Glumica Jelena Gavrilović – biografija

0

Jelena Gavrilović je osoba čija pojava ne može da prođe neopaženo, bilo da snima reklamu, film ili glumi u predstavi. Atraktivnog izgleda, uvek pažljivo bira toalete za svaku priliku, a pored glume, uspešno se bavi i pevanjem i produkcijom.

Datum rođenja, detinjstvo i porodica

Rođena je 18. januara 1983. godine u Beogradu, ali je detinjstvo provela u Lazarevcu. Tamo je završila osnovnu i srednju školu, a zatim Akademiju umetnosti u Novom Sadu, gde je diplomirala u klasi profesorke Vide Ognjenović i Ljuboslava Majera.

Roditelji su joj puno radili, pa ju je uglavnom čuvao deda, koji je bio najvažnija ličnost njenih mladih godina. On je i otkrio njen talenat za glumu. Kada je imala šest godina, Jelena je dobila brata i kaže da je to bio najsrećniji dan u njenom životu.

Kao devojčica, svirala je violinu, mada to nije volela. Kada je imala 16 godina primljena je na džez pevanje u muzičkoj školi “Stanković”, ali je muzika ostala u drugom planu kada je upisala Akademiju.

Jelena Gavrilovic

Filmovi i predstave

Debitovala je u filmu Darka Bajića “Na lepom plavom Dunavu” i za tu ulogu dobila nagradu na Filmskim susretima u Nišu. Tumačila je jednu od glavnih uloga u “Srpskom filmu”, a igrala je i u ostvarenjima “Human Zoo”, “Sve poruke su izbrisane”, “Cat Run” I “Zlatna levica – priča o Radivoju Koraću”.

Zapažene uloge ostvarila je u popularnim TV serijama “Ulica lipa”, “Poslednja audijencija”, “Miris kiše na Balkanu”, “Žene sa Dedinja”, “Sinđelići”.

Prvu ulogu u pozorištu imala je u predstavi “Snoviđenje”, lazarevačkog “Puls teatra”. Slede uloge u komadima “Cirkus iz šešira”, “Čelik”, “Feniks”. Tokom studija i nakon diplomiranja igrala je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u predstavama “Šibanje” i “Plastelin”. Od 2006. godine glumi i u beogradskim pozorištima. U Narodnom pozorištu igra u “Tri sestre”, u Madlenijanumu u “Jadnicima”, u Pozorištu na Terazijama u “Brilijantinu”, kao i u predstavama “Kosa”, Ateljea 212 i “Javna ličnost”, Zvezdara teatra.

Televizijska publika je pamti po zanosnom osmehu i čuvenoj rečenici “Može!”, u reklami za jednu banku.

I glumica i rediteljka

Jelena Gavrilović je upisala Akademiju umetnosti u novom Sadu u klasi profesorke Vide Ognjenović, koja je, međutim, u toku njenih studija postavljena za ambasadora u Norveškoj, pa je, tako, njihovu klasu preuzeo Ljuboslav Majer, istaknuti pozorišni reditelj. Usled takvih srećnih okolnosti, Jelena i njene kolege su, naporedo sa glumom, učili i da režiraju pa su uspešni i u tom domenu.

Muzika – druga velika ljubav

Iako je oduvek sanjala da postane glumica, Jelenu Gavrilović je muzika pratila od malih nogu. Najpre je svirala violinu i kratko se bavila džez pevanjem u muzičkoj školi, a kao tinejdžerka se okrenula rok muzici. Za vreme bombardovanja sa drugom je u Lazarevcu osnovala rok bend, svirali su po lokalnim kafićima i u svom kraju stekli veliku popularnost. Jedno vreme Jelena je menjala i pevačicu grupe “Vrooom” i pevala na veoma posećenom koncertu na jednom trgu u Novom Sadu. Na fakultetu je njene vokalne sposobnosti zapazila profesorka pevanja, Marija Simonović, i podsticala ju je da se bavi muzikom.

Nedavno je Jelena Gavrilović započela saradnju sa horom “Glas ne žice” i kompozitorom Srđanom Markovićem. Takođe, već godinama na muzičkom planu uspešno sarađuje sa kompozitorom Aleksandrom Simićem.

Izvanredan vokal zaslužan je za to što je ova uspešna glumica pozajmila glas Elzi, u sihronizaciji Diznijevog animiranog filma “Zaleđeno kraljevstvo”. U toj ulozi otpevala je i pesmu “Sad je kraj”, koja je nominovana za Oskara.

Svoje scenske i glasovne sposobnosti glumica je pokazala i u drugoj sezoni popularnog TV šoua “Tvoje lice zvuči poznato”, gde je zauzela sjajno četvrto mesto.

Visina i izuzetna figura

Jelena Gavrilović je visoka 179 cm. Vitka je i negovana i trudi se da vodi računa o ishrani, mada priznaje da voli kafu i slatkiše.

Srećno zaljubljena

Poznata glumica je više od godinu dana u harmoničnoj vezi sa montažerom Stevanom Marićem, sa kojim uskoro planira venčanje. Kako sama kaže, želela bi decu i srećnu porodicu, jer smatra da je uloga majke za svaku glumicu najvažnija.

Share.

Comments are closed.