Glumica Vanja Milačić – biografija

0

Glumica Vanja Milačić, proslavila se ulogama u domaćim serijama Vratiće se rode, Nepobedivo srce i Moj rođak sa sela.

Rođena je u Podgorici, 24. aprila 1977. godine. Osim glume, pohađala je balet, išla na časove klavira…

Glumu je završila na ,,Fakultetu dramskih umetnosti” na Cetinju, u klasi profesora Branislava Mićunovića. Njene diplomske predstave bile su ,,Dies Irae” i ,,Kokoške”.

Vanja bi verovatno ostala da živi u Podgorici da nije upoznala Jagoša Markovića. Zaljubila se, i u svojoj dvadeset drugoj godini odlazi sa njim u Beograd, gde je nastavila svoju uspešnu karijeru.

Njene uloge su pretežno bile sporedne, ali u veoma zapaženim ostvarenjima. Većina je emotivana na popularnim televizijama, kao što su RTS ili Prva TV.

Mogli smo da je gledamo i u skečevima ,,Check in” emitovanim na TV Pink u okviru emisije ,,Vip room”.

Biografija Vanje Milačić. Foto: konkretno.co.rs

Od brojnih predstava u kojima je igrala, izdvajamo: Ljubav vera nada, Elektra, Tri musketara, Kokoška, Gorski vijenac, Ženidba kralja Vukašina, Malograđani, Dom Bernarda Albe, Frida, Učene žene, Gledanje, Uspavanka za Vuka ničijeg, Zli dusi, Brod plovi za Beograd, itd.

Za ulogu Tatjane u predstavi Malograđani, dobila je nagradu ,,Veljko Maričić” za najbolju žensku ulogu. Osvojila je nagradu publike na ,,Jugoslovenskom festivalu” u Užicu, a dva puta je nagrađena na ,,Dečijem festivalu” u Kotoru. Za ulogu u Goskom vijencu osvaja ,,Steriju”, a nagrađena je i od strane časopisa ,,Scena”, kao najbolji debitant.

Bila je ambasador šestog po redu dečijeg festivala ,,Kids fest” i često je angažovana na dečijim predstavama.

Glumi i u reklamama, a zbog specifične lepote, novinari je zovu i srpska Anđelina Žoli.

Ostvarila je uloge u poznatim serijama: Vratiće se rode, Moj rođak sa sela, Nepobedivo srce …  Foto: moviepictures.org

Jagoš Marković i Božo Prelević

Vanjin prvi suprug je reditelj Jagoš Marković. Zbog njega se i preselila u Beograd početkom novog milenijuma, pa je u srpskoj presnotici nastavila svoju glumačku karijeru. Par se razveo 2006. godine. Bio je to bolan period u Vanjinom životu, o čemu je otvoreno govorila za medije.

Danas živi sa Božom Prelevićem, poznatim beogradskim advokatom. U žižu interesovanja su dospeli i zbog razlike u godinama ( Prelević stariji osamnaest godina od Vanje ). Iako žive u zajednici, nikada nisu ozvaničili zakonski svoj brak.

Njihovu vezu su neki prokomentarisali na pozitivan, neki na negativan način, ali uprkos svemu Vanja i Božo su duže od deset godina zajedno. Zajedno imaju dvoje dece, Kseniju i Lazara.

Vanja i njen partner Božo Prelević, imaju dvoje dece. Foto: noizz.rs

Uloge u filmovima i serijama

Vanju Milačić možete gledati u sledećim ostvarenjima:

 • Mamini sinovi – kao Jovanka
 • Čistač – kao Anđela
 • Kad ljubav zakasni, Samac u braku – kao gospođa Nikolić
 • Šešir profesora Koste Vujića – kao vlasnica krojačke radnje
 • Nepobedivo srce – kao Sara Smit
 • Cvat lipe na Balkanu – kao Ružica
 • Ritual – kao Marta
 • Moj rođak sa sela – kao Duška
 • Gorki plodovi – kao Dina
 • Rode u magli, Vratiće se rode – kao Milanka
 • U ime oca i sina – kao konobarica

Foto: Hello

Intervjui

Veliki sam protivnik industrijalizacije dečjih rodjendana, pretvaranja roditeljstva u biznis, nametanja formi koje ne mogu da se izdrže ni finansijski ni emotivno. Današnja moda je napraviti od deteta sto većeg mentalnog invalida, dati mu ekran i veliku količinu hrane, disfunkcionalizovati mu zglobove i omogućiti mu sto veći broj video igrica, jer je to postao način kupovine roditeljskog vremena.

Konkretno

Boža i ja se nismo venčali, niti ćemo ikada, ni građanski ni crkveno. Ja verujem u ljubav, a ne u brak.

Hello

Najvredniji savet za lepotu dobila sam pre mnogo godina od Branke Petrić, koja mi je rekla: “Da bi žena bila lepa, treba da ulaže u svoje obrazovanje”.

Gloria

Vazduh, buđenje, sunce, dečji smeh, cvrkut ptica, bašta, kafa, koraci, miris i ukus želja, mogućnost, reči, pogled, dodir, voda, hrana, zagrljaj, poljupci, magija, gledanje zvezdica, muzika, pokret, rad, probe. Mogla bih još tri dana ovako (smeh).

( Vanja odgovara na pitanje šta čini njen život ) Lepa i srećna

Share.

Comments are closed.