Glumica Iskra Brajović, udata Babić

0

Iskra Brajović Babić je domaća glumica. Javnosti je poznata i kao ćerka legendarnog glumca Voje Brajovića.

Rođena je 17. novembra 1987. godine u Beogradu, a odrasla je na Vračaru. Ona je dete iz Vojinog prvog braka. Iskrina majka je Ljiljana, Vojina drugarica iz detinjstva. Pored roditelja, Iskra je odrasla i uz svog brata Vukotu, koji je po zanimanju scenarista i producent. Ime Iskra, dala joj je majka, jer je videla iskre u njenim očima.

Voja i Ljiljana su se u međuvremenu razveli, a glumac se ponovo oženio svojom koleginicom, Milicom Mihajlović sa kojom ima sina Relju, tako da Iskra ima i polubrata iz očevog drugog braka.

Još kao devojčica Iskra je znala da će biti glumica ili lekar ( njena mama je studirala medicinu ). Voja se pak nadao da će mu ćerka biti pisac, jer je imala talenta za poeziju.

Iskra Brajović je 1987. godište.

Foto: novosti

Iskra je volela da čita scenarija koja je njen otac donosio kući, a od samog Voje je naučila dosta toga o pozorištu i filmu. Redovno je išla na njegove probe, bila je u kontaktu sa velikim glumačkim imenima tog doba, koji su se družili sa njegovim roditeljima. Jedino je majka Ljiljana znala od samog početka da će Iskra jednog dana otići u glumačke vode.

Malo se bavila i sportom, trenirala je košarku i odbojku, išla je na časove klavira.

Posle osnovne škole, pohađala je ,,Filološku gimnaziju”. Kada je došlo vreme za fakultet, Iskra je rešila da okuša sreću na glumi. Ocu nije htela ništa da otkriva, a za prijemni ispit ju je pripremao Nenad Jezdić, Vojin rođak i takođe naš poznati glumac. Za prijemni je spremila  tekst iz romana ,,Braća Karamazovi” i deo predstave „Smrtonosna motoristika“.

Nakon što je završila glumu, Iskra dobija poziv od čuvenog Branka Milićevića – Branka Kockice da postane deo njegovog pozorištanceta ,,Puž”. Iskra je ispričala kako su deca zahtevnija publika, samim tim dečije predstave su za jednog glumca odlična vežba za koncentraciju i kondiciju.

Što se tiče filma i televizije, Iskra je imala za sada manji broj uloga. Prvu veću rolu dobila je u filmu ,,Zona mrtvih”.

U svojoj biografiji već ima nekoliko zapaženih uloga u predstavama, filmovima i serijama.

Foto: HELLO

Imali smo prilike da je gledamo u sporednim, ali zapaženim ulogama u serijama ,,Vojna akademija” i ,,Urgentni centar”.

Novinari je često pitaju da li je prednost ili mana to što je javnost zna kao ćerku Voje Brajovića. Iskra je navodila da je prednost to što je uz oca naučila mnogo toga o glumačkom pozivu, ali biti ćerka poznatog glumca znači i veliki teret. Smatra da deca poznatih glumaca često moraju mnogo više da se dokazuju nego njihove kolege..

Radila je i kao asistent na ,,FDU”. Njen predmet bio je tehnika glasa.

Iskrin muž, Siniša Babić. Ima li dece?

Na proleće 2016. godine, Iskra se udala za arhitektu i dizajnera Sinišu Babića.

Siniša i Iskra su se upoznali nekoliko godina ranije, ali je trebalo vremena da se među njima rodi romansa.

Neko vreme su živeli zajedno, a potom su odlučili da se venčaju na skromnoj ceremoniji u Beogradu. Iskra nije nosila venčanicu, već haljinu, delo kreatorke Jovane Životić. Haljina je sašivena prema Iskrinoj želji. Njena kuma na venanju bila je Olga, Iskrina dugogodišnja drugarica iz detinjstva.

Krajem 2016. godine, Iskra i Siniša postali su roditelji. Dobili su ćerku Ines. Devojčica je dobila ime po pesmi Arsena Dedića ,,Ne daj se Ines”. To je jedna od Iskrinih omiljenih pesama.

Iskra Brajović udata je za arhitektu Sinišu Babića.

Foto: 24 sata

Iskra privatno


Iskra Brajović Babić
je veliki ljubitelj životinja. Često volontira u azilima. Želja joj je da i sama otvori sklonište sa životinje, ako jednog dana bude imala dovoljno novca.

Njen najbolji prijatelj je njena majka, mada ne krije da i sa svojom maćehom i koleginicom, Milicom Mihajlović ima korektan odnos.

Volela bi da glumi u nekom filmskom mjuziklu. Jedan od njenih omiljenih citata je „Lepo je nemati plan“, Mike Antića.

Uloge u filmovima i serijama

Iskru Brajović možete gledati u sledećim ostvarenjima:

  • Zona mrtvih – kao Jovana ( na pomenutom filmu je radio i Iskrin brat )
  • Inspektore Gavriću nije on takav, Ma nije on takav – kao Kaća
  • Vojna akademija – kao Tanja
  • Cimerke – kao Jana
  • Urgentni centar – kao Brankica

Pojavljuje se i u predstavama: Bajka o pozorištu, I konje ubijaju zar ne, Figarova ženidba i razvod, Kosa…

Sa Bojanom Perićem u seriji ,,Vojna akademija”.

Foto: nira.rs

Intervjui

Mana glumačkog poziva je što stalno čekamo da budem birani.

( ,,Wannabe magazin” )

Ne mislim da brak nešto menja, ali svakako da venčanje samo po sebi predstavlja veliko uzbuđenje.

( ,,Story” )

Nisam ja krenula ničijim stopama. Ja sam krenula za svojim srcem, koje je odabralo glumu….

( ,,Hello! magazin” )

Jedna profesorka mi je na studijama savetovala da stalno mislim pozitivno zbog toga što ćelije u organizmu prve osete našu tugu, zapravo one čine našu dušu bolesnom, a telo iscrpljenim. Držim se tih reči.

( ,,Žena blic” )

Share.

Comments are closed.