Glumac Milutin Mima Karadžić – biografija

0

Datum rođenja, mesto rođenja, školovanje …

Mima Karadžić, najpoznatiji Crnogorac iz sveta glume, rođen je 9. aprila 1955. godine u Bjelom Polju. Osnovnu i srednju školu završava u Nikšiću, a nakon toga odlazi u Beograd na Fakultet dramskih umetnosti, gde je diplomirao u klasi profesora Milenka Maričića.

Najpoznatije uloge u filmovima, serijama, predstavama, komedijama ….

O ulogama Mime Karadžića može da se napiše zaseban tekst. Iako iza sebe ima impozantan broj uloga, Mimu najčešće pametimo po komedijama. Njegov jedinstven način glume i gestikulacija učinio ga je jednim od omijlenih komičara u regionu. Navešćemo samo jedan mali deo njegovih poznatih ostvarenja.

Filmovi: Davitelj protiv davitelja, Majstor i Šampita, Žikina dinastija, Tri karte za Holivud, Oktobarfest, Hajde da se volimo, Lepota poroka, Tajna manastirske rakije, Boj na Kosovu, Tesna koža, Ledina, Potera za srećkom, Sivi kamion crvene boje, Volim te najviše na svetu, Promeni me, Montevideo Bog te video, Montevideo vidimo se, Atomski zdesna …

Serije: Na putu za Montevideo, Budva na pjenu od mora, Pare ili život, Selo gori a baba se češlja, To toplo ljeto, Pozorište u kući, Premijer, Mješoviti brak, Porodično blago, Policajac sa Petlovog brda, Volim i ja nerandže no trpim, Bolji život, Vuk Karadžić, Sivi dom …

Veliki je spisak i Miminih pozorišnih uloga, s obzirom da je dugo godina bio član pozorišta Atelje 212. Pozorišna predstava po kojoj se najradije pamti jeste ,,Prva bračna noć” jedno od ostvarenja gde se najbolje vide njegove sposobnosti kao komičara. Po još jednoj Miminoj pozorišnoj predstavi snimljen je nedavno i film, a u pitanju je takođe kultna predstava ,,Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš” .

U seriji ,,Budva na pjenu od mora” se oprobao i kao producent.

Glumac Milutin Mima Karadžić - biografija, uloge, ljubavni život, komedije ...

Glumac Milutin Mima Karadžić – biografija, uloge, ljubavni život, komedije …

Foto: nikšićki.me

Ljubavni i privatni život poznatog glumca – Crnogorca. Da li je Mima oženjen, ima li dece?

Već godinama unazad Milutin Mima Karadžić privlači paznju novinara, žute štampe i paparaca, ali ne zbog svojih uloga koliko zbog svog ljubavnog života. Kako nije oženjen i nema dece, Mima danas važi je jednog od najpoželjnijih neženja, kada su javne ličnosti u pitanju.

S obzirom da je još uvek samac, njegovi najpreči članovi porodice su njegova majka, brat i sestra. Kako sam kaže deca od brata i sestre su njegovi mezimci.

Njegov brat Milan Karadžić je reditelj, u čijim ostvarenjima je Mima glumio nekoliko puta. Brat i sestra žive u blizini, često su zajedno, a odmor provode kod majke u Budvi. Porodica ga po nejgovim rečima već godinama tera da se skrasi i stane na ludi kamen. Na pitanje da li mu je sada kasno da se oženi i dobije decu, Mima aludira na priču svog oca koji je bio u njegovim godinama kada je dobio potomstvo. Znači nikad nije kasno.

Kao pravi gurman Mima voli dobru hranu a priznao je da se i sam u slobodno vreme lati posla u kuhinji, iako se to ne dešava baš često. Vreme najradije provodi u dobrom društvu, a uživa i u spontanim putovanjima.

Žene sa kojima je Mima ,,bio u vezi”.

Iza sebe Mima ima i nekoliko bivših ljubavi, sa nekim ženama je zaista bio u vezi, a sa nekima su ga povezivali novinari i tračevi.

Kako ga često uslikaju u nekom društvu, svaka ženska osoba koja se nađe do poznatog glumca okarakteriše se kao potencijalna partnerka.

Nakon što se pevačica Ana Nikolić pojavila kao epizodna uloga u seriji ,,Pare ili život” gde Mima Karadžić tumači glavnu ulogu, odmah su se pojavili tračevi o mogućoj emotivnoj vezi između glumca i pevačice. Glasine su se pojačale nakon što su Mima i Ana viđeni skupa nekoliko puta u gradu.

