Glumac Vojin Ćetković – biografija

0

Vojin Ćetković danas je jedan od najpopularnijih ali i najzgodnijih likova sa domaće glumačke scene. Iako je mlad iza sebe ima impozantnu karijeru, kako u pozorištu, tako na filmu i televiziji.

Rođen je u Kruševcu, 22. avgusta 1971. godine. Ime je dobio po deda Vojinu koji je bio ugledni, bogati vodeničar. Njegova porodica je poreklom iz Crne Gore, tačnije Kolašin. Otac je iz Crne Gore dolazio kod brata i sestre u Kruševac. Tu je upoznao svoju buduću suprugu, zaljubio se i rešio da ostane u gradu na Rasini. Par se kasnije venčao i dobio dva sina, Vojina i mlađeg Bojana.

Vojin je odrastao je u tipičnoj patrijahalnoj porodici. Njegovi roditelji, Slobodanka i Čedomir su radili kao službenici, a danas su u penziji. Bojan, kojeg je Vojin opisao kao uspešnijeg i duhovitijeg, živi u Kruševcu sa suprugom i decom.

Svoju prvu ulogu, Vojin je dobio u osmoj godini u ,,Domu omladine” u Kruševcu. U to vreme se bavio pomalo sportom, pretežno rukometom, ali je najviše voleo književnost, što je bio glavni razlog zbog kojeg se posvetio glumi. Postaje član amaterskog pozorišta i dramske sekcije. U školskim danima je važio za primerenog učenika, pa su mu roditelji pružili potpunu slobodu prilikom donošenja odluka.

Biografija Vojina Ćetkovića: datum rođenja, uloge, filmovi, supruga, ćerke ...

Biografija Vojina Ćetkovića: datum rođenja, uloge, filmovi, supruga, ćerke …

Foto: novosti

Nakon srednje škole odlučuje se za ,,Fakultet dramskih umetnosti”. Nije ni slutio kakvu će mu popularnost doneti gluma. Upisao je FDU u klasi profesora Vlade Jevtovića. Među njegovim klasićima bili su Nataša Ninković, Nebojiša Glogovac, Sergej Trifunović… Vojin je krstio Natašinu i Nebojišinu decu.

Pošto je diplomirao, postao je član ,,Jugoslovenskog dramskog pozorišta”. Od ove institucije je dobijao stipendiju tokom studiranja. Sa prvim ulogama je počeo još na Akademiji. Na jednu njegovu predstavu došla je čitava klasa, sa još nekoliko drugih kolega sa Akademije i priredila najveći aplauz za Vojina. To umnogome govori o slozi i podršci koja je vladala u klasi Vlade Jevtovića.

Privatno se druži sa Vanjom Grbićem, Vukom Kostićem, Nikolom Đuričkom … I dan danas je vezan za svoj rodni grad, pa često učestvuje u humanitarnim akcijama zahvaljujući kojim sakuplja pomoć neophodnu za pojedine sugrađane i institucije.

Visok je 1,87m, svojom pojavom, držanjem i stavom ostavlja dojam pravog gospodina.

Vojin Ćetković i Katarina Radivojević u filmu ,,Zona Zamfirova"

Vojin Ćetković i Katarina Radivojević u filmu ,,Zona Zamfirova”

Foto: Kurir

Vojinovu porodicu čine supruga Sloboda Mićalović, kao i ćerkice Mila i Vera

Vojin Ćetković oženjen je Slobodom Mićalović Ćetković, takođe glumicom. Malo je poznato da je pre Slobode bio u braku sa Natašom Milovanović, voditeljkom RTS-a. Par se kasnije razveo, a Vojin se nekoliko godina potom oženio Slobodom, sa kojom je dan danas u srećnom braku.

Upoznali su se na snimanju ,,Zone Zamfirove”, ali su počeli da se zabavljaju mnogo kasnije.

Venčali su se 2008. godine u crkvi ,,Svetog Vasilija Ostroškog”. Svadbu nisu pravili, već je nakon crkvenog venčanja organizovana žurka za najbliže. Dve godine kasnije, par je dobio ćerke bliznakinje, Milu i Veru.

Porodica Ćetković sa prijateljima često boravi u porodičnoj vikendici u Čortanovcima, koji se nalaze u opštini Inđija. Slobodin rođendan je 21, a Vojinov 22 avgusta, pa ovaj bračni par neretko pravi rođendanske zabave koje traju po dva dana.

