Milica Mihajlović – biografija

0

Milica Mihajlović je srpska glumica, poznata po ulogama u serijama ,,Sinđelići” i ,,Vojna akademija”, ali i po brojnim rolama u pozorištu.

Potiče iz umetničke porodice

Rođena je 4. juna 1972. godine. Njen otac je čuveni pisac Dragoslav Mihajlović, autor brojnih dela, od kojih je najpoznatije ,,Kad su cvetale tikve”. Miličin brat Milenko je takođe umetnik. Po zanimanju je karikaturista, slikar, bavi se i crtanjem stripova …

Detinjstvo je provela na Karaburmi. Uz oca je zavolela književnost. Upisala le ,,Filološku gimnaziju”, malo se bavila pisanjem, čak je bila i nagrađivana za svoje radove. I interesovanje za glumu se javilo u već detinjstvu, pa Milica kreće u školu glume ,,Dadov”.

Nakon srednje škole polagala je prijemni za književnost i glumu. Prošla je i na jednom i na drugom fakultetu, ali se ipak odlučuje za ,,Fakultet dramskih umetnosti”, gde upada u klasu profesora Predraga Bajčetića.

Biografija Milice Mihajlović

Foto: prelistavanje.rs

Anka Crnotravka u ,,Otvorenim vratima”

Iako su kultnu seriju ,,Otvorena vrata” gledali milioni, a interesovanje za nju ne jenjava ni dan danas, mali broj ljudi zna da je Milica Mihajlović čuvena pevačica Anka Crnotravka, koja se pojavljuje kao sporedni lik u jednoj epizodi ove serije.

Milica je još kao mlada glumica dobila ovu ulogu. Anka Crnotravka je jedna od omiljenih epizodnih likova u domaćoj kinematografiji. Postala je čuvena i pesma ,,Komšija”, koju Milica pevuši u ovoj seriji.

Anka Crnotravka se pojavljuje i u nastavku ,,Otvorenih vrata”, koji je snimljen 2013. godine.

Klip iz prve sezone ,,Otvorenih vrata” u kojem Anka predstavlja Cakani svoju pesmu ,,Komšija” ima veliki broj pregleda na ,,Jutjubu” i mnoštvo pozitivnih komentara.

Vojna akademija i Sinđelići

Iza Milice Mihajlović je veliki broj uloga. Pojavila se u poznatim ostvarenjima, ali je danas najpopularnija kao kuvarica Šeki iz ,,Vojne akademije” i kao Nikolina iz serije ,,Sinđelići”.

Popularna je i serija ,,Komšije”, gde Milica ima glavnu ulogu uz Nebojšu Ilića, a koja se poput ,,Vojne akademije”, takođe prikazuje na RTS-u.

Glumila je u brojnim pozorištima i ustanovama kulture, stalni je član pozorišta ,,Atelje 212″. Između ostalog igrala je i u nekoliko predstava za decu.

Milica Mihajlović u seriji ,,Sinđelići”.

Foto: Novosti

Udata je za Voju Brajovića

Milica je udata za svog kolegu Voju Brajovića. Mogu se pohvaliti stabilnim i skladnim brakom, bez obzira na razliku u godinama.

Upoznali su se na snimanju filma ,,Urnebesna tragedija”, nedugo potom su počeli da se zabavljaju, kasnije su se i venčali.

Zanimljivo je da je Voja tumačio glavnu ulogu u predstavi ,,Kad su cvetale tikve”, komadu koji je nastao prema romanu Miličinog oca, mnogo pre nego što će se par upoznati.

Voja Brajović i Milica Mihajlović imaju sina Relju. Brajoviću je ovo drugi brak, a pored Relje ima starijeg sina Vukotu i ćerku Iskru, koja je takođe glumica. I Voja i Milica su potvrdili da mali Relja ima sjajan odnos sa Vukotom i Iskrom.

Ovaj glumački par je radio zajedno na nekoliko projekata, među kojima su već pomenuti film Urnebesna tragedija, zatim serije Sinđelići, Vojna akademija, nekoliko pozorišnih predstava.

Porodica provodi dosta vremena na Adi, često odmaraju na Divčibarama, letuju u Budvi, odlaze i u Portugal, gde danas živi Miličin brat …

Sa suprugom, Vojom Brajovićem, ima sina Relju.

Foto: sinemanija

Uloge i nagrade

Milica Mihajlović se pojavljuje u sledećim serijama i filmovima:

Kaži zašto me ostavi – kao Vera
Paket aranžman – kao Irena
Urnebesna tragedija – kao Vera
Otvorena vrata 1, 2 – kao Anka Crnotravka
Džandrljavi muž – kao Maga
Mrtav ladan – kao Anina majka
Sedam i po – kao Goga
Smrtonosna motoristika – kao Katica
Princ od papira – kao Julijina majka
Čekaj me ja sigurno neću doći – kao Teodora
Sestre – kao Inspektorka
Vojna akademija 1, 2 i 3 – kao Šeki
Smrt čoveka na Balkanu – kao Doktorka
Top je bio vreo – kao Mitra
Sinđelići – kao Nikolina
Čizmaši – kao Draga ( Miličin otac Dragoslav je autor romana ,,Čizmaši”, prema kojem je snimljena i serija )
Komšije – kao Milica
Ustanička ulica – kao Jadranka

Od predstava u kojima glumi Milica, izdvojićemo samo mali deo: Majstori majstori, Gosti, Leda, Čudo u Šarganu, Pred penzijom, Prevod, Trst …

Milica Mihajlović, je tokom karijere dobila veliki broj nagrada i priznanja: Nagrada Zoran Radmilović, Ardalion, Carica Teodora, Nagrada Večernjih novosti, Povelja za izuzetno glumačko ostvarenje ( dva puta je osvojila ovo priznanje ), Nagrada Neda Spasojević, višestruki je dobritnik nagrade za najbolju žensku ulogu na Filmskom festivalu u Sopotu, Godišnja nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta …


Foto: buka

Intervjui

Ljubav podrazumeva emotivnu stabilnost i veoma mi je važna jer bez nje ništa nema smisla. Najvažnija komponenta našeg odnosa jeste to da se oslanjamo jedno na drugo, da se razumemo i nikada nam nije dosadno. Nas dvoje imamo vrlo živ odnos, a pošto je ljubav tajna, ne bih umela to da vam objasnim do kraja.

( ,,Story” )

Nisam zainteresovana da budem često u javnosti. Mene to ne privlači i malo me uznemirava. Trudim se da ne budem previše eksponirana i čini mi se da zasada u tome i uspevam. Smatram da je deo mog posla i moja obaveza da promovišem projekte u kojima učestvujem, ali ne i sebe i svoj privatan život…

( ,,Novosti” )

Mislim da smo mi kao narod najprepoznatljiviji po nećemu što bih nazvala tragikomedijom. Trudim se da u svakoj drami pronađem neke komične stvari i obratno. Ta „klackalica” je uvek najuzbudljivija.

( ,,Adria daily” )

Kad bi ljubav bilo tako lako objasniti onda bi postojao recept. Ali to su neopiljive stvari, zato je ljubav čudi u svačijem životu.

( ,,Politika” )

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!