Ivan Bosiljčić, harizmatični umetnik, koji lako osvaja žensku publiku

0

Ivan Bosiljčić, mladi srpski glumac, ne samo da je osvojio domaću publiku svojim talentom, već i šarmom i harizmom.

Rođen je u Užicu 15. januara 1979. godine. Njegovu porodicu tada su činili otac Dejan, majka Ljiljana i mlađi brat Dragan. Ime je dobio po svom dedi.

Kao dečak, Ivan je zavoleo umetnost. Nije bio naročito društven dok nije krenuo u srednju školu. Počeo da se bavi raznim aktivnostima, pretežno folklorom, ali i recitovanjem, slikarstvom, muzikom, itd. Ljubav prema umetnosti nasledio je, verovatno, od svog dede koji je bio slikar, pa je Ivan u početku želeo da se bavi istim pozivom.

U užičkoj ,,Gimnaziji”, Ivan počinje ozbiljnije da se bavi glumom i muzikom. Sa grupom svojih prijatelja osniva muzički sastav ,,Rok apoteka”.

Datum rođenja: 15. januar 1979. Mesto rođenja: Užice.

Datum rođenja: 15. januar 1979. Mesto rođenja: Užice.

Foto: radiobn

Nakon srednje škole Bosiljčić odlazi u Novi Sad, gde će upisati glumu u klasi profesorke Vide Ognjenović. Još na studijama ističe se kao talentovani glumac, počinje da glumi u manjim pozorišnim predstavama.

Bosiljčić se posle fakulteta seli u Beograd u nadi da će naći više posla kao glumac. Te, 2004. godine, prihvatao je manje poslove, pozajmljivao glas junacima iz crtanih filmova, a ujedno obilazio sve moguće kastinge.

Njegova upornost mu je donela ulogu u seriji ,,Stižu dolari”, gde glumi Branislava, ambicioznog pravnika, koji se bori protiv aktuelnog korumpiranog režima. Iako se radi o sporednoj ulozi, publika ga je brzo upamtila i zavolela, što je Ivanu bila odskočna daska za veće projekte poput ekranizacije romana čuvene spisateljice Mir Jam.

Ništa lošije nije prošao ni u pozorištu. Zahvaljujući plesnom umeću koje je savladao igrajući u folkloru, Ivan se prvenstveno istakao u mjuziklima. Pored Nebojiše Dulagića, Ivan je jedini dobitnik Sterijine nagrade za ulogu u mjuziklu. Neke od najvećih uloga ostvario je u ,,Pozorištu na Terazijama”, koje je napustio 2012. godine, kada prelazi u ,,Narodno pozorište”.

Kako bi pokazao i svoj muzički talenat, Ivan je održao i nekoliko koncerata širom Srbije, koji su bili više nego uspešni. Od 2014. godine, postao je asistent svojoj nekadašnjoj profesorki Vidi Ognjenović, na ,,Akademiji umetnosti” u Novom Sadu.

U više navrata je pokazao i svoje pevačko umeće. Održao je nekoliko koncerata, glumeo u mjuuziklima ...

U više navrata je pokazao i svoje pevačko umeće. Održao je nekoliko koncerata, glumio u mjuziklima …

Foto: RTS

Sa Jelenom Tomašević ima ćerku Ninu.

Ivan Bosiljčić važi za pravog šarmera, pa ne čudi ni interesovanje za njegov ljubavni život. Na kraju studija zaljubio se u kraljevčanku Tamaru Blagojević, sa kojom će ostati u vezi pet godina.

Nakon raskida sa Tamarom imao je nekoliko kraćih veza, sve dok nije upoznao Jelenu Tomašević, našu poznatu pevačicu. Ivan se često zaljubljivao na poslvnim projektima, pa se nešto slično desilo i ovaj put. Tokom angažovanja na humanitarnoj akciji ,,Podignimo Stupove” Ivan i Jelena su se upoznali, ali romansa nije odmah zaživela. Ostali su u kontaktu i nekoliko meseci kasnije žuta štampa je objavila da su glumac i pevačica u vezi.

Venčali su se 2011. godine, a već 2012. Jelena je rodila ćerku Ninu. Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević danas su jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni.

Srećno je oženjen Jelenom Tomašević. Imaju ćerku Ninu.

Srećno je oženjen Jelenom Tomašević. Imaju ćerku Ninu.

Foto: Gloria

Filmovi, uloge, serije, predstave, nagrade…

Bosiljčića možete gledati u sledećim filmovima i serijama:

  • Lavirint ( kao Pikavac )
  • Stižu dolari ( kao Branislav )
  • Gde cveta limun žut ( kao Pantelija )
  • Ljubav i mržnja ( kao Bojan )
  • Ranjeni orao ( kao Nenad )
  • Greh njene majke ( kao Bojan )
  • Sva ta ravnica, Jagodići, Jagodići oproštajni valcer ( kao Lajko )
  • Nepobedivo srce ( kao Miroslav )
  • Šešir profesora Koste Vujića ( kao profesor Mokranjac )
  • Urgentni centar ( kao Nemanja )

Od Ivanovih pozorišnih predstava izdvojićemo: Čudo u Šarganu, Cigani lete u nebo, Maratonci trče počasni krug, Veliki Getsbi, Marija Stjuart, Srpska triologija, Brilijantin, Mileva Ajnštajn, Zona Zamfirova, Čikago, Bogojavljenska noć, Miris kiše na Balkanu, Jadnici …

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: Sterijina nagrada, Nagrada Joakim Vujić, Zlatni ćuran, Zoranov brk … Tri puta je osvojio nagradu za glumački par godine: sa Slobodom Mićalović ( za serije ,,Nepobedivo srce” i ,,Ranjeni orao” ) i sa Ivanom Jovanović ( za seriju ,,Greh njene majke” ).

Intervjui

Zadovoljan sam svojim životom. Jeste to negde uvezano, ali ne dao bog da mi je na poslu u redu, a privatno loše, to ništa ne bi moglo da nadomesti. Iz porodice sve ide.
Story

Možda mi je najdraže određenje na tu temu to što mene i nekoliko mojih kolega nazivaju Šotrinim glumcima. To mi baš imponuje.
Kurir

Na početku nisam ni očekivao da će moja karijera ovoliko brzo i dobro napredovati. Moje želje, što se tiče posla, ispunile su se još pre četri godine, kada sam dobio ulogu u „Čikagu” i kada sam radio sa Šotrom seriju „Ranjeni orao”. Tada sam sebi rekao da bih, i ako se zaustavi na tome, bio zadovoljan. Onda sam video da karijera zaista može da ide dalje i da poslovi mogu da budu još lepši, a da uloge mogu biti još inspirativnije. To sam sve očekivao, a samim tim pritisak može biti još veći. Ali sve je to izdržljivo.
Blic

Share.

Comments are closed.