Marina Ćosić, mlada glumica koja obećava

0

Marina Ćosić je srpska glumica mlađe generacije, koja već iza sebe ima nekoliko zapaženih uloga u veoma popularnim filmovima i serijama.

Rođena je u Beogradu 1995. godine. Odrasla je sa sestrom Tamarom, koja je danas poznata blogerka. Do osme godine živela je u centru prestonice, da bi se kasnije sa porodicom preselila u Zemun.

U detinjstvu je imala razne hobije i važila za temperamentnu devojčicu. Bavila se baletom, crtanjem i veslanjem.

Nakon osnovne škole upisala je srednju ekonomsku školu u Zemunu, očekujući da će se jednog dana baviti marketingom. Međutim plan se promenio.

Marina ima sestru Tamaru koja je blogerka. Foto Politika

Slučajno je videla reklamu za studio glume ,,Maska” i krenula na časove. Ljubav prema ovom pozivu je uveliko zaživela i Marina je poželela da postane glumica. U tome su je podržali i roditelji.

Međutim prvi pokušaj da upiše FDU bio je neuspešan. Marina je tada bila na trećoj godini srednje škole. Ušla je u uži izbor, ali nije uspela da prođe prijemni.

Iako je bila jako razočarana, nije odustala. Drugi pokušaj bio je mnogo uspešniji i Marina upada u klasu profesora Srđana Karanovića.

Nije čekala dugo i odmah je krenula da se pijavljuje na kastinge. Tako je uspela da dobije uloge još na studijama. Uloge su uglavnom bile sporedne, ali zapažene i radilo se o velikim prjektima u domaćoj kinematografiji.

Prvu ulogu imala u hit seriji ,,Ubice moga oca”. Iako je njen lik sporedan, bio je u centru pažnje, jer je Marina glumila Milicu Despotović, devojku oko čijeg ubistva se vrti radnja serije.

Zaigrala je kao Kalina u nastavku ,,Zone Zamfirove”, ostvarenju koje je takođe privuklo veliku pažnju.

Marinu ste mogli da gledate u serijama: Ubice moga oca, Senke nad Balkanom, Istine i laži, ali i u filmu Zona Zamfirova. Foto Kurir

S obzirom da važi za jednu od najlepših devojaka na domaćoj glumačkoj sceni, Marina često dobija uloge zavodnica i fatalnih žena. Slična je bila i uloga Kose u seriji ,,Senke nad Balkanom”, za koju Marina kaže da je bila jedna od težih u njenoj karijeri, s obzirom da je privatno sasvim drugačija ličnost.

Pravu popularnost stiče ulogom mlade Sofije u seriji ,,Istine i laži”, gde je jedan od glavnih likova. Partner u seriji joj je Vladimir Kovačević, takođe jedan od najistaknutijih glumaca mlađe generacije.

Već dugo se bavi sportom, između ostalog trenirala je veslanje i kik boks. Zahvaljujući skoro svakodnevnom vežbanju, Marina se može pohvaliti odličnom figurom. Od srednje škole praktikuje poseban način ishrane, zbog određenih zdravstvenih problema.

Zajedno sa mnogim koleginicama, koje takođe važe za letpotice domaće kinematografije, Marina je učestvovala kao model na reviji venčanica u Hajatu, na ,,Sajmu venčanja”.

Uloge u filmovima i serijama

Marinu Ćosić možete gledati u sledećim ostvarenjima:

  • Ubice moga oca – kao Milica Despotović
  • Vrati se Zone ( Zona Zamfirova 2 ) – kao Kalina
  • Senke nad Balkanom – kao Kosa
  • Istine i laži – kao Sofija
  • Pogrešan čovek – kao mlada Milena

Sa Vladimirom Kneževićem glumi u seriji ,,Istine i laži”. Foto Adria Daily

Intervjui

Kada srce zaigra za nečim, idite za tim.

Jolly magazin

Od malena su ljudi to pričali o mom talentu za glumu, posebno moj ujak i moja mama. Ujak je rekao, kad sam imala 9, 10 godina da ću postati glumica i da ću upisati FDU, odnosno fakultet koji je i on završio. Ivan Karl, završio je filmsku i televizijsku produkciju, a u slobodno vreme je lovac na talente očigledno, pošto je odmah znao da ću postati glumica. Mama me je ceo život gledala kao umetničkog tipa, nekoga ko nije za kancelariju i suvoparni posao, tako da su oboje bili u pravu i hvala im na tome.

iSerbia

Share.

Comments are closed.