Glumica Irina Šajk – Biografija

0

Irina Šajk model i glumica, svojim izgledom osvojila je celi modni svet u kojem niže sve same uspehe. Zanosna Ruskinja u modnom svetu najpoznatija je po pojavljivanjima u bikini izdanjima „Sports Illustrated Swimsuit Issue“ u razdoblju između 2007-2015-te  godine. Sledi kratka biografija zanosne ruskinje koja je od prosle godine započela i svoju glumačku karieru.

Datum rodjenja, roditelji, obrazovanje, rane godine života

Irina Šajk (rus. Irina Sayk) je rođena 6-og januara 1986-te godine u Ruskom gradu Yermanzhelinsk. Irina svoj egzotičan i upadljiv izgled nasledila je od oca tatarskih korena i majke Ruskinje. Otac se zove Valeri i po zanimanju je bio rudar, a majka Olga uciteljica klavira. Ruska manekenka ima sestru Tatjanu. Visoka čak 178cm, smeđokosa lepotica zelenih očiju do svoje 19-te godine nije ni pomišljala da bi se u životu mogla baviti manekenkstvom ili bilo kojim oblikom posla vezanim za modu. Još sa 6-st godina je počela svirati klavir, u želji da jednog dana postane poznata pijanistkinja.  Irina u svojim intervjuima uvek je naglašavala, kako je imala teško detinjstvo, da je u školi bila ružno pače, da su je drugari zadirkivali zbog njenog tamnijeg tena koji je nasledila od svog oca. Otrila je da su je prijatelji dobronamerno savetovali da se udeblja kako bi bila lepša, ali ona nije htela jer je bila zadovoljna svojim izgledom. Čak su joj dečaci govorili kako ima čačkalice umesto nogu.

Irina saik (1)

Kada je imala 14-est godinazbog komplikacije sa upalom pluća njen otac umire, i ona zajedno sa sestrom i majkom ostaje u dubokom siromaštvu. Majka je morala raditi dva posla kako bi mogla prehraniti Irinu i Tatjanu. Bile su to teške godine za nju i njenu porodicu, dok se jednog dana njena sestra Tatjana nije odlučila da krene u lokalnu školu lepote i modelinga. Pri prijavljivanju Tatjane, agent agencije primećuje Irinu i nagovara je da se prijavi za lokalni izbor „Miss Chelyabinska“ 2004-te godine. Iako pomalo nesigurna zbog svoje težine koja je iznosila 54 kg, ona se prijavljuje ne nadajući se uspehu. Međutim, Irina pobeđuje na tom takmičenju i to je bilo samo prvi korak u njenoj uspešnoj karijeri.

Karijera

Sa navršenih 19-est godina Irina se u Parizu počinje baviti konkretnim modnim poslom, te od Ane Beatriz Baros preuzima mesto zastitnog lica brenda „Intimissimi“. Ubrzo nakon toga Irina postaje zanimljiva drugim brendovima, pa tako radi modne kampanje i za Beach, Guess, Victoria’s Secret, Lacosta i ostale. To je samo početak njene vrtoglave karijere.  Nakon 2010-te godine karijera joj ide uzlaznom putanjom. Nosila je reviju Armani, našla se u spotu repera Kejn Vesta za pesmu ,, Power” te se našla na prvom mestu lestvice 50 najzgodinijih žena u Rusiji magazina Complex. 2011-te godine  u televizijskom šou Dejvida Letermena objavljeno je da ce Irina krasiti naslovnicu „Sports Illustrateda,“ a iste godine mađarski magazin „Periodika“ proglašava je za najs*** ženu sveta. Zanimanje u svetu časopisa vrtoglavo raste, te je Irina nebrojano puta krasila naslovne strane Tatlera, Cosmopilitana, GQ-a, Glamoura, Harper’s Bazaara, Ellea i Marie Clairea.

Irina saik (5)

Irina kao Megara – njena prva profesionalna uloga

Nakon uspešne karijere u svetu mode bilo je samo pitanje vremena kada će se Irina oprobati i u nekoj drugoj oblasti. Pa tako 2014-te godine ona doživljava svoj prvi filmski debi u filmu Breta Ratera „Herkules“. Irina je tumačila ulogu Megare, a što se tiče njenog glumačkog umeća nije preterano oduševila kritičare, ali svi su se složili da novopečena glumica ima talenta.

Bogat ljubavni život ruskog supermodela

Jedna od najlepših Ruskinja lako je privlačila pažnju muške populacije, pa nas ne čudi veliki broj poznatih sa kojima je povezuju. Prvi dečko sa kojim je u javnosti viđenja bio je čuveni fudbaler Ronaldinjo. Nedugo nakon što su je novinara povezivali sa slavnim fudbalerom Irina se zabavljala sa članom grupe Linking park – Robom Burdonom. Njihova romansa je trajale dve godine. 2009-e godine pojavljuju se glasine da je Irina u vezi sa Sep Batlerom, čovekom koji je zahvaljujući zabavljanju sa mlađim devojkama dobio epitet „starkelje koji juri mlade žene“, a veruje se da je nekadašnji prvi čovek Svetske fudbalske organizacije koji sada ima 79 godina bio u kratkotrajnoj aferi sa zelenookom Ruskinjom.

Irina saik (4)

2010-e godine Irina upoznaje trenutno najplaćenijeg fudbalera na svetu Kristijana Ronalda sa kojim započinje vezu koja je trajala ukupno pet godina. Irina je bila ta koja je prekinula vezu, navodeći da nije mogla da trpi česta neverstva svog partnera, kao i to da se pored njega nije osećala srećno. Izjavila je da on nije bio idealan muškarac a vreme provedeno pored njega činilo ju je nesrećnom, tužnom, nesigurnom i ružnom. Međutim ova manekena utehu je veoma brzo pronašla pored jedanest godina starijeg glumca Bredli Kupera. Par ne krije svoju ljubav od očiju javnosti i kako se čini za sada im dobro ide.

Share.

Comments are closed.