Glumac Miloš Biković – biografija

1

Miloš Biković jedan je od najpopularniji domaćih glumaca iz mlađe generacije. Glumom se bavi još detinjstva i do sada je ostvario nekoliko zapaženih uloga kako na filmu, tako i u pozorištu.

Njegove serije i filmovi uvek su među najgledanijima, a možemo slobodno da kažemo da je Miloš delimično zaslužan zašto mlađe generacije sve češće idu u pozorište. Veliki broj mladih ljudi, pogotovo devojaka, rado posećuje pozorište kako bi Miloša videli uživo i kako bi uživali u njegovim predstavama.

Miloš Biković - biografija: datum rodjenja, roditelji, mesto rodjenja, škola ...

Miloš Biković – biografija: datum rodjenja, roditelji, mesto rodjenja, škola …

Foto: nezavisne.com

Lični podaci: datum rođenja, mesto rođenja, roditelji …

Miloš Biković rođen je 13. januara 1988. godine u Beogradu. Rano je razvio ljubav prema glumi, pa je pohađao školu glume ,,DADOV”, a ujedno je trenirao i tekvondo. Fudbalom se gotovo nije ni bavio, nekoliko osnovnih stvari je naučio tek kada je dobio ulogu Tirketa u ,,Montevideu”. Pored toga Miloš je završio i Četrnaestu beogradsku gimnaziju, nakon čega je upisao glumu na ,,Fakultetu dramskih umetnosti”. Miloš je zvaršio glumu u klasi profesora ( i glumca ) Dragana Petrovića, a sa njim u klasi su bile i Nina Janković i Tamara Dragičević, takođe naše poznate mlade glumice. I one su u nekoliko ostvarenja igrale sa Milošem.

Još dok je bio beba, Miloševi roditelji su se razveli. Miloš je, bez obzira na sve, imao odličan odnos kako sa majkom tako sa ocem, koji je na žalost preminuo 2006. godine. Stariji brat, Mihailo, danas je sveštenik, odnosno iguman manastira Jovanja, nadomak Valjeva. Mihailo je šesnaest godina stariji od Miloša, a sveštenički poziv prihvatio je još u ranim dvadesetim.

Kada govorimo o emotivnom životu Miloša Bikovića, ostaće upamćena Miloševa veza sa glumicom Brankicom Sebastijanović. Miloš i Brankica bili su u vezi nekoliko godina, a za nju se saznalo tek kada su zajedno zaigrali u filmu ,,Kad ljubav zakasni”, koji je kasnije pretočen u seriju ,,Samac u braku”. Kada je govorio o njihovoj vezi, Miloš je jednom prilikom rekao da Brankica sama nije želela da se izlaže javnosti kako ne bi gradila karijeru kao devojka slavnog glumca, već zahvaljujući sopstvenom talentu. Par se rastao pre nekoliko meseci, a u međuvremenu Bikovića su povezivali sa nekim drugim devojkama, između ostalog i sa pevačicom Nevenom Božović u čijem se spotu pojavio i sa manekenkom Sofijom Milošević.

Miloš Biković i Brankica Sebastijanović u filmu ,,Kad ljubav zakasni"

Miloš Biković i Brankica Sebastijanović u filmu ,,Kad ljubav zakasni”

Foto: adriamedija.tv

Govori dva strana jezika: engleski i ruski. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu dramskih umetnosti, gde takođe radi kao profesor. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, pojavljuje se u reklamama, s vremena na vreme učestvuje i u humanitarnim akcijama.

Poznate uloge u filmovima

Iako je u pitanju relativno mlad glumac, Miloš je uspeo da dobije vodeće uloge u izuzetno popularnim domaćim filmovima. Čak je glumio i u inostranstvu, a njegov možda najveći uspeh do sada je saradnja sa ruskim rediteljem Nikitom Mihalkovim.

