Petar Benčina, jedan od najtraženijih pozorišnih glumaca

0

Biografija

Petar Benčina je srpski glumac, poznat prvenstveno po svojim ulogama u ,,Beogradskom dramskom pozorištu”.

Rođen je u Zemunu, 7.12.1984. godine. Odrastao je u višečlanoj porodici. Pored roditelja, njegovu porodicu činili su stariji brat Igor, i mlađe sestre bliznakinje, Ana i Nada.

Poput većine kolega, za glumu se zainteresovao još u detinjstvu. Bio je član glumačke grupe, koju je vodio Mika Aleksić. Kao dečak, trenirao je fudbal, na poziciji golmana, a sportom se danas bavi isključivo iz hobija. Pored fudbala trenirao je stoni tenis. Bavi se i drugim sportovima, kao što su plivanje i skijanje.

Glumu je upisao na ,,Fakultetu dramskih umetnosti” u Beogradu, u klasi Dragana Petrovića Peleta. Kod Peleta će, nekoliko godina kasnije, studirati i njegova supruga Tamara.

Važi za jednog od najšarmantnijih glumaca u Srbiji. Veliki broj ljudi, naročito žena, ga prati na Instagramu, a govori se da poseduje osmeh koji obara. Najčešće letuje na hrvatskom primorju, u naselju Pelješac, gde njegova porodica ima vikendicu.

Petar Benčina – biografija

Foto: Cosmopolitan

Od 2010. godine je član ,,Beogradskog dramskog pozorišta”. Glumio je i u pozorištu ,,Madlenijanum”, Kragujevačkom pozorištu, itd. Igrao je u predstavama: Mala triologija smrti, Laka konjica, Romansa, Kao kroz staklo, Dnevna zapovest, Smrt trgovačkog putnika, Tajna Grete Garbo, Jedan čovek dvojica gazda, Besnilo, i mnoge druge. Petar važi za jednog od najangažovanijih mladih, pozorišnih glumaca.

Nosilac je nagrade ,,Tatjana Lukjanova”, jedan je od najmlađih glumaca koji je imao čast da osvoji ovo priznanje.

Imao je glavnu ulogu u predstavi ,, Konstantin” u Nišu. Predstava je bila ključno kulturno dešavanje na proslavi godišnjice potpisivanja Milanskog edikta.

Zapaženiju televizijsku ulogu dobio je u seriji ,,Komšije”, koja se prikazuje na ,,RTS-u”. Ostale uloge na televiziji i filmu su mu pretežno sporedne, a imao je i manje role u nekim stranim ostvarenjima.

Rođen je u Zemunu, bavio se fudbalom i stonim tenisom ….

Foto: Prva

Supruga Tamara Dragičević

Petar je u braku sa Tamarom Dragičević, takođe poznatom glumicom.

Tabloidi već godinama prate Petrovu i Tamarinu vezu, iako se njih dvoje uporno trude da pojedine detalje sakriju od očiju javnosti.

Upoznali su se u pozorištu gde su zajedno radili i tako je krenula njihova romansa. Tamara češće glumi u filmskim i televizijskim ostvarenjima, pa je zbog toga i poznatija javnosti.

Par se verio 2015. nakon nekoliko godina veze. Petar je zaprosio Tamaru dok su bili na moru. Ovu veselu vest, podelio je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, uz status ,,Nemam više devojku, ovo je moja verenica”.

Venčali su se sredinom 2016. godine. Tom prilikom upriličeno je romantično, netradicionalno venčanje na obali mora, odnosno na Adi Bojani. Naravno, među zvanicama bilo je nekoliko poznatih glumaca: Jelisaveta Orašanin, Mima Karadžić, Miloš Biković, Nina Janković, Dragan Petrović, Ivan Mihailović …

Krajem 2016. godine Petar i Tamara dobili su ćerku Stašu.

2016. godine oženio se dugogodišnjom devojkom, Tamarom Dragičević, koja je takođe poznata glumica.

Foto: Story

Uloge u filmovima i serijama

Petar Benčina je do sada imao pretečno sporedne uloge u domaćim ostvarenjima, za razliku od pozorišta gde je imao nešto dominantnije role. Izdvojićemo sledeće filmove i serije:

  • Gorki plodovi – kao Deki
  • Ono kao ljubav – kao Ivan
  • Miris kiše na Balkanu – kao Petar
  • Igra istine – kao Neša
  • Vojna akademija – kao Bukva
  • Komšije – kao Čombe

Intervjui

Ne volim da planiram, više mi prija da pustim da se stvari dešavaju spontano. Nemam lične ambicije vezane za konkretne projekte nego čekam da sve ide svojim tokom.

( ,,Hello! magazin” )

Najmlađi sam dobitnik do sada, a ujedno to je i prva nagrada koju sam dobio tako da će te dve stvari zauvek da je čine posebnom.

( ,,Cosmopolitan” , Petar o nagradi ,,Tatjana Lukjanova” )

Tamara i ja smo igrali dva puta u istim projektima, ali nikada nismo zajedno bili ispred kamere. Bilo bi baš uzbudljivo da glumimo zajedno u filmu. Voleo bih da se to desi.

( ,,Blic” )


Foto: Kurir

Share.

Comments are closed.