Glumica Dženifer Aniston – biografija

0

Prelepa glumica Dženifer Aniston širokim narodnim masama najpoznatija je po ulozi simpatične i voljene Rejčel iz popularne TV serije “Prijatelji” uvek je u centru pažnje bilo da je razlog njen novi dečko, sjajan film koji je snimila, nova frizura jednostavno već dve decenije pažnja medija za šarmantnom glumicom nikako se ne smanjuje. Čime sve to privlači medije pročitajte u njenoj biografiji.

Život pre sticanja statusa zvezde

Dženifer Aniston (engl. Jennifer Aniston) je 11-og februara 1969-te godine u Šerman Ouksu, Kalifornija. Otac joj je bio Džon Aniston rodom iz Grčke, a majka Nensi Dej je imala italijansko i škotsko poreklo. Sa majčine strane Dženifer je imala i jednog polubrata – Džona Melika. Kada je Dženifer napunila pet godina njena porodica se seli u Grčku. Njen stariji polubrat Džon od malena je bio zainteresovan za glumu i hteo da pođe majčinim stopama. Kako bi pomogli njegovoj karijeri cela porodica se vraća u Sjedinjene Američke Države gde se nastanjuju u Njujorku. 1980-te godine nakon razvoda roditelja Anistonova ostaje da živi sa majkom i bratom. Razvod roditelja teško je pao mladoj glumici koja je veoma brzo počela da dobija lošije ocene u školi.

Dzenifer Aniston (1)

Gubila je interesovanje za školu i predmete, ali ipak po uzoru na starijeg brata počela je da se zanima za glumu pa zato kreće na dramsku sekciju. Po završetku osnovne upisuje Srednju školu za umetnost „Fiorelo H. Lagvardija“. Ona je uspešno završila srednju školu ali je ipak odlučila da ne upiše fakultet kako bi pomogla svojoj majci oko plaćanja računa. Veoma brzo je nalazila poslove i ničeg se nije stidela. Pa je tako prodavala brzu hranu, prodavala robu preko telefona, ali i bila kurir koji na biciklu isporučuje poštu. Nije gubila interesovanje za glumu pa je tako bila član „Njujorškog Javnog pozorišta u kojem je počela da izvodi predstave sredinom osamdesetih godina.

Kako je Dženifer započela glumačku karijeru i koji su to najpoznatiji njeni filmovi?

Tokom osamdesetih pored nastupa u pozorištu ona je učestvovala i u radio – emisiji koju je vodio Hauard Stern. Krajem osamdesetih seli se u Los Anđeles gde započinje svoju filmsku karijeru. Svoj debi na TV ekranima imala je u seriji “Molloy”, a zatim dobija i prvu filmsku ulogu u filmu “Camp Cucamonga”. Njen početak karijere je bio  nešto teški jer i pored sjajnog talenta koji je posedovala filmovi i serije u kojima se pojavljivala doživljavali su pravi fijasko. Sledeći angažman imala je u seriji “Ferris Bueller” koja je doživela pravi neuspeh. Ovih godina uglavnom je dobijala epizodne uloge u televizijskim serijama, ali nijedna serija nije ostvarila uspeh, niti se Dženifer posebno istakla svojom glumom. 1994-te godine odlazi na kasting za seriju “Prijatelji” na kojoj oduševljava sve prisutne. Autori serije želeli su da joj dodele ulogu Monike, ali ipak Anistonova je uspela da se izbori za ulogu Rejčel Grin koja joj se dopala odmah, a olakšavajuća okolnost bila je ta što glumica Kortni Koks je želela baš ulogu Monike.

Dzenifer Aniston (3)

Serija je na samom startu postigla veliki uspeh širom sveta, a cela glumačka postava je stekla ogromnu popularnost. Medijima je Dženifer bila najzanimljivija zbog svoje simpatične serije koja je i dobila svoje ime – “Rejčel”, a časopis “Roling stoun” je glumicu proglasio i –  prvom frizurom Amerike. Veliki uspeh serije automatski je označavao i veliki broj sezona pa je tako narednih deset godina ona konstantno bila angažovana oko serije. Ipak kada joj je vreme dopuštalo posvetila se i snimanju filmova. Prvi film koji je snimila posle serije bila je komedija “Ona je ta” iz 1996-te godine u kojoj je tumačila jednu od glavnih ženskih uloga zajedno sa Kameron Dijaz. Dve godine kasnije dobila je ulogu trudnice u filmu “Objekat moje pažnje”. Već tada Dženifer je jasno istakla da bi volela da i u filmovima nastavi da zabavlja publiku kao što je to radila u serijama, pa nas tako ne čudi što je uglavnom birala angažmane u komedijama. 2002-ge godine osvojila je prvu značajniju nagradu. U pitanju je nagrada “Emi” koju je osvojila u kategoriji najbolja glavna glumica u komediji. Iste godine izlazi film “Dobra devojka” u kojem je imala zapažen nastup, dok narodne godine imala je priliku da zablista zajedno sa Džim Kerijem u filmu “Svemogući Brus”. 2004-te godine dobila je prvu značajniju glavnu ulogu u komediji “Nevolje sa Poli” u kojoj je igrala rame uz rame sa Ben Stilerom. Sledeće godine završila je u “Ginisovoj knjizi rekorda” kao najplaćenija televizijska glumica svih vremena za njen angažman u seriji “Prijatelji”.

