Kristina Radenković, glumica i TV lice

0

Kristina Radenković je naša poznata voditeljka i glumica. Danas je jedno od najprepoznatljivih TV lica, prvenstveno zahvaljujući poznatom kvizu ,,Slagalica”. Nije imala mnogo filmskih i televizijskih uloga, premda je ostvarila nekoliko zanimljivih rola u pozorištu.

Rođena je 5. decembra 1980. godine u Novom Sadu. Njenu porodicu su tada činili roditelji i sestra, s tim što su se roditelji kasnije razveli.

Kristinin otac je bio arhitekta i fudbalski trener. Svoju ćerku je često vodio na stadione, ne bi li i ona zavolela ovaj sport, ali je izazvao suprotan efekat, pa Kristina nikada nije volela fudbal.

Što se tiče sporta, radije je pratila odbojku i rukomet. Neko vreme je trenirala tenis, ali je njen trener zaključio da je mnogo lenja za ovaj sport. Više se interesovala za džez balet, koji je trenirala nekoliko godina.

Kristina Radenković je glumica i voditeljka

Foto: YouTube

Kristina se vremenom više zainteresovala za glumu nego za sport. Umela je dobro da imitira druge, što je prvenstveno bilo interesantno majčinim drugaricama. U školi se redovno javljala kada je trebalo da se recituje, videlo se da ima dara, pa počinje da se bavi pomalo i glumom.

Tokom srednjoškolskih dana, počinje da pohađa časove glume kod Milana Pletana Plendže, asistenta profesora Pere Banićevića i to je bila odlična priprema za studije na ,,Akademiji” u Novom Sadu. Kristina je glumu upisala iz prve i bila je prva na rang listi.

Kristina kao voditeljka. Ima stalni angažman u kvizu ,,Slagalica”.

Kristina je završila glumu na novosadskoj ,,Akademiji” i nakon studija se seli u Beograd, odakle je bio njen otac.

Baš poput svog oca, ni Kristina nije bila preterano oduševljena glavnim gradom u koji je došla u potrazi za poslom.

Iako je volela pozorište i ostvarila se u nekoliko dobrih uloga, Kristina rešava da se oproba i kao voditelj, što se pokazalo kao dobra ideja. Prijavljuje se na konkurs za ,,Evrospko lice”, gde je imala odličan plasman pa počinje da radi i kao voditeljka.

Jedan od prvih voditeljskih poslova koji je dobila, bio je na pesmi ,,Evrovizije”. Zajedno sa Banetom Katićem izveštavala je iz bekstejdža. Odlično se pokazala i RTS joj daje sve više i više posla, pa je radila i u emisijama: Šljivik, Sedam RTS dana, Srbija na vezi, Zuijalica … Vodlila je i Dečiju Evroviziju.

Najpoznatija je kao voditeljka kviza Slagalica

Foto HELLO

Svakako je televizijska publika najbolje poznaje kao jednu od voditeljki najdugovečnijeg domaćeg kviza ,,Slagalica”. Kviz je još kao devojčica pratila zajedno sa ocem. Izjavila je da joj je žao što njen otac nije dočekao da je vidi kao voditeljku ,,Slagalice” koju je toliko voleo.

Uloge u serijama Ono kao ljubav i Priđi bliže

Iako je dosta radila u pozorištu, gde je i danas aktivna s vremena na vreme, Kristina nije imala puno uloga na filmu i u serijama. Zato je danas javnost prvenstveno zna kao voditeljku, a ne kao glumicu.

Pojavila se, za sada, u dve serije. 2009. je glumila u humorističkoj seriji ,,Ono kao ljubav”, zajedno sa još nekoliko mladih i perspektivnih glumaca iz svoje generacije, među kojima su Sergej Trifunoviić, Sonja Kolačarić, Bojana Stefanović, Miloš Vlalukin, i drugi.

