Glumica Dženifer Garner (engl. Jennifer Garner) – biografija

0

Ona je više od lepe glumice, Dženifer je jedna od najtraženijih glumica u Holivudu koja iza sebe ima armiju fanova širom sveta. Svoju glumačku karijeru počela je u Fox-sovo seriji “Significant Others”, nakon koje je usledio film “Perl Harbor” koji je označio uspešan početak njene karijere. Nakon ovog filma ona je počela da snima blokbastere i njena karijera je krenula uzlaznom putanjom.

Detinjstvo i obrazovanje Dženifer Garner

Dženifer Garner (engl. Jennifer Garner) rođena je 17-og aprila 1972-ge godine u Hjustonu u Teksasu. Majka joj je Patricija En učiteljica engleskoj jezika, a njen otac Džon Garner je inženjer za hemiju koji je zaposlen u jednoj kompaniji u Teksasu. Rođena je kao srednja ćerka uporodici, a ima stariju sestru Melisu Lin i mlađu Susan Kej. Sa nepune tri godine majka je upiusuje na časove baleta koje je poznata glumica nastavila da pohađa i tokm svojih tinejdžerskih dana.

Dzenifer Garner (3)

Obožavala je da pleše ali imak nikada nije želela da postane balerina već joj je to isključivo bio hobi. Njen otac je dobio premeštaj i zato se cela porodica preselia u Zapadnu Virdžinuju, a Dženifer je tu živela sve do odlaska na koledž. U toku srednje škole počela je da svira i saksofon, a istu je zavrišla 1990-te godine. Ona je najpre odlučila da upiše hemiju kako bi postala izvrstan hemičar poput oca, ali ipak kasnije je shvatila da to nije ono što čime bi zaista želela da se bavi. Zato kreće da studira dramu koju i završava 1994-te godine.

Kako je sve počelo?

Odmah po završetku fakulteta seli se u Njujork gde rešava da  da sve od sebe kako bi što pre napredovala u svojoj filmkskoj karijeri. Nije imala lak početak jer njen put do ispeha tekao je nešto sporije nego što je mogla predvideti. Najpre je počela da dobija uloge u pozorištu i to kao zamena u predstavi „Mesec u zemlji“ u kojoj je zarađivala samo 150 dolara nedeljno. Ipak ona je nastavila da glumi i usavršava svoj talenat redovno odlazeći na kastinge. Godine 1996 – te usledila je i prva uloga na filmskom platnu u filmu „Zoya“ nakon kojeg dobija epzidonu ulogu popularnoj TV seriji „Svi gradonačelnikovi ljudi“. Iste godine je dobila ulogu u filmu „Mrtav čovek hoda“ i polako počela je da napreduje u Holivudu. Krajem devedesetih nije imala problem da dobije angažovanje na filmskom platnu iako su uglavnom u pitanju bili neazavisni ili filmovi lošijeg kvaliteta. Iz ovog perioda posebno se izdvaja njen angažman u filmovima „Hari van sebe“, „Gospodin Meri“ i „1999“.

Najpoznatiji filmovi Dženifer Garner

Konačno 2000-te godine usledio je njen proboj kada je u pitanju svetska scena. Te godine dobija ulogu u američkom filmu „Batice gde su mi kola?“ u kojem je glumila naslovne uloge zajedno sa Eštonom Kučerom i Šon Vilijam Skotom. Film je postigao solidan uspeh i omogućio Dženifer da sledeće godine zaigra u ratnom filmu „Perl Harbor“ u kojem je igrala zajedno sa budućim mužem Ben Aflekom. Ovaj film je postigao veliki uspeh, a Gardenovoj je pomogao da se izdvoji iz mase anonimnih glumaca u Holivudu. Iste godine ona dobija glavnu ulogu u akcionoj TV seriji „Alijas“ koja je premijerno prikazivana na američkoj televziji „ABC“.

ALIAS - "...1..." - Sydney teams up with RenŽe - a fugitive on the CIA's most wanted list -- to track down the murderer of a close friend before the killer can strike again. Meanwhile, Jack enlists a reluctant new agent, Thomas Grace (Balthazar Getty), and Weiss struggles to decide whether or not to accept a promotion that would force him to leave his colleagues, on "Alias," THURSDAY, OCTOBER 6 (8:00-9:00 p.m., ET), on the ABC Television Network. (ABC/VIVIAN ZINK) JENNIFER GARNER

Dženifer Garner u poznatoj akcionoj seriji “Alijas”