Nije strano ni da se glumac povezuje i sa mnogo mlađim ženama, tako da se pre četiri godine raširio trač da je Mima u vezi sa Milom Kaluđerović, plejboj zečicom, koja je takođe iz Crne Gore. Bilo je tu još manekenki, a jedna od njih je i Sandra Vasić, koja je objavila nekoliko zajedničkih fotografija iz provoda u Budvi.

2014. glumac je u nekoliko navrata viđen sa Tamarom Tomanović, njegovom mladom koleginicom iz Kosovske Mitrovice, sa kojom su ga novinari takođe povezivali, iako je on tvrdio da je sa Tamarom samo prijatelj i da dele ljubav prema vinu.

Mima Karadžić važi za veoma kulturnu osobu i pravog kavaljera, pa gotovo nikad ne otkriva imena svojih partnerki. Zato i ne čudi što je javnost tek nedavno saznala da glumac već iza sebe ima jedan brak i to sa Sunčicom Đurić, nekada glumicom, a danas poslovnom damom koja se bavi marketingom. Par se venčao 1992., ali su se razveli nakon dve godine. Interesantno je da je glumac Žarko Laušević bio kum na venčanju. Sunčica se nekoliko godina kasnije ponovo udala, danas ima svoju porodicu.

Vole ga žene: Mimu često povezuju sa mlađim devojkama

Vole ga žene: Mimu često povezuju sa mlađim devojkama

Foto: kurir

Zanimljivi citati i intervjui

Uvek volim da odem na dobro vino, a ni sam ne znam kako nađem vreme za to. Zarekao sam se da ću svaki put kada uveče pijem vino, ujutro otići na trening i evo već nekoliko godina treniram svakog jutra

Hello! magazin

Volim izlaske uz dobro vino, druženje sa finim i kulturnim ljudima, ili da spremim klopu kod kuće i pozovem prijatelje. Volim i putovanja, ali ona spontana. Kada krenem na kafu u Novi Sad, pa završim na četiri dana u Budimpešti. Jednom sam od Budve do Beograda putovao osamnaest dana….

Hello! magazin

Jedino ponekad nisam baš raspoložen. Prepoznaju me i onda se gomila dece skupi, pa hoće autogram. Sve je to super, volim ja decu, da neko ne shvati pogrešno, ali mnogo je godina prošlo, nisam uvek baš raspoložen za takve stvari. Imam gomilu posla i obaveza o kojima razmišljam i ne mogu uvek da budem sjajno raspoložen, što je normalno. Zato takvim danima ne vozim bicikl.

Puls

Postao sam producent da bih omogućio mom bratu Milanu i sebi da radimo svoj posao. Nisam ni u jednom drugom filmu ili seriji producent nego u našim. Trudim se da stvorim sve uslove da omogućim da nešto snimamo. Iz tog razloga sam postao producent, inače, ne bi me zanimalo da se bavim time. Mučan je to posao u današnje vrijeme.

Nezavisne

I u Beogradu i u Podgorici imam drugove koji imaju ljubavnice i žive na isti način kao Savo. S druge strane, Savu Bačiću ljubavnica nije samo avantura, on je i voli, a isto tako voli i svoju ženu, porodicu. Smatram da se može voleti i jedna i druga, baš kao u seriji.

Story

Nije bitno da li je crna, plava, niska ili visoka, poenta je u ženstvenosti koju žena nosi u sebi. Neke prezgodne žene nemaju tu vrstu ženstvenosti….

Svet

Ne smeta mi kada me povezuju sa mlađim damama, bolje to nego sa muškarcima….

Svet

Davno sam otišao iz Crne Gore… “Kako si?”, pitaju me kada se vratim. “Dobro”, odgovaram, nakon čega nastaje tajac. Onaj ko je postavio pitanje, ne trepćući, gotovo cio minut gleda me pravo u oči. Fiksira! Kao da hoće da otkrije tajni motiv mog povratka. Jer, zar bih se vratio da nisam zglajzao? U tom povratku mora biti nečega tajnog, nečeg što pokušavam da sakrijem kao zmija noge. Nakon ćutanja dugog kao vječnost, dolazi i sljedeće, ključno i opasno test-pitanje: “A kako si još?” Šta tu čovjek da odgovori?

Oslobođenje

Share.

Comments are closed.