Serija ,,Priđi bliže” je takođe bila veoma gledana. Govori o grupi srednjoškolaca, njihovim svakodnevnicama, ljubavima i problemima, a Kristina u seriji tumači Miljanu Cvetić, profesorku biologije. Njena uloga bila je komična, pa smo Kristinu upamtili po simpatičnim scenama, gde se ona neuspešno udvara profesoru Arsiću.

Danas nije toliko angažovana na polju glume, jer je odlučila da joj voditeljski posao bude primarni.

Sa koleginicom Marijom iz ,,Slagalice” vodi blog o trudnoći.

Foto: Novosti

Blog o trudnoći

Početkom 2017. godine, Kristina započinje novi posao sa Marijom Veljković, svojom koleginicom iz ,,Slagalice”.

Voditeljkama je zajednično to što su u približno isto vreme postale majke. Marija je čak napisala i knjigu namenjenu mladim majkama i trudnicama, ali nije uspela da pronađe izdavača. Zato je rešila da pokrene svoj ,,Jutjub” kanal pod nazivom ,,Trudnoća je dar”, a pri tom je pozvala i Kristinu Radenković da joj se priduži.

Ispostavilo se da je blog dobar poduhvat, jer je njihov kalan izuzetno posećen.

Ljubiša Jovanović i Nikola Radojević

Kristinin privatni život je medijski propraćen, s obzirom da je ona jedna od najlepših ženskih TV lica. Pri tom važi za skromnu devojku, koju ne prate skandali, mada to ne umanjuje interesovanje za njenu privatnost.

Poznato je da je Kristina bila u vezi sa Ljubom Jovanovićem, bivšim suprugom Nataše Bekvalac. Veza se završila, međutim nakon što se Ljuba oženio Natašom, novinari žute štampe su podsetili javnost na njegovu nekadašnju devojku. Kristina je tom prilikom izjavila da novopečenim supružnicima želi sve najbolje, naglasivši time da je njena ljubav sa Jovanovićem definitivno okončana.

Jednog dana je šetajući ljubimce, upoznala pravnika Nikolu Radivojevića, danas svog supruga. Nikola je takođe šetao svog psa i par se upoznao ispred Kristinine zgrade. Počeli su da se viđaju, kasnije su se i venčali.

2016. godine dobili su i ćerku Taru.

Sa Nikolom Radojevićem ima ćerku Taru

Intervjui

Dojim i na javnim mestima, naravno. Sad je hladno pa je nezgodno. Ne znam ko je izmislio tu polemiku. Istina je da farmaceutske kuće ubeđuju žene da bebe hrane veštačkom hranom jer beba, navodno, ne napreduje dovoljno kada samo sisa… Ali ja nisam posustala iako je Tara manje napredovala u prvih mesec dana. Dojenje je najlakše i najlepše. Sa dohranom ne možeš da se naspavaš. I pre deset godina sam znala da ću da dojim decu.

( ,,Blic” )

Kroz glumu sam naučila mnogo o sebi, zato što sam morala dosta da istražujem. Ali sada shvatam da je to bila samo priprema za ono što sada radim, zapravo, za ono što mi je život doneo. Nikad mi ni na kraj pameti nije bilo da ću se jednog dana naći pred kamerama kao voditeljka neke emisije. A sada na glumu gledam kao na simpatiju, a televizija mi je velika ljubav.

( ,,Novosti” )

Milka Canić je kraljica! Meni je toliko žao što kaže samo “dobro veče”. Kada je posle snimanja vozim automobilom, svi mi skaču na kola. A kada bi ljudi tek znali kakva je, bila bi još popularnija. Ona je neverovatno zabavna. Kada ona govori, ne izgovara psovke, već ih tako kulturno upakuje, da je to presmešno. Od svih nas koji radimo “Slagalicu” Milka ima najviše “nepristojnih” ponuda, a-ha-ha.

( ,,Mozzart sport” )

Share.

Comments are closed.