Kevin Kostner, glumac koji je išao za svojim snovima

0

Kevin Kostner, glumac i producent jedna je od najznačajnijih ličnosti Holivuda. Njegov put do glume može se pretočiti u interesantan film, jer se Kostner bavio svim i svačim kao adolescent: od pevanja do raznih sportova poput bejzbola, košarke i fudbala. Nakon fakulteta je uspeo da pronađe stabilan i lep posao. Uprkos svemu, rešio je da ode u Holivud, u nepoznato, kako bi bar pokušao da ostvari svoj san i postane glumac.

Ali krenimo ispočetka.

Biografija, datum rođenja, visina …

Kostner je tokom čitave karijere važio za jednog od najzgodnijih glumaca svoje generacije. Simpatični plavušan, zanosnih zelenih očiju, visok je 1,85m, a svojim stavom i manirima osvojio je srca žena širom sveta.

Rođen je 18. januara 1955. godine u Linvudu, u američkoj državi Kalifornija. Nije se puno zadržao u svom mestu rođenja, jer se porodica često selila zbog očevog posla. Kevin je bio najmlađe dete u porodici, nije bio baš najbolji đak u odeljenju i česte selidbe su mu predstavljale problem, pošto bi morao da traži nove prijatelje iznova i iznova. Sa druge strane bavio se mnogim aktivnostima, voleo je da piše poeziju, trenurao razne sportove, pevao u crkvenom horu …

Nakon završene srednje škole odlazi na ,,Kalifornijski državni univerzitet”, gde je izučavao marketing.  Na fakultetu će upoznati i svoju prvu suprugu Sindi Silvu. Venčali su se odmah nakon što su diplomirali.

Kevin je još tada polako krenuo da pohađa časove glume, ali svojoj devojci, kasnije supruzi nije odmah otkrio da želi da bude glumac. Po povratku sa medenog meseca, Kevin je slučajno sreo legendarnog glumca Ričarda Bartona i poverio mu svoj glumačku san. Barton ga je naravno posavetovao da pokuša da ostvari svoje ambicije.

Po povratku sa bračnog putovanja, Kevin je radio oko mesec dana u jednoj marketinškoj agenciji, da bi se nakon toga preselio sa suprugom u Holivud, kako bi ostvario svoj san i postao glumac. Sindi ga je podržala u toj odluci, a Kevin je radio kao vozač turističkog autobusa, i još nekoliko drugih poslova da bi zaradio novac. Išao je redovno na audicije, ali će mu se prva veća šansa ukazati tek par godina kasnije.

Biogradija Kevina Kostnera: visina, datum rođenja, filmovi, uloge ...

Biogradija Kevina Kostnera: visina, datum rođenja, filmovi, uloge …

Imao je nekoliko manjih uloga u reklamama i filmovima, sve do 1985. godine kada je pojavio u filmu ,,Silverado”. Ulogu u filmu omogućio mu je njegov prijatelj Lorens Kasdan, koji je i režirao ovaj film. ,,Silverado” mu je omogućio da se pojavi i u nekim novim zapaženijim projektima, poput filmova: Nedodirljivi,  Bez izlaza, Polje snova, Bul Durham… U nekim filmovima koje je snimio tokom karijere iskoristio je stečeno znanje iz bejzbola, koji je trenirao u školi, s obzirom da je glumio bejzbol igrače.

Već na samom kraju osamdesetih, glumački uspeh inspirisao je Kevina Kostnera da se oproba i kao reditelj. Ispostavilo se da je to i više nego odlična ideja, pošto je njegov film prvenac osvojio  Oskara. U pitanju je vestern film ,,Ples sa vukovima”, koji je osvojio sedam Oskara, a imao je čak dvanaest novimacija za pomenutu nagradu.

Uspesi su se ređali jedan za drugim. Kevin je režirao još jedan blokbaster, u kojem se pojavio i u glavnoj ulozi, a u pitanju je ostvarenje ,,Robin Hud, kralj lopova”. Pojavio se i kao ubijeni američki predsednik Kenedi u istorijskom trileru Olivera Stouna ,,Dž.F.K”, a 1992. premijerno je prikazan legendarni ,,Telohranitelj” u kojem Kevin Kostner glumi sa Vitni Hjuston.

