Glumica Isidora Simijonović – biografija

0

Isidora Simijonović je srpska glumica, koja je stekla popularnog glumeći u kontraverznom filmu ,,Klip”. Iako film obiluje eksplicitnim scenama i iako je Isidora bila veoma mlada u trenutku snimanja, nagrađena je i u Srbiji i u inostranstvu za ulogu Jasne, glavne protagonostkinje ovog filma.

Datum rođenja, školovanje, porodica …

Ova mlada Beograđanka rođena je 1997. godine i za sada se zna veoma malo o njenom privatnom životu. Poznato je da je još kao mala zavolela glumu i da je svoje prve glumačke korake započela u školi glume Bojana Lojkovića.

O njenoj porodici javnost takođe ne zna puno, ali roditelji je svakako podržavaju kada je reč o njenoj glumačkoj karijeri. Film ,,Klip” je pravi dokaz za to, s obzirom da je rediteljka ovog filma, pitala Isidorine roditelje da li dozvoljavaju ćerki da glumi u ostvarenju ovakvog tipa, što su oni odobrili.

Još uvek je u srednjoj školi, pohađa ,,Prvu beogradsku gimnaziju”, a pored glume, bavi se i muzikom, odnosno svira klavir. Kao i većini mladih glumica, želja joj je da upiše ,,Akademiju dramskih umetnosti”.

Biografija glumice Isidore Simijonović, glavne protagonostkinje filmova ,,Klip", ,,Atomski zdesna", itd

Biografija glumice Isidore Simijonović, glavne protagonostkinje filmova ,,Klip”, ,,Atomski zdesna”, itd

Foto: flickr.com

Uloge, predstave, filmovi, nagrade …

Prvi put se na kasting prijavila kada su se tražili mladi glumci za film Maje Miloš, po imenu ,,Klip”. Odmah je dobila glavnu ulogu, iako je znala da će film obilovati eksplicitnim scenama.

Film je izazvao lavinu komentara i kritika, jer sadrži veoma teške scene u kojima dominiraju razvrat, droga, vulgaran rečnik i neprimerno ponašanje, a koje opisuju život današnjih adolescenata. Dok su neki osudili film zbog njegove tematike, drugi su se pomirili sa činjenicom da, na žalost, tako žive tinejdžeri danas, i da film treba da skrene pažnju roditeljima da pripaze na svoju decu.

Bilo kako bilo, Isidora je pokupila dosta pohvala, što dokazuju nagrade za najbolju glumicu. Prvu je dobila na filmskom festivalu u Viljnusu u Litvaniji, a osvojila je i nagradu ,,Zlatni lešnik” u Leskovcu.

Uloge su nastavile da se ređaju i usledilo je snimanje filmova ,,Gde je Nađa”, ,,Haiku” i poslednje ostvarenje Srđana Drageojevića ,,Atomski zdesna”.

Bilo je tu u međuvremenu i pozorišnih uloga, a izdvojićemo predstavu ,,Pazi vamo” koja se igrala u pozorištu ,,Boško Buha”.

Zanimljivi intervjui

Mislim da sunovrat u kulturi počinje zabranama.

Glas srpske

Nagrada je potvrda truda i rada, jer sam zaista mnogo uložila u ovo. Iza mene su meseci potpune posvećenosti filmu, rada na svakoj emociji, reakciji… Ali s druge strane to donosi odgovornost prema budućnosti. Malo sam i uplašena, jer treba držati taj nivo, a ja imam samo sedamnaest godina.

Novosti

Ispunjavaju me sitnice, one male lepe stvari koje nam se svakog dana dešavaju, a na koje često zaboravljamo.

Wannabe magazine

Moja saradnja sa Majom je nešto posebno. Zahvalna sam joj ne samo na tome što mi je pružila priliku da odigram ovu ulogu već i na tome što mi je mnogo pomogla tokom glumačkih proba kojima je bila veoma posvećena. Gde smo razgovarale, probale, upoznavale se i stvorile jedan divan odnos pun poverenja i atmosferu u kojoj je zadovoljstvo raditi.

Domino magazin

Naše društvo je postalo veoma pornografsko. To ne kažem samo u seksualnoj konotaciji, već mislim na javnu intimu, koja je stalno na videlu. Vrlo je naivno u stvarnom životu snimati svoj seks. Ne govorim da treba da se odreknemo tehnologije u 21. veku, ali i ako dođe do toga, treba vrlo pažljivo postupati sa snimcima. Ja mirno spavam jer sebe ne snimam.

Telegraf

Nikad nisam imala uzore. Mislim da je najbolje kad sami pronađemo svoj put i postanemo neko za sebe, umetnik koji možda ima uticaja nekih drugih umetnika ali predstavlja nešto što je poteklo iz nekog njegovog puta.

Slobodna Dalmacija

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!