Jelena Jovičić, zvezda Pozorišta na Terazijama

0

Jelena Jovičić, srpska glumica, rođena je 29. jula 1976. godine u Beogradu.

Upisala je glumu na ,,Fakultetu dramskih umetnosti” u klasi profesora Vlade Jevtovića, koji je sa FDU izveo mnoge popularne glumce.

Osim glume, Jelena je imala i voditeljski anganžman. Vodila je ,,Beoviziju” od 2005 do 2007. godine, sa Bodom Ninković.

Prve uloge dobija još krajem devedesetih. Uloge su bile sporedne, ali u značajnim ostvarenjima, među kojima su ,,Crna mačka beli mačor” i ,,Bure batura”.

Poslednjih godina privukla je veliku pažnju ulogom psihologa Vesne u seriji ,,Vojna akademija”, koja se prikazivala na RTS-u. Vesnin lik se pojavljuje u prve dve sezone.

Danas važi za multitalentovanu glumicu, koja ima pretežno anganžman u pozorištu. Veliki hit bila je predstava, odnosno mjuzikl ,,Mama mia” u kojem je Jelena tumačila jednu od glavnih uloga. ,,Mama mia” nije jedini mjuzikl u kojem glumi Jelena. ,,Spamalot Monti Pajton” je još jedan muzičko – pozorišni komad u kojem je učestvovala, a koji je imao velikog uspeha.

Biografija Jelene Jovičić

Foto: Hello

Provlačila se priča da Jelena Jovičić razmišlja da napusti glumu i da ode iz Srbije, s obzirom da se radi o profesiji koja u našoj zemlji i nije baš isplativa, i gde je teško naći posao, ali se to za sada nije deilo.

Imala je prilike da radi i sa Italijanima. Pojavljuje se u serijama ,,Il commissario Nardone” i ,,Il restauratore”.

Stalni je član Pozorišta na Terazijama. U intervjuima često naglašava tešku situaciju u kojoj se nalaze glumci i generalno kultura u Srbiji.

Nosilac je Nagrade za najbolju mladu glumicu na ,,Danima komedije” u Jagodini, kao i godišnje Nagrade ,,Pozorišta na Terazijama”. 2014. dobila je Nagradu grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo.

Nenad Kovačević i Saša Vujisić

Jelena se udavala dva puta.

Prvi put za Nenada Kovačevića, suvlasnika jedne turističke agencije iz Beograda. Sa Nenadom ima sina Mateju. Par se nakon izvesnog vremena razveo. Po tabloidima se čak spekulisalo, da se Nenad bori za starateljstvo nad Matijom. Sa druge strane, Jelena je za ,,Story” rekla da je sa bivšim suprugom ostala u dobrim odnosima zbog sina i da novinari o njenom privatnom životu pišu po ličnom nahođenju.

Na televiziji i filmu nema puno uloga, ali je zato glumila u velikom broju predstava, čak i u mjuziklima.

Foto: svet

Par meseci kasnije, Jelena će početi da se zabavlja sa Sašom Vujisićem.

Iako je Saša mlađi od Jelene šest godina, razlika u godinama nije bila prepreka da ova ljubav uspe. Saša i Jelena su se venčali 2012, kada su sklopili građanski brak. 2015. su se venčali u crkvi, na Kipru, gde je upriličena intimna ceremonija. Iz braka sa Sašom, Jelena ima ćerku Anđelu.

Uloge u filmovima i serijama

Jelena Jovičić se pojavljuje u sledećim ostvarenjima:

Bure baruta – kao devojka u autobusu
Crna mačka, beli mačor – kao Dadanova devojka
Lele bato – kao voditeljka Jasmina
Bela lađa – kao Danijela
Vojna akademija – kao Vesna

Imali smo prilike da je gledamo i u predstavama: Viktor Viktoria, Čikago, Grk Zorba, Mama mia, Spamalot Monti Pajton, Producenti, Heroji, Pomorandžina kora, Svetlosti pozornice …

Jelena Jovičić i Nikola Kojo zajedno igraju u mjuziklu ,,Monti Pajton”.

Foto: Story

Intervjui

Naš posao veoma je lep, ali izuzetno težak i uz to fizički naporan. Zahteva da telo i glas budu u konstantnom treningu, a mi igramo povređeni, bolesni, rastrzani, iscrpljeni, pod temperaturom, uganutih zglobova, ušinuti… Rastrzani između gomile sporednih preživljavačkih poslova i iscrpljeni od nespavanja jer i mi imamo obaveze, porodice, decu, njihove obaveze, škole, dečje bolesti kao svi normalni ljudi. Sad vi zaključite kako živimo.

( Story )

Za glumicu je veoma važno da zna da se “poništi”, šegači sa sopstvenim izgledom i na sopstveni račun. Kraljica tog umeća među, bar mojim savremenicama, bila je Olivera Marković. Neke koleginice to nikad nisu mogle, ostarile su u ulogama lepotica. Ipak, smatram da imam dara i za mnoge druge stvari u kojima dosad nisam uspela da se iskažem. Ko zna, možda bih sutra mogla da budem dobar fotograf, novinar, slikar. Jedino mi matematika nikad nije bila jača strana.

( ,,Novosti” )

Puno je glumaca, tržište je malo, sve to obara i cenu rada. A kad jednom odbijete ulogu, više vas nema… I sama sam bila u dilemi da li da odbijem nešto što mi ne odgovara ili idem protiv sebe. Na kraju sam pronašla “meru” – nisam odbijala uloge, ali pronađem način da ono što mi se ne sviđa ne uradim, ali tako da se niko ne uvredi. Na primer, bio je to slučaj sa odbijanjem Juliške u “Cigani lete u nebo”… Ono što pak prihvatim nikad ne radim “onako”. Uvek gledam da pomerim sopstvene granice.

( ,,B92″ )

Share.

Comments are closed.