Međutim, ovde je Kevin izgleda dostigao vrhunac, pa su naredna ostvarenja imala mnogo manje uspeha. Među njima su ,,Poštar” i ,,Vodeni svet”. Osvojio je, ne baš tako laskavo priznanje, Zlatnu malinu, koja se dobija za filmske neuspehe. Čak pet Zlatnih malina su otišle u ruke Kevina Kostnera između ostalog i za najgoreg glumca, najgori film i najgoreg reditelja.

Ponovo je glumio Kenedija 2000. godine u filmu ,,Trinaest dana” i karijera mu ponovo kreće uzlaznom putanjom. Nastavio je sa uspesima, ali nije ponovio visoke ocene koje mu je doneo ,,Ples sa vukovima”.

Osim glume, Kevin Kostner se bavi i muzikom. Ima čak i svoj bend ,,Kevin Costner and modern west”, sa kojim je izdao dva albuma. Bili su dva puta na turneji, a nastupali su i van Amerike. Kevin Kostner je i poslovan čovek, poseduje nekoliko firmi, a bavi se i humanitarnim radom.

Kevin Kostner je osvoio nekoliko Oskara za film ,,Ples sa vukovima"

Kevin Kostner je osvoio nekoliko Oskara za film ,,Ples sa vukovima”

Ljubavni život i porodica

Pomenuli smo da je Kevin Kostner još na fakultetu upoznao Sindi Silvu, sa kojom se zabavljao, a nakon dodele diploma par se i venčao. Sa Sindi će ostati u braku šesnaest godina, ona će mu biti velika podrška u životu, naročito kada je gluma u pitanju. Iz braka sa Sindi, Kevin ima troje dece: Eni, Lili i Džozefa.

Nakon razvoda počeo je da se zabavlja sa izvesnom Bridžit Runi. Kevin i Bridžit imaju sina Lijama, ali su se razišli  nedugo po rođenju bebe, 1996. godine.

Od 2004. godine je ponovo u braku i to sa nemačkom manekenkom i dizajnerkom Kristinom Baumgartner. Ona mu je rodila troje dece: sinove Kejdena, Hejza i ćerku Grejs.

Po nekim pričama bio je u vezi i sa mnogim poznatim damama poput Hali Beri, manekenkom El Makferson, Mišel Fajfer, Karlom Bruni bivšom  prvom damom Francuske i manekenkom, Kortni Koks zvezdom serije ,,Prijatelji”, itd .

Kevin Kostner u Beogradu


Kevin Kostner
boravio je u Beogradu, i to 2013. godine kada je snimao film ,,Three days to kill”. Film je imao premijeru 2014. godine, a u njemu Kostner glumi bivšeg agenta koji biva prinuđen da prihvati novi zadatak kako bi dobio eksperimentalni lek i na taj način pokuša da izleči svoju smrtonosnu bolest.

O Beogradu je imao samo pozitivne utiske, a novinari koji su imali sreće da popričaju sa njim kažu da nije uobražen kao veliki broj njegovih kolega. Ekipa je provela nekoliko dana u Beogradu, pa su snimanje nastavili u Parizu. Za to vreme Kevin je istraživao grad i prisustvovao koncertu pevačice Bijons u ,,Kombank areni.”

Uloge i filmovi. Nagrade koje je osvojio Kevin Kostner: Oskar, Saturn, MTV nagrade…

Od brojnih filmova u kojima je glumio Kevin Kostner izdvojićemo: Ples sa vukovima, Nedodirljivi, Tri dana za ubijanje, Osveta, Robin Hud kralj lopova, Telohranitelj, Poštar, Vajat Erp, Savršen svet, Poruka u boci, Trinaest dana, Šuška se, Vodeni svet, Čovek od čelika …

Njegov najuspešniji film je ,,Ples sa vukovima” gde je ujedno glumeo i režirao. Osvoio je nekoliko Oskara, uključujući i nagradu za najboljeg glumca, najbolji film i najboljeg reditelja.

Osim Oskara osvoio je i sledeće nagrade: Zlatni globus, BAFTA, Zlatnu malinu, Saturn nagradu, Blokbaster, Satelit, itd. Dobitnik je i mnogih MTV nagrada: sa Vitni Hjustonh je osvoio nagradu za najbolji filmski duo,  za najpoželjnijeg muškarca, najbolju mušku ulogu, itd.

Kevin Kostner i njegova supruga Kristina

Kevin Kostner i njegova supruga Kristina

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!