Neke od najpoznatijih Miloševih filmskih uloga su:

,,Montevideo, Bog te video ” kao Aleksandar Tirnanić – Tirke

,,Šešir profesora Koste Vujića ” kao Mihailo Petrović – Mika Alas

,,Kad ljubav zakasni” kao Radmilo Tomić

,,Montevideo, vidimo se ” ( nastavak filma ,,Montevideo, Bog te video ) kao Aleksandar Tirnanić – Tirke

,,Sunčanica” kao Baron Nikolaj Aleksandrovič Gulbe – Levitski

,,Bićemo prvaci sveta” kao Radomir Šaper

,,Bezdušni 2″ kao Roma Bilkin

U filmu ,,Sunčanica" koji je režirao Nikita Mihalkov

U filmu ,,Sunčanica” koji je režirao Nikita Mihalkov

Foto: vesti-online.com

Poznate uloge u serijama

Svoju karijeru, Biković je započeo na televiziji, pa da pomenemo i koje su mu to serije pomogle da razvije svoju karijeru:

,,Stižu dolari” kao Nebojiša Ljutić

,,Vratiće se rode” kao Filip

,,Bela Lađa” kao Filip Pantić

,,Ravna Gora”, kao poručnik Dragutin Garić

Danina Jeftić i Miloš Biković u filmu, odnosno seriji ,,Montevideo, Bog te video"

Danina Jeftić i Miloš Biković u filmu, odnosno seriji ,,Montevideo, Bog te video”

Foto: novosti.rs

Da pomenemo da su neki njegovi filmovi, nakon prikazivanja u bioskopima uspešno emitovani i kao serije. Film ,,Montevideo, Bog te video” je emitovan kao serijski program. Usledila je i serija ,,Na putu za Montevideo”, kao nastavak prvog dela filma. Film ,,Kad ljubav zakasni” takođe je emitovan kao serijski program, s tim što je naziv promenjen u ,,Samac u braku”. ,,Šešir profesora Koste Vujića” takođe je prikazan u vidu serije.

Uloge u pozorištu

Uporedo sa filmskom i televizijskom karijerom, Miloš Biković je razvijao i svoju pozorišnu karijeru. Od predstava izdvojićemo:

,,Kad su cvetale tikve” u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta

,,Dama sa kamelijama” u izvođenju Narodnog pozorišta

,,Moj sin malo sporije hoda” u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta

,,Zbogom SFRJ” u izvođenju Ateleja 212

Miloš Biković se pojavljivao i u muzičkim spotovima. Zajedno sa koleginicom Tamarom Dragičević pojavio se u spotu za pesmu ,,Slučajno” koju izvodi grupa ,,Piloti”. Glumio je i u muzičkom spotu za pesmu ,,Bal”, koju izvodi mlada pevačica Nevena Božović.

Detalj iz predstave ,,Moj sin samo malo sporije hoda"

Detalj iz predstave ,,Moj sin samo malo sporije hoda”

Foto: blic.rs

Zanimljivi intervjui i citati

Popularnost je mač sa dve oštrice. Koliko je dobra zbog toga što ti donosi posao toliko ume da bude i neprijatna. Nikada ti nije dozvoljeno da budeš neraspoložen. Odmah si okarakterisan kao namćor, uobražen, arogantan. Nemaš pravo na loš dan. Ljudi ne razmišljaju o tome da ti se ko zna šta izdešavalo tog dana, već si osoba s TV-a i moraš stalno da budeš onakav kakvog su te oni zamislili, a to baš i ne ide tako. Pa nisam ja mašina.

,,Puls”

Ruskinje su lepe, ali su Srpkinje lepše.

,,Alo”

Biti seks simbol je titula koja prija, ali to nije najvažnije, bitnije je izgraditi ličnost.

,,Blic”

Ne smatram se izuzetno dobrim glumcem. To mi omogućava da napredujem. Onog trenutka kad bih sebe tako posmatrao počeo bih da stagniram i bio bih siguran da sam završio karijeru.

,,Novosti”

Drago mi je kada dobijem priznanje, a najdraža nagrada mi je kada čujem da neki desetogodišnjak trenira fudbal zbog Tirketa ili neko pročita knjigu koju sam preporučio.

,,Hello”

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!