Miljana Gavrilović, Zvezdana iz serije Folk

0

Miljana Gavrilović je srpska glumica. Rođena je u Leskovcu 1988. godine, a danas živi u Beogradu.

Njena velika želja bila je da se bavi glumom, gotovo i da nije razmišljala o drugim opcijama. ,,Fakultet dramskih umetnosti” je upisala iz trećeg puta. Srećom na vreme je počela da pokušava. Prvi put je na prijemni otišla posle druge godine srednje škole, pa nakon, treće, da bi posle četvrte godine napokon upala u klasu Dragana Petrovića Peleta. Da bi se što bolje pripremila za prijemni, išla je na pripreme kod glumca Branislava Lečića.

Malo ljudi zna da je Miljana Gavrilović deo Peletove zlatne klase, koju danas čine poznati mladi glumci: Miloš Biković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević, Nina Janković, Ivan Mihajlović, Anja Alač…

Glumica Miljana Gavrilović, rođena je u Leskovcu. Foto: Gloria

Jedna od prvih Miljaninih uloga bila je u seriji ,,Folk”, gde glumi mladu pevačicu u usponu. Partner u seriji bio joj je Nikola Rakočević, a uz njih glume i Dragan Bjelogrlić, Nataša Ninković, Marko Živić, Katarina Bogićević, i tako dalje.

,,Folk” nije jedina serija na kojoj je radila sa Rakočevićem. Ponvo su se sreli na snimanju serije ,,Sumnjiva lica”, gde Miljana glumi sekretaricu Leonoru.

Tokom 2018. godine, Miljana je dobila poziv da učestvuje u rijaliti programu ,,Parovi”, ali je ovaj poziv odbila. Glavni razlog bio je, kako je izjavila za ,,Mondo”, to što trenutno ima malu bebu.

Glumila je u spotu za pesmu ,,Milimetar”, Željka Joksimovića. I kasnije se pojavljivala u muzičkim spotovima. Bila je deo kampanje ,,Leto u Beogradu”, odnosno učestvovala je u snimanju spota za pesmu ,,Leto tebe doziva”. Glumila je i u spotu grupe ,,Zemlja gruva”, za pesmu ,,Plodni dani”.

Sa Nikolom Rakočević glumi u serijama ,,Folk” i ,,Sumnjiva lica”. Foto: rtv forum

Takođe glumi i u predstavama, kako za odrasle, tako i za decu. Neke od tih predstava su: Med i mleko, Život je pred tobom, Velika pljačka dvora, Magična lira, Bestrage potrage, Balkanski seks i grad, itd. Publika je imala prilike da je gleda u ,,Beogradskom dramskom pozorištu”, zatim na ,,Akademiji 28″, ali i na nekim festivalima.

Jedna je od sto poznatih ličnosti koji su podržali akciju ,,Drug nije meta”, čiji je cilj da ukaže i spreči vršnjačko nasilje u školama.

Bavila se i modelingom. Redovno trenira, neko vreme je išla i na trbušni ples.

Miloš Ivović

Miljana je već godinama u vezi sa Milošem Ivovićem. Miloš je tri godine stariji od nje, a par se verio 2015. godine.

Par je planirao i svadbeno veselje, ali je Miljana ostala u drugom stanju, pa je svadba odložena, dok se ona ne porodi. Njena i Miloševa ćerka Miona se rodila u martu 2018. godine. U intervjuu za ,,Gloriju”, Miljana je rekla da je njen porođaj bio kao iz užbenika, odnosno da je sve prošlo dobro i bez problema.

Sa verenikom Milošem Ivovićem ima ćerku Mionu. Foto: Gloria

Samo nekoliko meseci nakon porođaja vratila se na posao, odnosno na snimanje serije ,,Sumnjiva lica”. Ekipa serije imala je obzira i prema njoj, pa je Miljana lepo uklopila majčinske i poslovne obaveze.

Uloge na filmu i televiziji

Miljanu ste moglu da gledate u sledećim ostvarenjima:

  • Folk – kao Zvezdana
  • Marko Kraljević fantastična avantura – kao Arzu
  • Sumnjiva lica – kao Leonora

Intervjui

,, …Čovek mora svakog dana da zadaje sebi neke ciljeve, da postavlja granice, a onda da ih pomera. Nismo ni svesni kolike su nam mogućnosti dok ih ne istražimo… “
Gloria

,, …Mene je sramota da kažem da ne mogu da očistim kuću zbog toga što sam trudna. Ipak, primetila sam da sam se u ovom periodu prilično doterivala i ugađala sebi. Mislim da se mnoge žene u trudnoći zapuste i onda svoje nezadovoljstvo prenose na okolinu… “
Blic

,, …Važno je biti borac i naučiti da koriguješ svoje mane, a ne da potenciraš vrline… “
Hello! magazin

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!