Katarina Žutić, buntovnica dečijeg lica

0

Biografija Katarine Žutić

Katarina Kaja Žutić je srpska glumica.

Rođena je 24. oktobra 1972. godine u Beogradu. Potiče iz glumačke porodice. Naime, Kajini roditelji su Miloš Žutić i Svetlana Bojković, glumci koji su ostavili veliki trag u domaćoj kinematografiji i na pozorišnoj sceni. Sa očeve straje, Kaja ima polubrata Đorđa.

Roditelji nisu bili strogi prema Katarini, naročito majka. Kako je još od detinjstva bila okružena glumcima i pozorištem, nije ni čudo što je Katarina Žutić odlučila da upiše glumu.

Još kao devojčicu, Svetlana i Miloš vodili su Kaju u pozorište, a ona je tvrdila da joj ne pada na pamet da se bavi glumom. Na kraju je ipak odlučila da proba da upiše ,,Fakultet dramskih umestnosti” i u tome je uspela.

Studirala je glumu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Njena diplomska predstava bila je ,,Preferans”, koja se kasnije igrala u ,,Beogradskom dramskom pozorištu” dve sezone.

Biografija Katarine Žutić

Foto: opušteno

Karijera

Početkom devedesetih, kreće Kaćina karijera. S obzirom da je odmah postala poznata kao ćerka poznatih glumaca, trudila se da svojim glumačkim talentom otkači tu etiketu.

Dobila je jednu od glavnih uloga u kultnom filmu iz devedesetih, ,,Crni bombarder”. Uz nju glumili su i, tada mlade nade domaće kinematografije, a danas poznati glumci, Dragan Bjelogrlić i Anica Dobra.

Usledila je glavna uloga u filmu ,,Vizantijsko plavo”, takođe poznatom domaćem ostvarenju. Uloga studentkinje Lize donela joj je nagradu ,,Carica Teodora” na filmskim susretima u Nišu 1993. godine.

I u pozorištu je ostvarila nekoliko zapaženih uloga. Izdvojićemo predstave: Nevaljala princeza, Ljubavnik velikog stila, Dečko koji obećava, Kosa, Krčmarica Mirandolina, Kazimir i Karolina i mnoge druge. Glumila je u ,,Zvezdari teatar”, ,,Ateljeu 212″, gostovala sa predstavama u inostranstvu …

Danas Katarina deli sudbinu sa velikim brojem glumaca, koji ne žive u zavidnoj finansijskoj situaciji. Bori se da živi od glume, a kako je jednom prilikom izjavila ,,ima novca za hleb, ali nema šta da namaže na njega”. Dešavalo se da joj matično pozorište ne isplaćuje honorar, ali da ipak nastavi da igra predstave sa svojim kolegama.

Kaja, sa svojom majkom, glumicom Svetlanom Bojković, na naslovnoj strani ,,Bazara” 1972. godine.

Foto: na dlanu

Bavi se i muzikom. Članica je benda ,,Kamikaze”, koji je osnovala sa Nikolom Aćimovićem i Ninoslavom Filipovićem. Cilj benda je i da skrene pažnju na aktuelne društvene probleme.

Još kao devojčica bila je buntovnica, a kasnije postaje poznata po ovoj karakternoj osobini. Nikada se nije libila da se obnaži pred kamerama, a ljubitelji ,,Minimaksovizije” se sećaju kada je pred Željkom Ražnatovićem Arkanom ispričala kontraverzni vic o Mujji i Hasi. Slikala se i za srpski ,,Plejboj”, njene fotografije objavljene su u julu 2004. godine. Nekoliko puta je snimila eksplicitne scene seksa. Kao devojka, javno je priznala da je probala drogu, ali da je na vreme shvatila da joj tako nešto ne treba u životu.

Vodila je emisiju ,,Slatke igre”, koja se prikazivala u okviru dečijeg programa ,,TV Beograd”.

Katarina kao mlada glumica.

Foto: dnevno

Saša Lazarević i Nemanja Aćimović

Kaja je u detinjstvu upoznala godinu dana starijeg Aleksandra Sašu Lazarevića. On je bio njena prva simpatija, ali su im se putevi razišli. Skoro dve decenije kasnije, par se ponovo susreo. Katarina je u to vreme bila poznata glumica, a Saša grafički dizajner.

Ljubav iz detinjstva se vratila na velika vrata i par je odlučio da se venča. Svadba je organizovana za samo par nedelja, a Katarina i Saša rekli su: ,,Da” 8. oktobra 2006. godine u crkvi ,,Svetog Petra i Pavla” u Beogradu.

Četiri godine kasnije, par se razveo. Kaja nije previše komentarisala svoj razvod. Izjavila je da razvod uopšte nije prijatan i da joj je žao što u žiži interesovanja nije njena nova predstava već razvod.

Na njenu sreću, nije dugo patila. Period posle razvoda bio je veoma težak, a onda joj je tri godine mlađi, Nemanja Aćimović, izjavio ljubav.

2010. prošla je kroz težak razvod, danas je u srećnoj vezi sa muzičarem, Nemanjom Aćimovićem

Foto: svet

Kaja je od ranije poznavala Nemanju, koji je po zanimanju muzičar. U trenutku kada je saznala da mu se dopada nije želela vezu, ali su nastavili da se druže i iz tog prijateljstva se rodila ljubav. Nakon šest meseci počeli su da žive zajedno. Danas sarađuju i poslovno, zajedno sviraju u bendu ,,Kamikaze”.

Uloge u filmovima i serijama

Katarina Žutić, pojavljuje se u sledećim ostvarenjima:

 • Crni bombarder – kao DDT
 • Vizantijsko plavo – kao Liza
 • Nebeska udica – kao Žozi
 • Dorćol – Menhetn – kao Svetlana
 • Pljačka Trećeg Rajha – kao Rosa
 • Ljubav i mržnja – kao Vera
 • Ranjeni orao – kao Anita
 • Srpski film – kao Lejla
 • Zajedno – kao Nina
 • Nepobedivo srce – kao Katica
 • Jesen samuraja – kao Rada
 • Santa Marija dela Salute – kao Vesna Milojević

Nosilac je velikog broja nagrada: Sterijina nagrada, Zlatni ćuran, Carica Teodora, Večernje novosti su je svojevremeno proglasile za najbolju mladu glumicu, itd …

Ranije je retko davala intervjue. Danas se pored glume bavi i muzikom.

Foto: zena.blic

Intervjui

Uvek sam išla u životu punom nogom i nisam se kajala! Nikada nikome nisam objašnjavala svoje postupke. Samo ih uradim.

( ,,Blic” )

Jednostavno, ranije sam se borila protiv svojim vetrenjačama u smislu da nisam davala puno intervjua i želela sam da privatnost zadržim za sebe, ali vremena se menjaju i ja sa njima, pa sam odlučila da istupim iz svoje tvrđave privatnosti.

( ,,Hello” )

Zameram sebi što sam ostarila. Ipak, to je glupo zamerati.

( ,,Kurir” )

Velike korporacije prave ratove da bi zaradile, a one manje zarađuju na tuđim nesrećama. Zato sada nije goruća tema to što imam premijeru predstave, već da li sam se razvela. Pošto razvod sigurno nikome nije prijatan, eto primera da se radi o zarađivanju na tuđoj nesreći jer mi to pitanje niko ne postavlja iz empatijskih razloga, već samo zato što će se novina bolje prodati ako budem pričala o sopstvenom razvodu.

( ,,Story” )

Share.

Comments are closed.