Ona je za vreme emitovanja serije stekla ogromnu popularnost, kako u Sjedinjenim Američkim Državama tako i u ostalim delovima sveta gde je prikazivana serija. Serija je imala ukupno pet sezona, emitovanih sve do 2006-te godine. Uporedo sa snimanjem serije imala je angažman u par filmova, od kojih se bitno izdvaja njeno pojavljivanje u filmu „Uhvati me ako možes“ iz 2002-ge godine u kojem je tumačila lik Šeril En. Dve godine kasnije glumila je u simpatičnoj ljubavnoj komediji „Danas trinaest sutra trideset“ koja je imala veliku popularnost kod publike. Ona je tumačila glavnu ulogu u akcionom filmu „Elektra“ u kojem je glumila zajedno sa Goranom Višnjićem, a film je sasvim solidno prošao kod publike. 2006-te godine obrobala se i u pozajmljivanju glasa kada je učestvovala u animiranom filmskom projektu „Šarlotina mreža“ u kojem je pozajmila glas Suzi. 2006-te godine pojavila se u filmu „Uzmi i ostavi“, a veliki uspeh doživela je ponovo sa filmom „Džuno“ u kojem je igrala jednu od naslovnih uloga. Film je nadmašio sva očekivanja, dostigao veliku zaradu, oborio rekorde  i dobio pozitivne kritike od kritičara. Dve godine kasnije Garnerovu smo imali priliku da gledamo u filmu „Sve moje bivše“, a 2010-te godine zajedno sa Eštonom Kučerom, En Hatavej, Džesikom Albom, Džulijom Roberts i Bredli Kuperom snimila je film „Dan zaljubljenih“ koji je naišao na sjajan prijem kod publike.

Dzenifer Garner (5)

Garnerova u filmu “Danas 13 sutra 30”

Ova romantična komedija paralerno prati više ljubavnih priča i njena komplekson se posebno dopala publici. Dženifer je dobila sve pohvale za svoj nastup u filmu. Naredne godine dobila je ulogu Suzan u romantičnoj komediji „Artur“, a iste godine izlazi komedija „Butter“ u kojoj je imala zapaženiji nastup. 2012-te godine savršeno je iznela ulogu Sindi Grin u filmu „Čudan život Timotija Grina“, dok je sledeće godine zajedno sa Metju Mekhonakijem i Džerard Letom tumačila naslovnu ulogu u filmu „Poslovni klub Dalas“. 2014-te ona je ostala verna žanru koji perferira a to su ljubavni filmovi i pojavila se u romantičnoj drami „Muškarci, žene i deca“. Iste godine prikazan je romantična porodična komedija pod nazivom „Alexander and the terrible, horrible, no good very bad day“. 2015-te imala je priliku da sarađuje sa sjanim Al Paćinom na filmu „Danny Collins“, dok trenutno snima film „Devet života“ u kojem se pored nje pojavljuje i Kevin Spejsi i Robi Amel.

Dzenifer Garner (6)

Porodični život Garnerove

Glumica visoka 173 cm bila je veoma zaljubljive prirode. Prvi put na vernost se obavezala glumcu Skot Foleu u oktobru 2000-te godine posle dve godine veze. Ipak vremenom i sami su se uverili da su doneli brzopletu odluku jer s’obzirom da su obadvoje glumci koji su stalno imali angažmane u filmovima nisu stigli da se dovoljno upoznaju pre sklapanja braka. Garnerova je bila ta koja je podnela zahtev za razvod braka u martu 2003-e godine. Glavni razlog za razvod bile su nepomirljive razlike, a zvanično njihov brak je okončan sledeće godine u martu.

Nije dugo čekala sa drugim brakom i za kolegu Ben Afleka udala se u junu 2005-te godine na privatnoj ceremoniji kojoj su prisustvovali samo najbliži. Njih dvoje su u braku dobili troje dece: ćerku Vajolet rođenu 1 – og decembra 2005 – te, ćerku Serapinu rođenu 6 – og januara 2009-te godine i sina Semjuela rođenog 27-og februara 2012 -te godine. Iako su važili za jako skladan par nije tajna da je par imao dosta problema uglavnom zbog načina života koji je Aflek vodio. Naime često je se opijao, a nije mu bilo strano ni kockanje, ali i ostali poroci koji idu uz to. Dženifer mu je sve to tolerisala godinama, ali ove godine je odlučila da ne želi ništa da trpi.

51040249 Couple Jennifer Garner and Ben Affleck take their kids Violet, Seraphina and Samuel to a parkin Brentwood, California on March 17, 2013. FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, USA - +1 (818) 307-4813

Dženifer sa suprugom Ben Aflekom i decom

Zato je glumica rešila da se razvede od Afleka jer je shvatila da je to jedini način na koji će moći da ga uzdrma i pomogne mu da se reši svojih poroka. Ben je se u junu ove godine i iselio iz zajedničke kuće i iznajmio kuću u blizini kako bi mogao da bude blizu svoje dece i ne propušta nijedan bitan trenutak u njihovom životu. Njih dvoje su se dogovorili da se zajedno brinu o deci, ali i da se prijateljski razvedu. Alfeka je ovaj razvod pogodio mnogo više nego što je bilo ko od nas očekivao, a holivudski mediji se nadaju da bi par početkom sledeće godine mogao da se pomiri. Proces za razvod braka trenuto je u toku, a samo vreme će pokazati šta će se dalje dešavati u njihovim životima.

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!