Marija Karan, buduća holivudska zvezda

0

Marija Karan, je srpska glumica mlađe generacije, koja je nedavno stigla i do Holivuda. Može se pohvaliti saradnjom sa velikim glumačkim imenima, poput Žan Klod Van Dama ili Entoni Hopkinsa. Međutim njena karijera je započela ovde, u Srbiji.

Biografija, visina, porodica, roditelji…

Lepa glumica rođena je 29. aprila 1982. godine u Zemunu. Glumu je zavolela još u detinjstvu.

Njenu porodicu u to vreme činili su otac, majka i stariji brat, koji je Mariji bio neka vrsta uzora.

Bila je stidljiva, naročito kada je krenula u osnovnu školu, ali je ubrzo stekla puno drugara i opustila se. Sa mnogima od njih se druži i dan danas. Posle osnovne škole upisuje prirodni smer u ,,Zemunskoj Gimnaziji”. Škola joj je bila dosadna, ali je bila dobar đak.

Svoje detinjstvo i devojačke dane, Marija opisuje kao veoma lep period. Nije pravila probleme u pubertetu, kao mnogi adolescenti, tako da je roditelji nisu sputavali ni u čemu.

Nakon srednjeg školovanja upisuje ,,Fakultet dramskih umetnosti” u Beogradu. Sa njom u klasi bili su i Nikola Rakočević, Kalina Kovačević i Nada Macanković koja je sa Marijom glumela u seriji ,,Ljubav navika panika”. Iako je glumu upisala iz prve, zapamtila je prijemni ispit po strašnoj tremi.

Atraktivan izgled, omogućio je Mariji Karan i da se oproba u reklamama. Visoka je 1,81m, a njen zaštitni znak je duga crna kosa i osmeh.

2002. počinje njena glumačka karijera. Nakon nekoliko zapaženih uloga u domaćim filmovima i serijama, Marija rešava da se oproba kao glumica i u inostranstvu, što se ispostavlja kao pun pogodak.

Stigla je do Holivuda gde se pojavila u nekoliko filmova, imala je čak i glavne uloge. Postala je deo tamošnjeg džet seta, prisustvovala dodeli Oskara i Emi nagrada, sprijateljila se sa poznatim holivudskim glumcima. Neki od njih prisustvovali su Marijinom venčanju prošle godine.

Radila je i u regionu. Imala je ulogu u hrvatskoj sapunici ,,Larin izbor”, crnogorskoj seriji ,,Budva na pjenu od mora”…

Danas živi sa suprugom u Los Anđelesu, povremeno dolazu u Srbiju zbog posla, prijatelja i porodice.

Biografija glumice Marije Karan

Biografija glumice Marije Karan

Foto ALO

Za koga je udata i ima li dece? Muškarci sa kojima su je povezivali: Zoran Mamić, Sergej Trifunović, Petar Kapisoda …

Kao jedna od najlepših glumica, logično je da Marija Karan ima i puno udvarača. Dovodili su je u vezu sa Sergejem Trifunovićem, Petrom Kapisodom, Franjom Lasićem, Milanom Popovićem ( bivšim verenikom Severine Vučković ) … Jedan od muškaraca sa kojim su je najviše spajali je bivši fudbaler i trener zagrebačkog fudbalskog kluba ,,Dinamo”, Zoran Mamić.

Marija nikada nije otvoreno govorila o svom ljubavnom životu, sve dok nije ušla u vezu sa Džoelom Lubinom, američkim producentom i agentom. Neki od glumaca koje Džoel zastupa su Tom Kruz, Ešton Kučer, Ralf Fajns, Dženifer Aniston, Zek Efron, Kolin Farel….

Marija i Džoel bili su nekoliko godina u vezi, da bi 2014. napokon stali na ludi kamen. Venčanje je održano u Beogradu, par se venčao na Kalemegdanu u crkvi ,,Ružica”. Svečanosti su prisustvovali američki glumci Džeremi Rener i Ralf Fajns, ali i domaći Miloš Samolov i Nenad Stojmenović. Svadba je održana u restoranu ,,Kalemegdanska terasa”.

Još uvek nema dece, ali je u drugom stanju i šuška se da nosi dečaka. Džoel rado dolazi u Srbiju sa Marijom, voli da izlazi po Beogradu, a dopadaju mu se srpski običaji i hrana.

Sa suprugom Džoelom, za koga se udala 2014. godine

Sa suprugom Džoelom, za koga se udala 2014. godine

Foto: 123coolorpictures.com

Filmovi, serije, uloge …

Mnogi filmovi i televizijske serije u kojima je glumila Marija Karan, veoma su popularni. Pojavila se u sledećim ostavrenjima:

  • Mile protiv tranzicije ( kao anketarka )
  • Kad porastem biću Kengur ( kao Iris )
  • Jesen stiže Dunjo moja ( kao Marija )
  • Ljubav navika panika ( kao Maja ) – Maju je glumila samo u prvom serijalu. U drugom serijalu ulogu Maje preuzela je glumica Borka Tomović.
  • Sedam i po ( kao Koviljka )
  • Četvrti čovek ( kao Teodora )
  • Tehnotajz – Edit i ja ( kao Broni ) – radi se o srpskom animiranom filmu, a Marija Karan pozajmljuje glas jednom od likova.
  • Nepobedivo srce ( kao Slavka )
  • Budva na pjenu od mora ( kao Anđelka )
  • Larin izbor ( kao Anastazija )

Kao što smo istakli pojavila se u nekoliko stranih filmova. Najupečatljivija uloga joj je bila u filmu ,,Smrtonosne igre” iz 2011. gde joj je partner Žan Klod Van Dam. Imala je ulogu u filmu ,,Obred”, u kojem glavnu rolu tumači Entoni Hopkins. Pored ,,Obreda” i ,,Smrtonosnih igara”, Marija je glumila i u sledećim stranim ostvarenjima: Taximan, Covert Affairs, Dark Relic, Casuality…

Intervju

Svaki posao je izazov kome uvek pristupam krajnje profesionalno i svaki put nastojim da podarim nešto novo, da odem dalje od sebe.
Mondo

Još jednom sam se uverila kako svojim željama zaista možemo privući energiju svemira da nam se snovi ostvare.
Lisa

Važno je imati san. Dok ga vi sanjate i uspete da se probudite i ponovo usnite i vratite se svom snu, znači da ste na dobrom putu da budete srećni i zadovoljni.
Blic

Spremno sam dočekala ulazak u svet poznatih i imuna sam na tračeve. Ipak, nekad me izlude novinarske izmišljotine. Jednom sam bila nesto tužna zbog neke pogrešno prenete izjave i onda me je Tika Stanić, koji je baš nedavno gostovao u Torontu sa Ateljeom 212, nasmejao komentarom: ”Daj bre, nije bitno šta piše, važna je slika!”.
Nezavisne novine

,,Svaki trač je bajat za dva sata, ali je svaki, na neki način i dobra reklama. Da ne kupim novine, ne bih znala šta mi se dešava u životu. Verujem da ljudi na mene gledaju kroz moje filmove i da na osnovu toga formiraju mišljenje o meni.”
Mondo

Putovanja su postala deo mene i nekakva navika tako da, kada se i skrasim negde, već posle izvesnog vremena želim promenu.
Story

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!