Nenad Jezdić, komičar strogog pogleda

0

Biografija Nenada Jezdića: datum rođenja, porodica, roditelji, pozorište …

Nenad Jezdić, jedan  je od omiljenih domaćih  glumaca. Upoznali smo ga kroz uloge bahatih i prostih mladića, ali i kroz neke specifične, komične likove.

Glumac je rođen 12. jula 1972. u Valjevu gde je živeo sa svojim roditeljima, Predragom i Slavicom Jezdić. U Valjevu će provesti svoje detinjstvo, završiti osnovnu i srednju ,Tehničku” školu. Kraj u kojem je Nenad živeo poprilično je poznat s obzirom da su mnogi njegovi drugari iz ulice danas poznate ličnosti. U istom komšiluku živeo je i Željko Joksimović, naravno  njegov brat Saša Joksimović koji je danas glumac, potom  Igor Starčević iz grupe ,,Divlji kesten”, kao i Vlada i Milan  Đurđević muzičari iz grupe ,,Neberne bebe”.

Ljubav prema glumi ga je odvela u Beograd, gde će upisati ,,Fakultet dramskih umetnosti” u klasi profesora Predraga Bajčetića. Kako su sankcije i raspad Jugoslavije već uveliko počeli, glumac je morao da radi i uporedo da studira kako bi pokrio sve troškove školovanja. To ga nije sprečilo da u roku završi sa svim ispitima.

Danas je u stalnoj postavi ,,Ateljea 212″, premda se može pohvaliti i ulogama u ,,Jugoslovenskom dramskom pozorištu” i ,,Zvezdara teatru”.

Interesantno je pomenuti da je Nenadov kum poznati pevač Željko Joksimović, koji je takođe iz Valjeva. Kao što smo naveli glumac i pevač se znaju još iz ranog detinjstva.  Nenad je kumovao Željku i njegovoj prvoj supruzi na venčanju, a  takođe je krstio i Željkovu ćerku Minu. Još jedan znameniti Valjevac, glumac Voja Brajovič je Nenadov rođak. Nenad je čak Vojovu ćerku Iskru, spremao za Fakultet dramskih umetnosti.

Trenutno živi u Zemunu sa svojom porodicom. Dobtinik je mnogih nagrada, od kojih je možda najznačajnija ,,Zoran Radmilović”.

Maestralni glumac Nenad Jezdić, rođen je u Valjevu.

Maestralni glumac Nenad Jezdić, rođen je u Valjevu.

Foto: srbijadanas

Supruga i deca

Glumac Nenad Jezdić može se pohvaliti lepim i stabilnim brakom. Oženjen je Sarom, koja je ikonopisac. Sa Sarom ima čak četvoro dece, odnosno tri ćerke i sina.

Voćnjak i proizvodnja rakije

Osim glume, Nenad Jezdić je poznat i po proizvodnji dobre rakije. Nadomak Valjeva ima svoj voćnjak gde proizvodi ovo, u Srbiji, veoma popularno alkoholno piće, a u poslu mu pomaže čitava porodica. Iako se ne može pohvaliti najsavremenijom tehničkom opremom, njegova rakija nikako ne zaostaje za dobrim kvalitetom, o čemu svedoči nekoliko nagrada na ,,Novosadskom sajmu poljoprivrede”.

Sve je počelo pre više od jedne decenije u okolini Valjeva, tačnije u selu Zabrdica, odakle je Nenadov deda. Na površini od, nekih, sedamdeset ari, Nenad je zasadio voćke i počeo sa proizvodnjom rakije za sopstvene potrebe. Priča je nešto kasnie postala mnogo ozbiljnija. Danas, voćnjaci na kojima se proizvodi ,,Jezdić rakija” zauzimaju površinu od čak petnaest hektara.

Zbog posla, Nenad dosta vremena provodi u Zabrdici, gde mu pomažu i stručna lica, ali i njegovi nadničari iz sela.

Filmovi i uloge

Poznati filmovi: Čarlston za Ognjenku, Mrtav ladan, Led, Čitulja za Eskobara, Crni Gruja i kamen mudrosti, Sedam i po, Nož, Lajanje na zvezde, Tri palme za dve bitange i ribicu, Tamna je noć, Kaži zašto me ostavi…

Poznate serije: Ranjeni orao, Porodično blago, Ulica Lipa, Ravna Gora, Drug Crni u NOB-u, Crni Gruja, Na terapiji, Nepobedivo srce, Poslednja audijencija, Stižu dolari, Neki novi klinci, Bela lađa itd.

Pojavio se i u reklamama za Imlek mleko, Dis ...

Pojavio se i u reklamama za Imlek mleko, Dis …

Foto: youtube

Intervjui

Čovek danas “tvituje”, “šeruje”, “lajkuje”, oglašava se, stiče, trguje, sastanči, poslovno se savetuje, ima “ivente”, vrši transakcije, brine o pasivi i planira aktivu, trudi se da je solventan, na vreme vrši amortizaciju, redovno plaća anuitete, sa čim lično i ne mogu da se pohvalim (smeh). Stihijski se predajući ustaljenom i čvrsto uspostavljenom materijalnom principu današnjeg vremena, sebe udaljava od iskonskog zadovoljstva nad zadovoljstvima, da voli i da bude voljen. Tako sebe samog dovodi u zamku depresije, praznine i nezadovoljstva. Gordost i savremeni trendovi ga udaljavaju od njegove suštine i on po pravilu pada.

Novosti

Sebe ne želim da opisujem. Neka me opisuju drugi, pa makar i dobro…

Still magazin

Da, posebno se setim svog društva iz tehničke kada mi nestane struje na mom placu (smeh)… pošto su svi iz moje generacije iz tehničke u Valjevu sada neki dispečari ili tehničari u Elektrodistribuciji u Valjevu…

Puls

Odavno sam prestao da lupam glavu sa željom da ispravljam svet, da upirem prstom u svet. Već dugo, dugo vremena to uopšte ne radim. Meni lično kao čoveku i umetniku je sasvim dovoljno da se iz tog umetničkog rakursa bavim Agatonom. Imam veliku porodicu. Smatraću sasvim dovoljnim i neophodnim da sačuvam to što imam, ako budem držao pravac koji zastupam i kao čovek i kao duhovno biće, i kao umetnik. Upravo i ova uloga će mi na neki način pružiti prostor da budem kritičan prema osobinama koje smatram manama ovog društva.

Politika

Share.

Comments are closed.