Glumica Branka Katić – biografija

0

Branka Katić je glumica koja je, praktično stasavala pred našim očima. Njeno odrastanje i sazrevanje smo pratili iz filma u film, iz uloge u ulogu i videli kako se razdragani devojčurak pretvara u samosvesnu ženu, koja dobro zna kakve su joj mogućnosti, ali i sledi svoje snove…

Datum rođenja i odrastanje

Rođena je u Beogradu, 20. januara 1970. godine. Detinjstvo i mladost provela je na Novom Beogradu, u blizini “Fontane” i to vreme pamti po sigurnosti, bezbrižnosti i ljubavi kojom su je okruživali roditelji, devet godina starija sestra Maja i mnoštvo prijatelja i komšija.

Nakon završene srednje škole, iz prvog pokušaja upisala je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu, gde je i diplomirala u klasi Radeta Šerbedžije.

Trenutno živi na relaciji Los Anđeles – London – Beograd.

Branka Katic

Filmovi i uloge

Branka Katić je ostvarila veliki broj filmskih, pozorišnih i televizijskih uloga u zemlji i inostranstvu. Jedna je od retkih srpskih glumica koja je uspela da izgradi uspešnu karijeru u inostranstvu.

Sa četrnaest godina debitovala je u filmu “Nije lako s muškarcima”. Nakon toga slede “Mi nismo anđeli”, “Bulevar revolucije”, “Slatko od snova”, “Biće bolje”, “Tamna je noć”, “Ubistvo s predumišljajem”, “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, “Crna mačka, beli mačor”, “I´m Juli”, “Sand”, “Ten minutes older: The Cello”, “Jealousy”, “Jagoda u supermarketu”, “The Truth About Love”, “Pad u raj”, “Floating”, “Breaking and Entering”, “The Englishman”, “Public Enemies”, “Žena sa slomljenim nosem”, “Falsifikator”, “Apsurdni eksperiment i rajska prevara”, “Captain America: The Winter Soldier”, “Čovek koji je želeo da živi svoj život”.

Zapažene uloge Branka Katić je ostvarila i u TV filmovima: “Devojka s lampom”, “Osmeh Margaret Jursenar”, “Niko nije savršen”, “Zla žena”, “Warriors”, “Anne Frank: The Whole Story”, “Armadillo”, “Byron”, “HG Weells:War with the World”, “Rtial & Retribution XV: The Rules of the Game”.

Veliku popularnost donele su joj i uloge koje je tumačila u TV serijama: “Bolji život”, “Policajac s Petlovog brda”, “Otvorena vrata”, “Kod lude ptice”, “The Vice”, “Clocking Off”, “Red Cap”, “The Last Detective”, “Hustle”, “Auf Wiedersehen, Pet”, “Entourage”, “Mile protiv tranzicije”, “Waking the Dead”, “Big Love”, “Paradise”, “The Widow”.

Visina i težina

Branka Katić je visoka 170 cm, a teška je 58 kilograma. Nastoji da se zdravo hrani i ne bi se podvrgla tretmanima estetske hirurgije. Redovno vežba i uzima dosta tečnosti.

Porodica – suprug i sinovi

Od 2000. godine glumica je udata za britanskog filmskog i televizijskog reditelja, Đulijana Farina. Imaju dva sina – Luija i Džoa. Iako različitih temperamenata, Branka i Đulijan savršeno funkcionišu. Njoj veoma prija njegova smirenost i staloženost, a njega pokreće njena ogromna energija. Porodica sada živi u Los Anđelesu, ali Branka kaže da vode sasvim običan život, daleko od glamuroznog. Deca su shvatila kakvim se poslovima bave njihovi poznati roditelji i, za sada, im to uopšte ne smeta.

Droga nije ono što koristi

Branka Katić je za “Los Anđeles Tajms” otkrila da ne koristi drogu, ali da redovno uzima šilajit. To je supstanca koja se već hiljadama godina koristi u drevnoj medicine Azije i indije i, navodno, leči sve vrste bolesti. Ima gorak ukus, veoma je neprijatnog mirisa i podseća na katran. Glumica je izjavila da zahvaljujući šilajitu ima više energije i da su joj čula izoštrenija.

Share.

Comments are closed.