Dzenifer Aniston (2)

Nakon što ju je publika zavolela, veoma lako joj je bilo da dobije angažman u filmu u kojem je želela. 2005-te godine dobija čak dve glavne ulge u filmovima “Izbačeni iz koloseka” i “Šuška se…”. Oba filma su postigla veliki komercijalni uspeh, a Anistova je briljirala i u privatnom životu. Nju je magazin “People” proglasio za najprirodniju osobu, a broj fanova rastao je iz minuta u minut. 2006-te godine dobila je glavnu ulogu u romantičnoj komediji “Raskid” koja je dobila loše kitike, ali je film ipak doživeo veliki komercijalni uspeh. Ona se iste godine obrobala i kao režiser filma “Soba 10”, ali se nije pokazala kao uspešna producentkinja. Film je dobio loše kritike, a sam rad Anistonove je ocenjen kao osrednji. 2009-te godne ponovo je dobila glavne uloge u dve romantične komedije. Prva je bila Ken Kvopisov film “Ti ga prosto ne zanimaš” koji je zaradio širom bioskopskih blagajni preko 175 miliona dolara, a druga komedija je “Marli i ja” u kojoj joj je parner bio sjajni Oven Vilson. Zajedno sa Džejsonom Beitmanom i Patrik Vilsonom ponovo je bila angažovana u romantičnkoj komediji pod imenom “Zamena”. 2011-te godine izlazi više filmova u kojima se pojavljuje Anistonova, ali svakako najveći uspeh doživela je sa ulogom doktorke Džulije Haris u filmu “Kako ubiti svoga šefa”. Sledeća bitnija uloga bila je u filmu “Mi smo Milerovi” u kojoj je tumačila ulogu striptizete koja prihvata ponudu od dilera da mu na jednom putovanju glumi ženu. Jednu od glavnih uloga tumačila je i u filmu “Ona je tako zabavna”, a poslednji film u kojem smo imali priliku da je gledamo je nastavak filma “Kako ubiti svoga šefa” u kojem je ponovila svoju ulogu doktorke Harper.

Dzenifer Aniston (1)

Svi muškarci u životu Dženifer Aniston

Od kada je počela da se prikazuje serija “Prijatelji” Anistonovu su zavoleli svi koji su je gledali kraj malih ekrana. Veoma brzo postala je jedna od voljenijih glumica pa nas tako i ne čudi veliki broj muškaraca koji je bio zainteresovan za nju. Prvu ozbiljniju vezu imala je sa muzičarom Adamom Durikom, a nakon njega bila je u vezi i sa Polom Radom. Njena velika ljubav bio je kolega Tejt Donovan sa kojim je čak bila i verena. Devedsetih ona upoznoja kolegu planetarno popularnog Bred Pita sa kojim veoma brzo započinje vezu. Njihova veza je bila jedna od medijski najispraćenijih i veoma često su se nalazili na naslovnim stranama magazine. Pored toga veza im je bila veoma harmonična i važili su za jedan od najlepših parova u Holivudu.

Dzenifer Aniston (8)

Dženifer se i udala za Pita u julu 2000-te godine u Malibu. Njihova sreća nije dugo trajala jer Bred tokom snimanja filma “Gospodin i gospođa Smit” upoznaje Andželinu Džoli koja ga odmah privlači i sa kojom započinje aferu koja će ga kasnije dovesti do toga da napusti Dženifer. Ona je podnela zahtev za razvod braka krajem marta 2005-te godine, a samo par meseci kasnije razvod je konačno i okončan. Mediji nisu ostavljali na miru Anistonovu, neki su čak i pisali da je jedan od razloga bio taj što ona nije želela da ima decu. Ipak ona je demantovala sve navode novinara navodeći da je jednostavno njen suprug zavoleo drugo, a javnosti je i priznala da je kako bi lakše preprodila sve to posećivala terapeuta. Prvu vezi nakon razvoda imala je sa Vinsonom Vonom, a u medije je čak procurela informacija da je par veren. Anistonova je samo mesec dana nakon pisanja medija demantovala sve i navela da je došlo do prijateljskog raskida. Povezivali su se i sa Ornaldom Blumom, a tokom 2008-e godine bila je u vezi sa pevačem Džon Majerom. Novinari su veliku pažnju posvetili njoj i Džerardu Batleru sa kojim je snimala zajednički film. Neosporna je bila velika hemija među njima, pa su tako gotovo tri godine mediji stalno pisali o njima kao o paru. Ipak Anistonova je više puta demantovala njihovo pisanje navodeći da joj je Batler samo prijatelj. 2012-te godine započela je vezu sa kolegom Džastinom Teru sa kojim se i verila nakon dve godine zabavljanja. Iako je venčanje stalno pomerano zbog obaveza koje su glumci imali konačno Anistonova se udala za Džastina 5-og oktobra 2015-te godine i ako je verovati američkim tabloidima njih dvoje trenutno rade na tome da postanu roditelji.

Dzenifer Aniston (6)

Zanimljivosti o Dženifer koje možda niste znali do sada:

  • Dva puta je operisala nos. Prvi put to je uradila zbog korekcije devijacije, ali doktori to nisu uradili kako treba, pa je 2007-e godine glumica rešila da ponovi operaciju.
  • 2007-e godine proglašena je od strane magazine “Forbs” kao jedna od 20 najbogatijih žena u svetu zabave. Ona je na listi pretakla Britni Spris i Kristinu Agileru i zauzela deseto mesto.
  • Bogatstvo koje poseduje Anistonova procenjuje se na oko 110 miliona dolara.
  • Visoka je 164 cm.
  • 2007-e godine magazin “Forbs” je objavio da se Dženifer Aniston nalazi na naslovnim stranama magazine koji se najviše prodaju, odnosno da njen lik na naslovnoj strani garantuje veću prodaju časopisa.
  • Bivšeg muža Bred Pita upoznala je na sastanku na slepo.
  • Najbolaj prijateljica joj je Korni Koks.
  • Bila je razmatrana za ulogu Rouz u kultnom filmu “Titanik”.

Dzenifer Aniston (7)

Share.

Comments are closed.