Dušan Kaličanin, svestrani umetnik: glumac, plesač, komunikolog …

0

Glumac Dušan Kaličanin, rođen je u Nišu, 14. septembra 1985. godine. Popularnost je stekao ulogom simpatičnog Joce u domaćoj sapunici Istine i laži.

Mladi dani Dušana Kaličanina bili su puni zanimljivih dešavanja. Trenirao je karate i nosilac je braon pojasa, ali nikada nije planirao da se ozbiljnije bavi ovim sportom. Ujedno, radio je i kao TV voditelj na jednoj lokalnoj televiziji, bavio se i streljaštvom.

Od 2006. godine pošeće da se bavi i plesom, to jest baletom.

Imao je želju da se bavi modelingom, ali je ovaj poziv zahtevao od njega određene žrtve koje bi uticale na njegovo zdravlje, pa Dušan odustaje od karijere manekena u inostranstvu.

Dušan glumi Jocu u seriji ,,Istine i laži”. Foto: reporter.rs

Nakon što je završio nišku Gimnaziju ,,9. maj” Dušan se oprobao na prijemnom na ,,Fakultetu dramskih umetnosti” u Beogradu. Ušao je u uži izbor, ali na žalost nije prošao, pa odlazi u Prištinu i upisuje glumu na prištinskoj Akademiji.

Rijaliti Maldivi

Dušan 2015. godine postaje učesnik rijaliti programa ,,Maldivi”. Iako mu je ovaj rijaliti doneo određenu popularnost, Dušan je u nekim intervjuima izrazio kajanje zbog učešća u Maldivima.

Tokom emitovanja ovog rijalitija, započeo je vezu sa drugom učesnicom Anom Jezdimirović, ali su vremenom raskinuli.

Učestvovao je u rijaliti programu ,,Maldivi”, tada je bio u vezi sa Anom, takođe jednom od učesnica. Foto: Alo.rs

Istine i laži

Možda najveću popularnost, Dušan Kaličanin dobija ulogom Joce u seriji Istine i laži koja se emituje na TV Prva.

Joca je veoma specifičan lik, zabavan i smešan, često sarkastičan i ciničan, ali uvek na strani pravde. Zbog ovog osećaja pravde, ali i zabavnog humora publika je brzo zavolela Jocu, koji je danas omiljen lik iz ove serije, a za to je najzaslužnija Dušanova gluma.

Aktivnosti van glume

Kao što smo već pomenuli, Dušan se bavi i plesom.

Učestvovao je u humanitarnom programu ,,Plesom do snova”, želeo je da osvojeni novac donira bolesnom dečaku Mitru Jojiću. Ovo nije jedini put da je Kaličanin učestvovao u humanitarnom radu. Organizovao je izložbu ,,Identitet”, a sav prihod od izložbe poklonio je u humanitarne svrhe.

Bio je član baletskog ansambla ,,Narodnog pozorišta”.

Završio je master iz komunikologije, na ,,Fakutletu za medije i komunikacije”. Svoje obrazovanje nastavio je i na raznim kursevima i predavanjima.

Poznat je i po kontraverznim plesnim performansima.

Još dok je bio nepoznati glumac, Dušan je učestvovao u emisiji ,,Generalna proba” na Trećem kanalu, što mu je donelo prve glumačke angažmane.

Pored glume Dušan se bavio i manekenstvom, plesom, novinarstvom…  Foto: Vesti.rs

Iako nije prohvatio karijeru manekena u inostranstvu, nije odustao od ovog poziva. U Srbiji je bio angažovan kao model, čak je bio i instruktor mlađim manekenima.

Reklamirao je Stars žvake, Jelen pivo, Telekom, Telenor, Lav pivo…

Bio je i deo ekipe ,,Nemoguća misija”, odnosno skrivene kamere na televiziji ,,Pink”, pa je pomogao da se ekipa našali sa nekoliko poznatih ličnosti.

Uloge u filmovima i serijama

Glumac Dušan Kaličanin pojavljuje se u sledećim ostvarenjima:

  • Dangube – kao Janko
  • Jesen stiže dunjo moja – kao Vili
  • Gorki plodovi – kao tranvestit
  • Parada – kao aktivista
  • Miris kiše na Balkanu – kao udvarač
  • Greh njene majke – kao Voja
  • Bela lađa – kao frizer
  • Istine i laži – kao Joca

…. i mnoge druge.

Dušan Kaličanin je angažovan i u pozorištu. Pored brojnih uloga, ostaće upamćena njegova rola starlete u predstavi ,,Mister Dolar”.

Intervjui

Manje osuđujte druge, probajte da ih razumete. Budite stroži prema sebi, a opet poštujte svoju posebnost. Sve je u nama, čitav svet bez granica. Volite i praštajte, život je lep.

Blic žena

Volim Jocin humor, često je surov, ali tačan. Volim njegovu oštroumnost koju ponekad prikriva. Ništa njegovo mi ne ide na živce, već ga pretežno razumem što je i neophodno da uradite kada igrate neki lik kako bi on delovao istinito. Biti u Jocinoj koži je vrlo zabavno, ali nije uvek zabavno biti u njegovom kostimu. Elegantan, uglađen i vrlo stilizovan. Često ga pitam ‘DOBRO BRE JOVANE, JE L’ MORA TAJ STAJLING?’. On ne popušta i sve mora da bude usklađeno.

Prva.rs

Share.

Comments are closed.