Natasa Tapušković (Šolak) – biografija

0

Nataša Tapušković, devojačko Šolak, po zanimanju je glumica. Simpatična Kruševljanka ostavila je svoj trag u domaćoj kinematografiji, pretežno zahvaljujući kultnom filmu ,,Lajanje na zvezde”, ali i drugim ostvarenjima poput ,,Pozorište u kući”, ,,Šišanje”, ,,Život je čudo” …

Rođena je 27. avgusta 1975. godine u Kruševcu. Majka joj je bila medicinski radnik a otac ekonomista. Po njenim rečima imala je srećno detinjstvo, ali je bila veoma stidljiva.

Prva osoba koja je uspela da oslobodi Natašu straha i navede je da iskaže svoje talente, bila je njena vaspitačica iz vrtića. Ona je nagovorila Natašu da na jednoj priredbi izrecituje pesmu ,,Sunce”. To je bio prvi nastup buduće glumice, ali i prvi trenutak kada se oslobodila pred nepoznatom grupom ljudi.

Nataša Šolak Tapušković - biografija

Nataša Šolak Tapušković – biografija

Foto: Novosti

To nije bio njen poslednji nastup u detinjstvu. Sa drugarima iz zgrade organizovala je nastupe, na kojima je pevala i igrala, a susedi su dolazili na njihove male koncerte i ostavljali im džeparac.

Sa pet godina je krenula na balet, volela je da vozi rošule, čak i po zimi. Razvod roditelja joj je teško pao, ali se trudila da tugu umiri raznim aktivnostima. Otac se posle razvoda seli u Beograd, što je Nataši otežalo psihičko stanje u kojem se nalazila. U intervjuu za ,,Puls” je rekla da je tu tugu nadomestila tek kada je dobila ćerku.

Balet i folklor kojim se takođe bavila, naveli su Natašu da počne da razmišlja o glumi kao o svom potencijalnom zanimanju. Za prijemni ispit pripremao ju je Milovan Ćetković, koji je mnogim poznatim Kruševljanima – glumcima pomagao da upišu glumu.

Uprkos protivljenju roditelja, Nataša odlazi na prijemni ispit za glumu i polaže ga iz prve. Preselila se kod oca u Beograd, nekoliko godina kasnije u Beograd dolazi i njena majka. Već na trećoj godini Natašu su angažovali za ulogu Evice u ,,Pokondirenoj tikvi”, a potom i za ulogu Danice u ,,Lajanju na zvezde”. Ovaj film bio je pravo osveženje devedesetih, kada su srpsku kinematografiju obeležili pretežno filmovi sa ratnom i socijalnom tematikom. Nataša, nije toliko uživala u premijeri. Od silne treme nos joj je prokrvario, a ništa manje joj nije bilo prijatno ni da sebe gleda na velikom ekranu.

Nataša Šolak je najveću popularnost stekla ulogom Danice u filmu ,,Lajanje na zvezde".

Nataša Šolak je najveću popularnost stekla ulogom Danice u filmu ,,Lajanje na zvezde”.

Foto: Opušteno

Kada je počelo bombardovanje Jugoslavije 1999. godine, Nataša odlazi u Italiju gde je živela godinu dana. Nostalgija za domovinom, nadjačala je dobru platu i putovanja u kojima je uživala u Italiji, tako da se Nataša vraća u Beograd i nastavlja da glumi u pozorištu.

Neće imati zapaženijih uloga na velikom platnu, sve dok 2004. godine nije prihvatila saradnju sa Emirom Kusturicom. U njegovom filmu ,, Život je čudo”, Nataša tumači glavnu ulogu. S obzirom da je film imao velikog uspeha na evropskim festivalima, Natašina gluma oduševila je i publiku van naših granica.

Porodica: suprug i ćerke

Nakon što se vratila iz Italije, Nataša je upoznala svog budućeg supruga, Vuka Tapuškovića, po zanimanju teniskog trenera. Upoznala ih je zajednička prijateljica koja je predosetila da bi Nataša i Vuk mogli da budu srodne duše.

Ispostavilo se da je bila u pravu i Nataša i Vuk počinju da se zabavljaju. Godinu dana kasnije su se venčali. 2006. su dobili prvu ćerku, Đurđu, a 2010. Danu.

O pojedinim detaljima iz nenog privatnog saznalo se tek nakon što je dobila ćerke. Nataša je između ostalog, podelila sa javnošću da je redukovala ishranu i postala makrobiotičarka. Zahvaljujući novom režimu ishrane povratila je staru kilažu nakon porođaja, a dan danas ima liniju na kojoj mnogi mogu da joj pozavide.

Filmovi, serije, uloge

Natašu Šolak, odnosno Tapušković, možete gledati u sledećim ostvarenjima:

  • Pokondirena tikva ( kao Evica )
  • Lajanje na zvezde ( kao Danica )
  • Život je čudo ( kao Sabaha )
  • Pozorište u kući ( kao Olga ) – radi se o rimejku istoimene serije Novaka Novaka.
  • Šišanje ( kao Lidija )
  • Poslednja audijencija ( kao kraljica Natalija Obrenović )
  • Folk ( kao Zvezdanina učiteljica )
Nataša sa svojim suprugom Vukom Tapuškovićem. Zajedno imaju dve ćerke.

Nataša sa svojim suprugom Vukom Tapuškovićem. Zajedno imaju dve ćerke.

Foto: blic

Intervjui

Moje devojčice ne liče na mene, ali hvala bogu, imaju zgodnog tatu. U stvari, nisam ni očekivala da će ličiti na mene, poznajući našu žensku genetiku. Moja mama i sestra imaju decu iz dva braka i nijedno dete ne liči na njih.
Puls

Ja jednostavno ne podnosim da prečesto gledam sebe na novinskim stranicama i na televiziji – to je po meni krajnje neukusno. Sve zavisi kakvu karijeru želite: blistavu iznutra ili spolja. Slava samo opterećuje umetnost, sigurno je ne oplemenjuje.
Lisa

Određene glumačke zadatke nikad nisam priželjkivala. U glumi, ali i u životu, dođu određene uloge u času kad ste za njih spremni.
Zena blic

Share.

Comments are closed.