Jelisaveta Orašanin, zvezda u usponu

0

Biografija Jelisavete Orašanin

Jelisaveta Orašanin je srpska glumica. Rođena je u Beogradu 13. novembra 1988. godine. Danas stanuje na Dorćolu.

Odrasla je sa roditeljima i sestrom Milicom, koja je po zanimanju stomatolog i za koju je jako vezana. Raspuste je provodila na Zlatiboru, gde je njena porodica imala vikendicu.

Još kao devojčica zavolela je prirodu, ali i glumu. Roditelji su je često vodili u lutkarsko pozorište i dečije pozorištance ,,Puž”, pa je Jelisaveta rano shvatila čime želi da se bavi. Za nju nije bilo druge opcije, rešila je da postane glumica i o drugom zanimanju nije razmišljala. Kako bi se pripremila za svoju buduću karijeru, već sa sedam godina kreće u glumčke radionice.

Pored glume, bavila se i muzikom. Završila je nižu muzičku školu, gde je, između ostalog, naučila da svira klavir.

Jelisaveta nakon srednje škole upisuje ,,Fakultete dramskih umetnosti” u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Ispostaviće se da će Jelisavetina klasa biti jedna od uspešnijih koje je iznedrio ,,FDU”. Sa njom su studirali mnogi popularni glumci mlađe generacije: Tamara Dragičević, Nina Janković, Miloš Biković, Anja Alač, Ivan Mihailović…

Važi za ljubitelja ekstremnih sportova: vozi čamac, snoubord, motor, voli veslanje i plivanje … Obožava i životinje, naročito pse. Ponekad volontira u azilu i sa svojim prijateljima se trudi da udomi što više napuštenih pasa. I sama je udomila jazavičarku, kojoj je dala ime Ljubica.

Biografija glumice Jelisavete Orašanin

Foto: 24 sata

Prve uloge


Jelisaveta Orašanin
je imala veliku sreću da krene sa ulogama odmah na početku karijere, kako u pozorištu, tako i na televiziji. U pitanju su raznolike uloge, što joj je bilo jako bitno, tako da je tumačila devojke različitih karaktera.

Prve glumačke korake, kada je reč o filmu i televiziji, imala je u tinejdžerskoj seriji ,,Totalno novi talas” i filmu ,,Zduhač, znači avantura”.

Sporedne uloge dobila je u popularnim ostvarenjima ,,Pevaj brate” i ,,Kako su me ukrali Nemci”, ali doživljava pravu slavu ulogom muškobanjaste Roksande u seriji ,,Vojna akademija”. Roksanda je Jelisaveti otvorila mnoga vrata, postala je, na neki način, deo domaćeg džet seta, jer osim što je talentovana glumica, važi za jednu od najzgodnijih devojaka na domaćoj sceni.

2013. godine, Jelisaveta osvaja prestižnu glumačku nagradu ,,Zoranov brk”, na ,,Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru. Nagradu je dobila za ulogu Berte u predstavi ,,Boing boing”. Ovo je za mladu glumicu bila posebna čast, s obzirom da je Zoran Radmilović glumac kojem se jako divi.

Danas je član ,,Beogradskog dramskog pozorišta”.

Sve o Jelisaveti Orašanin: koje je godište, njene uloge, biografija …

Foto: Lola

Ubice moga oca

2016. godine na RTS-u počinje sa prikazivanjem izuzetno popularna serija ,,Ubice moga oca”, a jednu od najupečatljivijih uloga dobija upravo Jelisaveta. Ovoga puta glumi Tijanu, zgodnu, ali proračunatu devojku čiji je cilj da se uda za bogataša i tako sebi obezbedi lagodan život.

Javnost je već svrstala Jelisavetu u najzgodnije domaće glumice, ali ulogom Tijane, ona je samo potvrdila ovu titulu. U par scena pojavljuje se poluobnažena, a ostaće upamćena i jedna eksplicitna scena u kojoj se pojavljuje sa kolegom Peđom Bjelcem.

Jelisavetin dečko, Vuk Kostić

Još na studijama, Jelisaveta počinje da se zabavlja sa Vukom Kostićem, takođe mladim i perspektivnim glumcem.

Par se u jednom trenutku rastao, ali su tokom snimanja serije ,,Ubice moga oca”, gde Kostić tumači glavnu ulogu, obnovili svoju vezu.

Iako ne važe za ,,skandal majstore”, Jelisaveta i Vuk često privlače pažnju novinara kao mladi glumački par. U intervjuima koje daju, uvek otvoreno pričaju o emocijama koje osećaju jedno prema drugom.

Sa dečkom, Vukom Kostićem, glumi u seriji ,,Ubice moga oca”.

Foto: Story

Uloge u filmovima i serijama

Jelisaveta Orašanin se pojavljuje u sledećim televizijskim i filmskim ostvarenjima:

  • Totalno novi talas, Zduhač znači avantura – kao Marija
  • Kako su me ukrali Nemci – kao Lepa
  • Pevaj brate – kao Dženifer
  • Vojna akademija 1,2 i 3 – kao Roksa
  • Amanet – kao Ana
  • Ubice moga oca – kao Tijana
  • Andrija i Anđelka – kao Danka
  • Panama – kao Milica

Pomenućemo i nekoliko predstava gde je glumila: Moj sin samo malo sporije hoda, Boing boing, Nedelja juče danas sutra, Divan dan, Moje dete …

Intervjui

Težim, ukoliko je moguće, da igram različite likove kako ne bih upala u kliše. To se vrlo često događa glumcima i onda bude problem da promene tip uloge. Ja upravo to hoću da izbegnem i steknem glumačku sposobnost za razne transformacije.

( ,,Novosti” )

Mama i zet odlični su kuvari, a s obzirom na to da žive u mojoj blizini, volim da kažem da su mi na raspolaganju dve najbolje kuhinje u gradu.

( ,,Hello! magazin” )

Mislim da je krajnje vreme da ljudi shvate da životinja nije igračka nego ogromna obaveza, ali ona najdivnija. Jer ljubav koju nam oni uzvraćaju zaista je nemerljiva.

( ,,Gloria magazin” )

Nestrpljiva sam. Međutim, od veselih sam ljudi, uvek spremnih za akciju. Stalno pokrećem druge, lider sam u društvu i spremna za izlaske i dobar provod.

( ,,Blic” )

Veliki je ljubitelj životinja, ima jazavičarku Ljubicu

Foto: petface

Share.

Comments are closed.