Ivan Mihailović, glumac, ljubitelj plesa…

0

Ivan Mihailović je domaći glumac, poznat, pre svega, po ulozi kadeta Mirka Klisure u seriji ,,Vojna akademija”. Takođe, on je jedan od naših najperspektivnijih mladih glumaca, pred kojim je zanimljiva karijera.

Rođen je 19. februara 1989. godine u Beogradu. Odrastao je sa roditeljima i sedam godina mlađim bratom Nikolom, ali su veliku ulogu u njegovom životu igrali deka i baka, sa kojima je i dan danas blizak.

Glumu je zavoleo još kao dečak. Kao što to obično biva, počeo je tako što se bavio recitovanjem, a kasnije je krenuo u dramski studio Sandre Rodić Janković.

Upisao je glumu u klasi Dragana Petrovića Peleta. Ivanova klasa poznata je kao jedna od najuspešnijih koji su izašli sa ,,Fakulteta dramskih umetnosti”, s obzirom da se veliki broj njegovih klasića proslavio ulogama u filmovima ,,Montevideo” i seriji ,,Vojna akademija”. Ivan je studirao sa Milošem Bikovićem, Tamarom Dragičević, Ninom Janković, Anjom Alač, Jelisavetom Orašanin …

Poznato je da su se klasići jako dobro slagali i da su veoma bliski. Zajedno su putovali, izlazili na žurke, provodili po ceo dan na fakultetu… Ivan je posebno dobar odnos ostvario sa Ninom Janković, sa kojom se i okumio, tj Ivan je bio Ninin kum kada se udala za Matiju Dičića.

Biografija Ivana Mihailovića

Foto: Kurir

Diplomsku predstavu je radio sa Tamarom Dragičević, a zajedno su spremili komad ,,Ludi od ljubavi”.

U ,,Vojnoj akademiji” glumi Roma, a partnerka mu je Dragana Dabović

Najveću popularnost, Ivanu je doneo kadet romskog porekla Mirko Klisura , kojeg glumi u seriji ,,Vojna akademija”.

Serija važi za program koji je izuzetno gledan, trenutno su snimljene tri sezone, a Mirko u svakoj ima veliku ulogu. U ovoj seriji partnerka mu je Dragana Dabović, koja glumi kadetkinju, kasnije i poručnicu Ines Šašvari – Šašu.

Ivan se za ovu ulogu pripremao na specifičan način. Pošto glumi Roma, svaki put pred snimanje išao je u solarijum, kako bi potamneo. Takođe, Ivan važi za ljubitelja tango plesa, pa i njegov lik u trećoj sezoni serije odlazi na tango večeri, gde upoznaje misterioznu Violetu, koja ga odvraća od usamljenosti.

Zanimljivo je da je Ivanov deda bio vojno lice, i to u vazduhoplovstvu, a glumac je još kao dečak voleo da oblači njegovu uniformu ne sluteći da će ga proslaviti uloga pilota. Njegov otac je takođe povezan sa vazduhoplovstvom, s obzirom da radi u kontroli leta.

Njegova prva uloga bila je u seriji ,,Metla bez drške”. Danas je zvezda serije ,,Vojna akademja”.

Foto: Kurir

Osim ,,Vojne akademije”, Ivan je ostvario nekoliko značajnih uloga u pozorištu. Sa Ninom Janković i Draganom Dabović, angažovan je u putujućem pozorištu ,,Vihor”, koje vodi mlada glumica Nevena Ristić.

Pored glume, Ivan je ljubitelj ekstremnih sportova, kao što su skijanje i ronjenje.

Bio je u vezi sa Marijom Stokić

Iako se trudi da svoj život drži podalje od očiju javnosti, Ivan je jedan od najpopularnijih mladih glumaca, i samim tim vlada veliko interesovanje za njegov ljubavni život.

Dugo je bio u vezi sa koleginicom Marijom Stokić, ali su se razišli 2015. godine. Ivan je ovaj podatak otkrio u emisiji ,,Svoj na svome”, naglasivši da su on i Marija ostali u dobrim odnosima, kao i da ponovo ima devojku, premda nije otkrivao previše podataka o svojoj novoj izabranici.

Mariju Stokić publika je upamtila po ulozi u drugom delu filma ,,Zona Zamfirova”.

Ples sa zvezdama

Godine 2014. Ivan je učestvovao u takmičarskom šou programu ,,Ples sa zvezdama”. U emisiji je plesalo nekoliko parova, koje su činili po jedan profesionalni igrač i jedna poznata ličnost.

Bio je pobednik šou programa ,,Ples sa zvezdama”.

Foto: Telegraf

Ivanova partnerka bila je, tada, osamnaestogodišnja, Marija Martinović iz Vršca. Ona i Ivan odneli su pobedu na ovom takmičenju, što je za oboje bila velika čast i uspeh.

Novac od nagrade su donirali fondaciji ,,Produži život”.

Naravno, bilo je i spekulacija da je Ivan u vezi sa svojom plasnom partnerkom, što je on demantovao.

Uloge i anganžmani van glume

Ivana smo do sada na filmu i televiziji imali prilike da gledamo kao Mirka Klisuru u filmu ,,Vojna akademija” i kao Filipa u filmu ,,S/kidanje”.

Njegova prva uloga bila je u popularnoj dečijoj seriji ,,Metla bez drške” iz 2001. godine, gde tumači lik Nemanje.

Imali smo prilike da ga gledamo u: pozorištu Boško Buha, Ateljeu 212, Beogradskom dramskom pozorištu, Jugoslovneskom dramskom pozorištu, Vihoru …

Kada je reč o predstavama u kojima je glumio, spomenućemo: Osvrni se u gnevu, Vasilisa Prekrasna, Tom Sojer i đavolja posla, San letnje noći…

Snimio je i promotivni video za kampanju ,,Biram život”. Cilj kampanje je da vozačima skrene pažnju o opasnostima vožnje u alkoholisanom stanju.

Naravno, treba pomenuti i ples, koji je neizostavni deo Ivanovog života i koji mu je doneo mnogo toga pozitivnog i na profesionalnom planu.

Ivan je blizak prijatelj sa Ninom Janković. Zajedno su studirali, a kasnije su se i okumili.

Foto: Gloria

Intervjui

Treba igrati ozbiljno, jer ako ti sam ne veruješ u bajku, deca neće sigurno.

( Ivan o radu na dečijim predstavama, ,,Wannabe magazin” )

Ne prepoznaju me baš na ulici. Moguće je da ne gledaju seriju jer nemaju televizor. Šalim se. Prepoznali su me jednom neki trubači. Mislio sam da će mi svirati za džabe, ali su mi uzeli i poslednji dinar iz džepa.

( ,,Kurir” )

Moram da kažem kako sam mnogo napredovao kao čovek. Pobedio sam sebe. Šou je fizički veoma naporan i pod velikim ste stresom jer svake nedelje ispada jedan par. Ogromna je tenzija, a ja sam mentalno istrajao. Drago mi je što sam uspeo da izdržim taj tempo života, uz sve profesionalne obaveze koje imam.

( Ivan o učešću u šou programu ,,Ples sa zvezdama”, ,,Story” )

Moja baka Ivanka, po kojoj sam dobio ime i koju, nažalost, nisam upoznao, skočila je jednom padobranom. Kada budem odlučio da se oprobam i u tom sportu, taj skok će biti posvećen njoj.

( ,,Lisa” )

Share.

Comments are closed.