Glumica Nataša Ninković – biografija

0

Datum i mesto rođenja, porodica, školovanje …

Nataša Ninković, glumica, rođena je u Trebinju 22. jula 1972. godine. U ovom gradu je provela detinjstvo, zajedno sa svojim roditeljima Milenom i Brankom Ninković. Uvek sa ponosom ističe da je poreklom Hercegovka i da je njena porodica već čitava tri veka unazad nastanjena u ovim krajevima. Iako je još od sedme godine počela sa glumom, kao devojčica planirala je da se bavi medicnom i da bude zubar ili lekar, ali ju je život odveo na drugu stranu.

U Trebinju je završila i osnovnu i srednju školu, a početkom devedesetih odlazi u Beograd na studije glume, uprkos tome što se spremala da upiše medicinu. 1994. je diplomirala na Fakutletu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njom u klasi bili su takođe neki od naših poznatih glumaca poput Vojina Ćetkovića, Sergeja Trifunovića, Nebojiše Glogovca …

Publika je pamti po velikom broju pozorišnih, televizijskih i filmskih uloga. Najviše su je proslavili film ,,Spasitelj” i serija ,,Porodično blago”. Važi za opuštenu osobu koju skoro nikad ne prate tračevi i skandali. Osim što se bavi glumom učestvovala je u šou programu ,,Ja imam talenat” kao član žirija zajedno sa Ivanom Tasovcem i Ivanom Bosiljčićem.

Kada govorimo o njenom izgledu Nataša važi za jednu od najzgodnijih glumica na domaćoj sceni, uprkos podočnjacima koje je u određenim periodima planirala da opreiše. Bez obzira na sve podočnjaci ne umanjuju njen seksipil, šta više oni su dokaz da žena ne mora da bude fizički savršena da bi bila zgodna i izazovna. Publiku očarava i njeno damsko i graciozno držanje, ali i elegancija.

Sve o Nataši Ninković - mesto i datum rođenja, porodica, deca, muž, uloge, karijera ....

Sve o Nataši Ninković – mesto i datum rođenja, porodica, deca, muž, uloge, karijera ….

Foto: zena.blic.rs

Udaja, deca i glasine o razvodu

Nataša Ninković je udata za biznismena Nenada Šarenca. Bez obzira što je Nataša mlađa od svog supruga više od deset godina, ova razlika im nije nikakva prepreka za dobar i uspešan brak.

Nataša i Nenad imaju dva sina, blizance Luku i Mateju. Po Natašinim rečima, trudnoću nije baš najbolje podnela, tako da nije planirala više dece iako bi volela treće dete. Dok je Nenad redovno pratio Natašine predstave i filmove, Luka i Mateja su mamu gledali isključivo u delima koja su primerena za njihov uzrst, s obzirom da je Nataša glumila i u ostvarenjima sa nešto tezom tematikom, kao što je recimo ,,Spasitelj” film koji ju je vinuo u glumačke zvezde. Danas su stvari nešto drugačije, pošto su Natašini dečaci već u adolescentskom dobu, i imaju četrnaest godina.

Bilo je perioda kada se govorilo o razvodu Nataše i Nenada, ali je glumica ovaj trač demantovala u nekoliko navrata.

Zajedno sa suprugom i sinovima Nataša danas živi i radi u Beogradu.

Nataša sa suprugom Nenadom i kolegama.

Nataša sa suprugom Nenadom i kolegama.

Foto: kurir

Natašina karijera: filmovi, uloge, predstave …

Poznate predstave: Ukorećena goropad, San letnje noći, Don Žuan, Sabirni centar, Vila Sašino, Laža i paralaža, Idiot, Vesele žene vindzorske, Ilka, Strah i njegov sluga, Knez Mihajlo, Majstor…

Poznati filmovi: Tri karte za Holivud, Spasitelj, Rat uživo, Klopka, Ivkova slava, Profesionalac…

Poznate TV serije: Porodično blago, Cvat lipe na Balkanu, Ulica Lipa, Gorki plodovi, Ranjeni orao, Nepobedivo srce, Folk, Jagodići…

Svoju karijeru Nataša je počela manjom sporednom ulogom devojke Lucije u filmu ,,Tri karte za Holivud”. Popularnost je stekla glumeći Veru u filmu ,,Spasitelj” zajedno sa Denisom Kvejdom. Za ovu, inače glavnu ulogu, dobila je nekoliko nagrada. Holivudski reditelj Oliver Stoun, koji je radio na filmu ,,Spasitelj” želeo je da nastavi rad sa Natašom ali zbog jakog srpskog akcenta znala je da neće moći da ostvari neke značajnije uloge. Zato je odličila da ostane u Beogradu. Uspešne uloge su se potom nizale jedna za drugom. Osim što je ostvarila zapažene uloge u nekoliko domaćih filmova, Natašu je publika prvenstven zavolela kroz serije.

Nataša u seriji ,,Jagodići"

Nataša u seriji ,,Jagodići”

Foto: fedis.rs

Share.

Comments are closed.