Bolest, tračevi o razvodu i problemima sa alkoholom

Poznati glumac i njegova supruga već godinama vode borbu sa novinarima. Iako nikada ne privlače pažnju na sebe, i trude se da žive kao svaka normalna porodica, novinari i paparaci ih često opsedaju. Neko vreme su se širile glasine da se bračni par Mićalović – Ćetković razvodi. Glavni razlog su navodno Vojinovi problemi sa alkoholom i sve češća opijanja, koja Sloboda više ne može da trpi. Navodni ,,izvori bliski paru” koji su novinarima prenosili ove informacije, još tokom 2011. godine tvrdili su da će se par razvesti u roku od par nedelja, ali sve je ostalo samo na prepričavanju po žutoj štampi. Vojin i Sloboda su i dalje u srećnom braku. Svoju porodicu Vojin često opisuje kao glavnu podršku u životu.

Oženjen je glumicom Slobodom Mićalović sa kojom ima ćerke Milu i Veru.

Oženjen je glumicom Slobodom Mićalović sa kojom ima ćerke Milu i Veru.

Foto: Hello

2015. godina bila je u neku ruku teška za Vojina Ćetkovića prventveno zbog bolesti. Početkom leta, glumac je osetio bolove u plućima, pa se obratio svojim lekarima. Konstatovano mu je plucanje plućne maramice pa je nekoliko dana zadržan u bolnici radi lečenja. Zahvaljujući stručnosti medicinskog osoblja i doktora, Vojin je kasnije pušten na kućno lečenje, a u svojoj vikendici u Čortanovcima se u potpunosti oporavio.

Uloge u filmovima i serijama

Glumac se pojavio u sledećim ostvarenjima:

 • Tango je tužna misao koja se pleše ( kao Roki )
 • Stršljen ( kao taksista )
 • Porodično blago ( kao Brando ) – sa Minom Lazarević ( u seriji glumi Čupku ) dobio je nagradu za glumački par godine.
 • Nož ( kao Ljubo )
 • Bumerang ( kao Zgodni )
 • Zona Zamfirova ( kao Mane )
 • Pljačka Trećeg rajha ( kao Franc Beme )
 • Vila Marija ( kao Đorđe )
 • Zvezde ljubavi ( kao Srećko )
 • Klopka ( kao Vlada )
 • Pozorište u kući ( kao Lazar )
 • Ranjeni orao ( kao Tomo )
 • Moj rođak sa sela ( kao Milomir Vranić )
 • Čitulja za Eskobara ( kao Gandi )
 • Kraljevina Srbija ( kao kralj Milan Obrenović )
 • Vratiće se rode ( kao Vražalić )
 • Ulica lipa ( kao Ivan )
 • Kao rani mraz ( kao dr Šefar )
 • Greh njene majke ( kao Jova )
 • Sva ta ravnica, Jagodići ( kao Svetozar )
 • Žena sa slomljenim nosem ( kao Goran )
 • Montevideo Bog te video, Na putu za Montevideo, Montevideo vidimo se ( kao dr Andrejević )
 • Cvat lipe na Balkanu ( kao Dušan )
 • Nepobedivo srce ( kao lekar )
 • Šešir profesora Koste Vujića ( kao novi direktor škole )

Od velikog broja nagrada koje krase karijeru Vojina Ćetkovića izdvojićemo: Nagrada Miloš Žutić, Nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Nagrada Raša Pavlović ….

O Vojinu su kružili tračevi da se razvodi kao i da ima probleme sa alkoholom.

O Vojinu su kružili tračevi da se razvodi kao i da ima probleme sa alkoholom.

Foto: Srbija danas

Intervjui

Porodica mi omogućava da budem glumac, siguran u sebe, da dam najbolje od svog bića. Drugačije ne bih mogao jer sam takav. Komplikovan sam i ne znam šta sve još, ali porodična baza velika mi je inspiracija i polazna tačka za sve što radim.
Story

Dugo sam popularan, tako da sam se već navikao. Pazim kako se ponašam, kako prelazim ulicu ili vozim, jer svaka javna ličnost mora da bude primer ostalim ljudima. Ponekad me opterećuje što pazim na ponašanje. Sva sreća, pa nisam mnogo problematičan tip.
Novosti

Lično uvek odem da gledam predstave koje se nekima ekstremno ne dopadaju, odnosno, isto tako dopadaju. Dobro je da pozorište ne bude ljubazno, već da gledalac odreaguje u smislu: ili je predstava grozna, ili je fantastična. I to što je grozno nekome je fantastično, i obrnuto.
Politika

Kao mali pravio sam mom bratu doručak. Ne sećam se ni koliko sam tada imao godina. Uvek me je kuvanje zanimalo, a na studijama sam usavršio zanat. Bilo je to ono najteže vreme 90-ih, tako da sam od malo stvari umeo da napravim ručak. Svi s klase smo bili iz provincije, majke su nam slale pekete, a mi skupimo svu tu hranu i od nje pravimo ručkove.
Mozzart sport

Share.

Comments are closed.