Glumica Tijana Kondić – biografija

0

Tijana Kondić, srpska glumica stekla je popularnost kao glavni protagonista drame ,,Nataša”. Vremenom je izašla iz sveta glume, ali je publika rado pamti kao simpatičnu tinejdžerku iz pomenutog filma. Nastavila je još neko vreme da se bavi glumom, a onda skoro potpuno nestala iz javnog života. I mnogi se danas, petnaest godina od premijere filma ,,Nataša” pitaju šta je sa lepom glumicom, umiljatog pogleda i dečijeg lica.

Datum rođenja i porodica…

Rođena je u Beogradu, 26. maja 1984. godine. Bila je učenica ,,Pete beogradske gimnazije” kada ju je na fizičkom ugledao Marko Đilas iz ,,Sinema dizajna” koji je tražio glumicu za novi film Ljubiše Samardžića. Slikao je Tijanu jer je bila upečatljiva. Imala je specifičnu odeću, ofarbanu kosu i ,,ono zrno ludosti” koje je bilo presudno.

U konkurenciji od skoro petsto devojaka, Ljubiša je ugledao Tijaninu fotografiju i pozvao je da glumi u njegovom novom filmu ,,Nataša”. Pošto je bila maloletna, Tijanini roditelji su potpisali ugovor i tako je ova devojka uplovila u svet glume.

Tijana Kondić je spontana, voli brz život, a govorila je u to vreme da se uopšte ne oseća kao zvezda, već kao normalna devojka. Uvek je bila opuštena, slava joj nije pomutila razum, čak su se i neki novinari čudili kako to da se ponaša kao svaka druga devojka.

Filmski počeci, film ,,Nataša” i ostale uloge

Film ,,Nataša” iz 2001. godine proslavio je Tijanu Kondić. Iako pre toga nije imala glumačkog iskustva, osvojila je ,,Zlatnu mimozu” u Herceg Novom, zatim nagradu ,,Najbolji naturščik” na Filmskom festivalu u Nišu, ,,Zlatnu arenu” u Puli i ,,Statuetu slobode” na festivalu u Sopotu. Dramatična priča o ćerki ubijenog policajca koja u svetu punom korupcije pokušava da sazna ko joj je ubio oca, publiku nije istavila ravnodušnom.

,,Nataša” je Tijani otvorila još neka vrata u svetu domaće kinematografije. Usledili su filmovi ,,Bumerang”, ,,Ledina”, ,,Tuga” i ,,Sistem”. Uprkos glumačkom talentu, Tijana je ovde negde stala sa većim ulogama.

Neko vreme je radila i kao autor i voditelj emisije za mlade, ,,Stepenište”, koja se prikazivala na RTS-u. Snimila je reklamu za ,,Multivitu”

Tijana Kondić u filmu ,,Nataša"

Tijana Kondić u filmu ,,Nataša”

Foto: piknik.ba

Gde je Tijana Kondić danas i čime se bavi?

Kako u Srbiji za veliki broj poslova treba jaka veza, ni gluma nije izuzetak. Na žalost Tijana ni pored svog talenta nije uspela da ostvari još neke značajne uloge a i sama je izjavila da je glavni krivac za to korupcija u našoj zemlji, kao i da je većina kastinga u Srbiji nameštena i da se unapred zna ko će zaigrati glavnu ulogu.

Drugo, Tijanin talenat i iskustvo na žalost nisu bili dovoljno dobri da upiše ,,Fakultet dramskih umetnosti”, pa je mlada glumica odlučila da upiše Filozofski fakultet.

Zanimljivi intervjui

Inače sam dupli Blizanac u horoskopu, koji teško donosi odluke. To je vazdušni znak, stalno ‘letiš’ i retko kad se ‘spuštaš’ na zemlju. Životna i samoubilačka snaga, suprotstavljene su i ne zna se koja će prevladati. Mislim da zaista postoji neka vrsta predodređenosti koja ide uz pojedinu ličnost. Kao da svako ima neki zadatak kad se rodi. Ali problem je što čovek prvo mora da sazna koji je to zadatak. To vam niko ne saopštava. Tako gledam i na svoj život, ali su moji roditelji upravo zbog mogućnosti da postanem glumica, zabrinuti.

Blic

Pokušavam da se bavim umetnošću. Volela bih da imam normalan posao i da živim u sredini u koj se angažmani ne dobijaju pomoću političke pozadine ili nepotizma, već kvalitetom. Brojni kastinzi su namešteni i ako nemate vezu, onda ne možete dobiti ulogu.

Informer

Share.

Comments are closed.