”.

Suprug Veselin Čukvas

U maju 2016. godine Dragana se na skromnoj ceremoniji udala za svog partnera, farmaceuta, Veselina Čukvasa. Venčanje je održano u jednom restoranu na Dunavskom keju, a među zvanicama bile su Draganine koleginice glumice, Nevena Ristić i Nina Janković. One su detalje sa venčanja podelile na društvenim mrežama.

Nekoliko meseci kasnije, Dragana je rodila ćerku Bjanku. Danas sa ćerkom i mužem živi u Beogradu.

Veselin i Dragana su zajedno odrasli u Herceg Novom. Putevi su im se razišli kada je Dragana otišla na fakultet, ali su se ponovo sreli nekoliko godina kasnije. Počeli su da se druže i prijateljstvo je brzo preraslo u ljubav.

Dragana i njen suprug, Veselin, imaju ćerku Bjanku,

Foto: svet

Uloge u filmovima i serijama

Dragana Dabović Čukvas pojavljuje se u sledećim ostvarenjima:

Na terapiji – kao Ana
Vojna akademja 1, 2 i 3 – kao Ines Šašvari – Šaša
S/kidanje – kao Hana
Četiri ruže – kao Biki
Vere i zavere – kao Magda
Igla ispod praga – kao Mara

Kada govorimo o predstavama, tu su: Višnjik, Predstava Hamleta u selu Mrduša donja, Lista za ljubav, Teško je reći zbogom …

Intevjui

Moje sestre, majka i otac ne žele da me promijene. Svjesni su mojih mana, ali kažu da su to moje karakterne osobine i jak temperament

( vijesti.me )

Tužno je što najčešće s ratovima odlazi ljudskost, osećaj za drugog čoveka, bezbrižnost i jedinstvo. Tada svako spasava svoju glavu i u toj životinjskoj potrebi i borbi isplivavaju nastrašnije ljudske osobine. O svemu tome ovaj čovek nije ćutao… O svemu tome i mi glumci i reditelj Ivan Živković, glasno govorimo i trudimo se da tananim i neeksplicitnim sredstvima to približimo onima koji o tome malo znaju, ne znaju ništa ili su to negde duboko potisnuli. Jer, nije to bilo tako davno, zar ne?

( O seriji ,,Vere i zavere”, ,,Novosti” )


Foto: HELLO

Veoma sam stroga. Nikada nisam osetila tu snagu i odlučnost i potrebu da budem izričita, konkretna i jasna, pa i da milion puta ponovim ono što treba i mora da se kaže. Čim primetim da kreće dečji hohštapleraj, onako kako to oni umeju u pubertetskim godinama, postajem vojnički stroga i tu nema šale….

( ,,Hello” )

Hormoni sreće ne pitaju da li je to što činimo pametno. Ali život nas uči da prepoznamo hoće li nam se ljubav prema predmetu, panju ili pogrešnoj osobi vratiti, kao i da dignemo ruke ako se to ne desi. Ljubav opstaje u svakoj varijanti, samo ako je bez kalkulacije.

( ,,Story” )

Svaka trudnica bi trebalo da je moćna, jer je žena sa dva srca, dve duše.

( ,,Gloria” )

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!