Nevena Ristić, glumica i osnivač putujućeg pozorišta ,,Vihor”

0

Nevena Ristić je srpska glumica, koja je popularnost stekla u velikim domaćim ostvarenjima, među kojima su: Vojna akademija, Bićemo prvaci sveta, Cvat lipe na Balkanu … Bavi se i režijom.

Rođena je u Kragujevcu 2. juna 1990. godine. U detinjstvu se bavila raznim aktivnostima, uključujući sport, ples, ali i glumu. Odrasla je sa roditeljima, Goricom i Draganom, ali i sa starijom sestrom Marijom.

Nakon što je završila kragujevačku ,,Gimnaziju” i to kao vukovac, Nevena se seli u Beograd, gde upisuje ,,Fakultet dramskih umetnosti” u klasi profesorke Gordane Marić. Njena diplomska predstava je ,,Tre sorele”. 2014. godine je završila i master studije.

Već tokom studija, uspela je da nađe posao. Prvu veću ulogu imala je u seriji ,,Cvat lipe na Balkanu”.

Njena popularnost se lagano širila i došla čak i do zemalja u regionu, tako da Nevena odlazi u Hrvatsku gde dobija ulogu Ane Kolar u popularnoj seriji ,,Vatre ivanjske”. Uz Slavena Španovića, Nevena je glavni protagonista u ovoj seriji. Sarađivala je i sa Makednocima, snimivši film ,,Soba sa klavirom”.

Član je pozorišta ,,Boško Buha”. Igrala je u predstavama: Mali princ, U strahu su velike oči, Tre sorele, Teško je reći zbogom, Duet, Klaustofobična komedija …

Biografija Nevene Ristić.

Foto: infostud

Nevena nije samo glumica. Bavi se i režijom, režirala je spotove hrvatske grupe ,,Joy”. 2015. godine osnovala je putujuće pozorište ,,Teatar Vihor”, sa ciljem da okupi mlade glumce i da publici predstavi društveno odgovorne predstave. ,,Teatar Vihor” su podržale mnoge njene kolege, uključujući Ninu Janković Dičić, Ivana Mihailovića, Draganu Dabović …

U Vojnoj akademiji sa Nikolom Rakočević

Ristićeva je već bila poznata glumica kada je zaigrala u seriji ,,Vojna akademija”, za razliku od većine njenih kolega, koji su do tada bili anonimni glumci.

Nevena glumi skromnu, ali pravednu Bisu Tomić, koja se pojavljuje u drugoj polovini prvog serijala. Na žalost, Bisa nije bila deo ,,Vojne akademije 3 – novi početak”.

U ovoj seriji, partner joj je Nikola Rakočević, jedan od najtalentovanijih mladih glumaca u Srbiji, koji je takođe iz Kragujevca. ,,Vojna akademija” nije jedini projekat u kojem su Nikola i Nevena zajedno radili. Sarađivali su i na snimanju filma ,,Nebo iznad nas”, holandskog reditelja Marinusa Grothofa.

Sa kolegama iz ,,Vojne akademije”.

Foto HELLO

Verenik Marko Vukes

Kao jedna od popularnijih glumica mlađe generacije, Nevena je često u žiži interesovanja, pa tabloidi pomno prate njen privatni život, naročito kada je ljubav u pitanju.

Dugo se zabavljala sa plesačem Vladimirom Arsenijevićem, koji je iz Kragujevca, baš kao i Nevena. U jednom trenutku su se čak i verili, ali su raskinuli 2014. godine, kada je glumica dobila anganžman u Hrvatskoj. Udaljenost je učinila svoje i par se razišao.

Nešto kasnije, Nevena počinje da se zabavlja sa Makom Vukesom, tada frontmenom grupe ,,Joy”, danas solo pevačem. Par se verio krajem 2016. godine, a venčanje je zakazano za 2017. godinu. Glumica je svoju vezu sa Markom poistovetila sa poznatim citatom iz romana ,,Mali princ”: ,,Jer svi nešto stalno traže, a čovek nikako da shvati da sve što traži može pronaći u samo jednoj jedinoj ruži”.

Druži se sa Doris Pinčić

Nevenina prijateljica je Doris Pinčić, hrvatska glumica, sa kojom je glumila u seriji ,,Vatra ivanjska”.

Doris je Nevenu upoznala sa njenim verenikom Markom i to na prvom rođendanu svog sina. Zajedno su se pojavile u spotu grupe ,,Joy” za pesmu ,,Ljubavnice”.

Nevenu je sa njenim verenikom, Markom upoznala koleginica Doris Pinčić

Foto: story.hr

Uloge u filmovima i serijama

Nevena Ristić se pojavila u sledećim ostvarenjima:

Prvaci sveta – kao Nevena
Vatre ivanjske – kao Ana
Vojna akademija 1 i 2 – kao Bisa
Cvat lipe na Balkanu – kao Vera
Drugi Hristov dolazak – kao Alina
Nebo iznad nas – kao Ivana
Soba sa klavirom – kao Nina
Gde je Nađa – kao devojka kod mosta

Intervju

Premijere su mi neviđeni stres i tada kao da imam nekakvu „tremu“ – kombinaciju stresa i adrenalina.

( ,,Lepa i srećna” )

Sada kao da smo u nekom takmičenju, koje je dobra ili loša predstava. Pamtim kako mi je Milena Dravić pričala u pauzama snimanja kratkog filma “Marijina epizoda” da je u vreme te Jugoslavije, glumac uživao u svom zanatu u pravom smislu te reči, za početak mogao da putuje širom velike zemlje i od zarade priušti ugodan život. Kada sve sagledam, mislim da bih u tom vremenu bila zbunjena, jer sam navikla da se borim kao na divljem Zapadu.

( ,,Kurir” )

Uživala sam u snimanju „Vojne akademije“, a prelaženje brojnih poligona shvatala sam kao igru. Sa tim angažmanom rekla bih da se sudbina poigrala, jer kao srednjoškolka želela sam da budem profesionalni vojnik, tačnije vojni pilot. Ima nešto „gore“ među oblacima što me privlači, a vojsku sam zavolela slušajući priče rođaka koji su vojna lica. Fizički sam se spremala za prijemni, učila sam matematiku i fiziku, ali sam u međuvremenu uspela da upišem glumu, pa sam odustala od vojske. Na dve strane nisam mogla.

( ,,Hello” )

Share.

Comments are closed.