Glumica Sonja Damjanović – biografija

0

Sonja Damjanović je srpaka pozorišna, filmska i televizijska glumica. Poznata po svojoj eleganciji i ženstvenosti, harizmatična i originalna. Veoma ramo je formirala svoj modni stil i do danas mu ostala verna. Zanimljivo je i to da je sva njena obuća visokih potpetica, pošto je već sa dvanaest godina počela da se bavi plesom i zavolela “svet štikli”. Nastoji da sve uradi na sopstveni način i ne “udvara se” ni rediteljima ni publici.

Datum rođenja i rodni grad

Rođena je 1974. godine u Novom Sadu. Odrasla je na Detelinari, mladost i devojačke snove sanjala je na Limanu, pa je i sada, iako često putuje zbog posla, Novi Sad njen dom i jedino mesto u kome želi da živi.

Sonja Damjanovic

Najviše voli Petrovaradinsku tvrđavu i Dunavski park, subotnja jutra često provodi pazareći na Ribljoj pijaci i uživa da petkom izađe na sladoled u “Teatar”. Novi Sad je njen grad, a svoj raskošni glumački talenat pokazuje na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Filmovi i značajne uloge

Glumica Sonja Damjanović glumila je u sledećim filmovima:

“Crna mačka, beli mačor” 1998. godine u kome tumači lik devojke
“T. T. Sindrom” 2002. godine, gde igra Teodoru
“Mi nismo anđeli 2” 2005. godine u kome glumi Deanu
“Mrtav čovek ne štuca” 2010. godine u kome igra Đurđicu
“Parada” 2011. godine, gde glumi Bobanu
“Topli zec” iz 2014. godine

Igrala je i u popularnim TV serijama:

“Lisice” iz 2002. godine, gde glumi Srđanovu ženu
“Košarkaši” iz 2005. godine
“Naša mala klinika” od 2007. do 2011. godine u kojoj tumači lik sestre Mire
“Sva ta ravnica” iz 2010. godine, gde igra Golubu
“Vojna akademija” od 2012. do 2014. godine, gde tumači lik doktorke Jasne
“Jagodići” od 2012. do 2013. godine, gde glumi Golubu
“Jagodići: oproštajni valcer” iz 2014. godine, gde, takođe, igra Golubu

U pozorištu je ostvarila uloge u sledećim komadima:

“Autobiografija” u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu
“Dan kada smo se sreli” u Srpskom narodnom pozorištu
“Saloma – Reloaded” u Somborskom narodnom pozorištu
“Presrećni ljudi” u Srpskom narodnom pozorištu
“San letnje noći” u Srpskom narodnom pozorištu

Porodica i privatni život

Glumica Sonja Damjanović je u dugogodišnjoj, harmoničnoj i stabilnoj vezi sa pevačem Koktel benda, Zoranom Zlatanovićem. Iako on ima kuču u Beogradu, Sonja nije želela da napusti zauvek svoj rodni grad, pa su kupili stan u Novom Sadu. Žive na relaciji između ova dva grada i odlično se dopunjuju. Oboje misle da zvanično stupanje u brak nije presudno za njihovu ljubav, pa je glumica izjavila: “Neću da se udam! Ni meni ni njemu „parče papira” ne znači ništa. O braku ćemo možda razmišljati kada budemo imali decu. Ne mislimo da je brak bitan za sreću.”

Ulogom Ciganke do neslućene visine

Najveću popularnost u dosadašnjoj karijeri donela joj je uloga Ciganke Golube u popularnoj seriji “Sva ta ravnica”. Povodom “slobodnih scena” sa glumcem Gordanom Kičićem koje je publika mogla da vidi, Sonja Damjanović je rekla: “Nije zabavno biti nag pred 20 ljudi koje ne poznaješ dobro. Dok prate seriju ili film, gledaoci vide samo dvoje ljudi, a ne znaju da se scena snima pred nekoliko desetina ljudi. Ako ste normalna osoba, to vam nimalo nije prijatno. U tim situacijama trudim se da scenu što brže snimim, da sve to što brže prođe… Ipak, u seriji „Sva ta ravnica” takva scena je opravdana jer je reč o Ciganima koji imaju poseban odnos prema životu, svom telu i golotinji uopšte.”

Share.

Comments are closed.