Mina Lazarević, zvezda serije ,,Porodično blago”

0

Datum rođenja, roditelji, početak karijere …

Mina Lazarević je rođena 10. jula 1975. godine. Odrasla je u blokovima, na Novom Beogradu.

Njeni roditelji su se bavili muzikom: majka Marija je bila član hora ,,Pozorišta na Terazijama”, a otac Ljubiša bio je dirigent. Uz roditelje muzičare i Mina je zavolela ovaj poziv, pa se još od detinjstva posvetila muzici. Klavir je počela da svira već pre četvrte godine.

Bila je jako talentovana. Sa pet godina kreće u muzičku školu, počinju i njeni uspesi na muzičkim takmičenjima iz solfeđa i klavira.

Kada je imala jedanaest godina, rešila je i da se malo aktivnije bavi sportom, pa je krenula na atletiku. Mina Lazarević bila je uspešna na mnogim poljima, a atletika je svakako još jedna oblast u kojoj se snašla. Međutim, muzika je bila prioritet, pa je Mina nastavila svoje obrazovanje u tom smeru. Sa šesnaest godina upisala je ,,Muzičku akademiju”, a klavir je bio njen glavni poziv.

Ipak, u devetnaestoj godini, napravila je veliki preokret u svom životu. Upisala je glumu. Za glumu se odlučila pre svega zbog ličnih razočarenja i nemogućnosti da muzičko obrazovanje natsavi u inostranstvu.

Ali, kao što smo već naveli, Mina je bila uspešna na mnogim poljima, a gluma je samo još jedno zanimanje za koje ima talenta.

Biografija glumice Mine Lazarević. Foto: N1.info

Publika ju je upoznala kao Čupku u seriji ,,Porodično blago” gde je glumila uz Nebojišu Glogovca, Vojina Ćetkovića, Cecu Bojković…

Prve uloge Mine Lazarević bile su u pozorišnim predstavama, ali naša publika je imala prilike da je prvenstveno upozna kao buntovnu Čupku u seriji ,,Porodično blago”. Ova serija proslavila je i neka druga imena našeg glumišta, među kojima su Nenad Jezdić, Nebojiša Glogovac, Vojin Ćetković… U to vreme ovo su bila mlada glumačka imena koja su mnogo obećavala. Partner u seriji bio joj je Vojin Ćetković, kao par osvojili su srce publike ali i nagradu ,, Ona i on” za glumački par godine.

Na filmu je prvi put zaigrala u ostvarenju ,,Normalni ljudi”, ali je pravu slavu stekla u raznim mjuziklima. To je i normalan sled okolnosti, s obzirom da je Mina talentovana i kao glumica i kao muzičarka. Počela je da radi kao član ,,Teatra T”, ustanove kulture u kojoj su se izvodili mjuzikli.

Nije zapostavila ni muzičku karijeru. Nastavila je da peva i učestovala je na muzičkim festivalima, organizovala solističke koncerte…

Mina Lazarević pozajmila je glas mnogim crtanim likovima. Bila je i član žirija u šou programu ,,Ja imam talenat”.

U ,,Podoričnom blagu” partner joj je Vojin Ćetković. Foto: Gloria

Iza sebe ima dva braka, koja su se okončala razvodom

Mina Lazarević iza sebe ima dva braka. Prvi sa kolegom Aleksandrom, koji je džez muzičar. Sa Aleksandrom i dan danas sarađuje na poslovnom planu.

Drugi brak imala je sa baletskim igračem Goranom Stanićem. Njihov razvod dospeo je u žižu inresovanja, kada je u medije procurela vest, da je Goran fizički zlostavljao Minu.

Mina ima troje dece, jedno iz prvog i dvoje iz drugog braka.

Serije, filmovi, uloge …

Mina Lazarević je glumila u sledećim filmskim i televizijskim ostvarenjima:

  • Porodično blago, A sad adio, Porodično blago 2 – kao Biljana Gavrilović Čupka
  • Seks bomba – kao Lela
  • Normalni ljudi – kao Irena
  • Država mrtvih – kao Novinarka
  • Mansarda – kao Mina
  • Cvat lipe na Blakanu – kao Ljubinka
  • Bela lađa – kao Miroslava Mirković
  • Jedne letnje noći – kao Anđa
  • Istine i laži – kao Goga

Njenu karijeru obeležile su i brojne predstave: Violinista, Brilijantin, Čorba od kanarinca, Golje, Bračni kabare, Menjamo žene, Sve za tebe ljubavi, Učene žene, Svetlosti pozornice, i mnoge druge.

Mina sa svojom decom. Foto: Glossy

Intervjui

Tri je moj magičan broj i oduvek sam maštala da imam toliko dece. Trudnoća mi se dogodila u specifičnom momentu i uopšte nisam razmišljala da li je vreme za nju ili nije. Po mom mišljenju, za bebu je uvek pravo vreme.

Glossy

Ne bih mogla sebe da zamislim u kancelariji. To bi mene činilo sputanom i nezadovoljnom. A to što kao glumica nemam radno vreme nekad je dobro a nekad ne. Kad, uslovno rečeno, danima ne radim ništa, odnosno ne odlazim na posao, mogu da budem sa decom, ali tada ništa i ne zaradim. Tako da je to mač sa dve oštrice.

Lepa i srećna

Kažu da je ljubav, ako uopšte može da se definiše rečima, kada nešto menjaš u životu. Ljubav su velike promene i pitanje šta sve možeš da promeniš zarad ljubavi prema nekome, što mi stalno činimo.

 Hello! magazin

Share.

Comments are closed.