Glumac Milan Vasić – biografija

0

Prodica, datum rođenja, školovanje …

Glumac Milan Vasić je rođen 31. januara 1979. godine u Ropotovu, nadomak Kosovske Kamenice.

Kao dečak, Milan se bavio sportom, igrao je fudbal i rukomet, bavio se i folklorom, ali se naposletku odlučio za glumu.

Glumu je završio u Prištini, u klasi profesora Svetozara Rapajića.

Milan Vasić širu popularnost stiče ulogom u ostvarenju ,,Konji vrani” u režiji Ljubiše Samardžića. Sa Samardžićem će sarađivati i kasnije, na seriji ,,Miris kiše na Balkanu”.

Vasić je darovit i za komediju. Punio je pozorišta širom Srbije, zahvaljujući komediji ,,Pevaj brate” u kojoj glumi sa Milanom Kalinićem i Andrijom Milošević. Kako je predstava bila veoma popularna, snimljena je istoimena serija sa sličnim motivima, a glavne uloge takođe tumače Kalinić, Milošević i Vasić.

Mnogi misle da je u srdstvu sa Milenom Vasić, takođe poznatom domaćom glumicom, zbog istog prezimena i sličnog imena, ali ova tvrdnja nije tačna. Milena i Milan su samo dobri prijatelji i kolege.

Glumac Milan Vasić. Foto: Blic

Sa Brankicom Sebastijanović u nastavku Zone Zamfirove

2017. godine izlazi nastavak kultnog filma ,,Zona Zamfirova”, pod nazivom ,,Vrati se Zone”. Ovoga puta glavnu ulogu, umesto Vojina Ćetkovića dobija upravo Milan Vasić.

Ulogu Zone Zamfirove u nastavku dobija Brankica Sebastijanović. Njih dvoje te godine privlače veliku pažnju, šuškalo se čak i da su u vezi, ali to nikada nisu priznali, ni ozvaničili. Milan je ovu vest prokomentariosao kao ,,dobru reklamu za film” što se pokazalo tačnim.

Film je dugo bio u žiži interesovanja, naročito zbog mladih i atraktivnih glumaca, ali nije ponovio slavu svog prethodnika.

Sa Brankicom Sebastijanović glumi u nastavku ,,Zone Zamfirove”. Foto: Kurir

Milan u javnosti: ,,zaljubljen” u Natašu Bekvalac, raspravke sa Tijanom Ajfon

Kao javna ličnost, Milan Vasić se često pojavljuje na stranicama žute štampe.

U emisiji ,,Magazin In” priznao je Nataši Bekvalac da je bio zaljubljen u nju deset godina i da je ona najlepša žena na našoj estradi.

Nešto oštriji odnos je imao sa starletom Tijanom Ajfon. Nakon što je u jednom intervjuu kritikovao starlete, Tijana je uzvratila udarac rekavši da su njih dvoje bili u vezi, ali i još neke detalje iz Milanovog života.

Milan Vasić svoj privatni život uglavnom drži za sebe. Voli konje, pa povremeno odlazi u konjički klub nadomak Beograda, koji drže njegovi prijatelji. Među njegovim bliskim prijateljima je i kolega Andrija Milošević, koji mu je dosta pomogao nakon što se doselio u Beograd, kratko vreme su čak bili i cimeri.

Proslavio se ulogom u pozorišnoj predstavi ,,Pevaj brate”. Foto: Medijski istraživački centar

Uloge u serijama i filmovima

Glumca Milana Vasića možete gledati u sledećim ostvarenjima:

  • Konji vrani, Bledi mesec, Jesen stiže Dunjo moja – kao Sava Lađarski
  • Ono naše što nekad bejaše – kao Ljubivoje
  • Ranjeni orao – kao Zlatin muž
  • Greh njene majke – kao Mitko
  • Miris kiše na Balkanu – kao Danijel
  • Bela lađa – kao Janaćko
  • Pevaj brate – kao Uroš
  • Vrati se Zone – kao Mane
  • Komšije – kao Momčilo

Milan je najpoznatiji po ulogama u predstavi / seriji Pevaj brate, ali i ostvarenjima Konji vrani, Zona Zamfirova … Foto Hello

Intervjui

Nisam daleko do tog vremena i takvog razmišljanja. Živim u 21. veku, ali pridržavam se tih postulata i načina ponašanja koji su važili u vreme kada je nastala priča o Zoni i Manetu.

Glossy

Sport jako volim, možda mi je i najjača strana. Bio sam u svim sekcijama koje su postojale u mom mestu, i bio sam dobar član, išao sam i na folklor. Žalosno je što deca danas to ne rade. A ja sam baš bio dobar u tome. Imao sam poziv i za Beograd za foklor, ali bio sam jako mlad i nisam smeo da idem. Trenirao sam fudbal, trenirao sam rukomet, bio sam u dramskoj sekciji. Ta dramska sekcija je bila usputna. Voleo sam ja to, ali nikada nisam razmišljao u tom pravcu da ću ja to upisati, ja sam razmišljao samo o sportu.

mic.org

Upoznali smo se na snimanju filma Konji vrani, pa smo radili na predstavi Krčmarica Mirandolina, a kasnije i u Pevaj brate. Njegova podrška mi je kao novajliji dosta značila po dolasku u Beograd. Kod Andrije sam stanovao mesec i po dana, a zahvaljujući njemu kao jednom od najpopularnijih glumaca u zemlji, lakše sam mogao da se upoznam i sa nekim bitnim ljudima.

( Milan govori o kolegi Andriji Miloševiću ) Lepa i srećna

Share.

Comments are closed.